26.4.06

Καταραμένα templates...

Βαρέθηκα εκείνη τη μαυρίλα. Και, πάνω που είχα βρει ένα που κάπως μου άρεσε (πράγμα δύσκολο, καθώς είμαι ανικανοποίητος), με το που πήγα να σηκώσω καινούργιο ποστ το template κατέρρευσε. Αυτό που βλέπετε είναι μια προσωρινή -- ελπίζω -- λύση. Μην ξαφνιαστείτε, λοιπόν, αν κατά καιρούς δείτε περίεργα πράγματα.

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα, δεχόμεθα...

18 comments:

phivos said...

Μια καλή ιδέα θα ήταν να πάρεις ένα έτοιμο template, φτιαγμένο από επαγγελματίες web designers και κομμένο στα μέτρα σου. Σαν κουστούμι δηλαδή.

Ετσι θα έχεις όλο το χρόνο να ποστάρεις, αντί να παλεύεις με τους άτιμους τους κώδικες. Εκτός κι αν εκτός από μεταφραστής και μουσικός, θέλεις να γίνεις και designer.

Αν θες να πάρεις μια ιδέα, να μια καλή αρχή.

funEL said...

Ιλλουμινάτα κ. cyrusgeo, προσοχή στα σιωνιστικά κουλτουριαραίικα templates της νεας τάξης γιατι μπορεί να γίνουν υπερβαρέα σαν το ιδικό μας.
+βλογιόκοψον+

cyrus said...

@phivos: Έψαξα πολύ, αλλά αυτό το σάιτ δεν το πέτυχα. Θα φταίει η μεταφυσική του ίντερνετ. Ευχαριστώ, θα τα δοκιμάσω...

@jim hellas: Αυτό που δοκίμασα και μου έκανε τη λαδιά λεγόταν Smoke and Fire και υποτίθεται πως ήταν για το blogger. Την μετατροπή template από wordpress σε blogger πώς την κάνεις;

Εγώ το μόνο που θέλω στην ουσία είναι ένα απλό σχέδιο με χρώματα που να μου ταιριάζουν και γραμματοσειρά με πατούρα (serif) -- δηλαδή πράγματα που μπορώ να κάνω και μόνος μου. Σκέφτομαι να τροποποιήσω λίγο ένα template ονόματι beckett, αν δεν βρω τίποτε καλύτερο.

@funel: Διδάσκαλε, δεν θα μπορούσα ποτέ να αποτολμήσω να προσεγγίσω την ιδικήν σας αισθητικήν τελειότητα.

hardrain said...

εγω πάλι ήθελα απλά να σε ευχαριστήσω για το πέρασμά σου από τις σελίδες μου και για τα όσα ουσιαστικά είπες. Και βέβαια, στάθηκες η αφορμή να έρθω μέχρι εδώ και να ανακαλύψω ένα πολύ αξιόλογο μπλογκ, το οποίο πρέπει να κάτσω να μελετήσω αλλά και να βάλω στη ρουτίνα μου. Ευχαριστώ!

basik-ly said...

Εμένα πάντως μου αρέσει έτσι!

cyrus said...

@Δύοντα - Ανατέλλοντα: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω. Ευχαριστώ επίσης τον Jim Hellas γιατί εξαιτίας του ανακάλυψα το μπλογκ σου -- που μπήκε ήδη στα Bookmarks και οσονούπω θα μπει και στα links κατά την επερχόμενη διεύρυνσή τους.

@basik: Γούστα είναι αυτά. Δεν είναι άσχημο. Θα επιχειρήσω, όμως, κάτι άλλο...

ou ming said...

Εγώ πάντως προτίμησα να περάσω ένα σαββατοκύριακο πειράζοντας τον κώδικα. Κόντευα να διαλύσω το σπίτι μου, να με εγκαταλείψει ο φίλος μου, να πεθάνει από ασιτία ο σκύλος μου, αλλά τελικά βρήκα μια άκρη.

cyrus said...

Το παρόν πώς σου φαίνεται; Αυτό είναι που προσπαθώ να κρατήσω -- αν δεν ξαναπέσει πάλι...

Artanis said...

Καλορίζικο!!!
:-xxxx

ou ming said...

Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα σκούρα χρώματα και οι αποχρώσεις του μαύρου, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Πάντως το διαβάζω πιο ευχάριστα από το προηγούμενο. Μια παρατήρηση που έχω να κάνω είναι να κάνεις κάτι με το avatar σου. Βάλε ένα περίγραμμα, κάτι να το ξεκολλήσεις λιγάκι από το μαύρο φόντο.

Υ/Γ: Συγχώρεσέ με που θα το διατυπώσω κάπως άκομψα, αλλά γιατί σου πέφτει;

ou ming said...

Ε... εγώ είμαι πάλι. Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά σού' πεσε.

cyrus said...

Ωραία, τότε είμαστε μπάτσοι, γιατί κι εγώ δεν μπορώ αυτό το φτούξια που έχεις βάλει...

Δεν ξέρω γιατί μου πέφτει. Είπα να πάω σε ειδικό μπλογκολόγο - τεμπλατίατρο, αλλά κάπου άκουσα ότι μπορώ να πειραματιστώ και μόνος μου με ειδικές τεχνικές. Κάτι για HTML μου είπανε -- Halia To Mallaki Laki ή κάτι τέτοιο.

Φχαριστώ για την υπόβηξη (γκουχ!). Θα αβαντάρω το άβαταρ με καμιά Νταν Τελίτσα.

cyrus said...

Τι; Εγώ πάνω το βλέπω...

ou ming said...

Αλήθεια, δεν μπορείς το φτούξια; Φου σου!

Είμαι η πλέον άσχετη από αυτά για να σου δίνω συμβουλές, αλλά γιατί δεν πειραματίζεσαι με τα υπάρχοντα templates του Blogger; Αν αποθηκεύσεις τον κώδικά σου σε ένα έγγραφο του Word, μπορείς να παίξεις άφοβα, χωρίς να οριστικοποιήσεις καμία αλλαγή, απλώς κάνοντας preview. Ψάξε στο Ίντερνετ, υπάρχουν λίστες με τα χρώματα και τους σχετικούς κωδικούς για HTML. Μπορείς να παίξεις και με τις διαστάσεις. Με τις προεπισκοπήσεις, βλέπεις τι επηρεάζει τι.

ou ming said...

Δεν κατέρρευσε. Στο κείμενο του Π υπάρχει πρόβλημα. Οι πρώτες γραμμές επικαλύπτονται.

cyrus said...

Εγώ καλά το βλέπω... Μήπως φταίνε οι ρυθμίσεις στο πισί σου; Η Artanis το βλέπει μια χαρά, και ο Π λείπει. Δεν θέλω να σε βάλω σε κόπο, αλλά θα με βοηθούσε αν μου έστελνες σε ημέιλ (όχι σώνει και καλά τώρα) ένα screenshot για να καταλάβω (έβαλα τη διεύθυνση στο προφίλ μου).

Dormammu said...

Πολύ καλύτερο πάντως το νέο template....

cyrus said...

Εύρηκα! Εύρηκα! Ο Internet Explorer είναι ο δράστης. Τα μεγάλα αρχικά γράμματα του ανακατεύουν το στομάχι -- το χρυσό μου είναι ευαίσθητο. Τα τρώει η μαρμάγκα, λοιπόν, μέχρι νεωτέρας. Ας είναι καλά η ou ming -- που ο Ζαρατούστρα (αυτός ο τάδε της Έφης, ντε!) να μου κόβει μέρες και να της δίνει χρόνια...

Ευχαριστώ, dormammu. Αν το νέο template μείνει σταθερό αυτή τη φορά, θα το κρατήσω.