8.9.08

Obama & Osama: φτηνή προπαγάνδα, φτηνότερη πλαστογραφία

(Γράφει ο Π)

Αυτό τον καιρό κυκλοφορεί στο internet αυτή η φωτογραφία:


Οι παρανοϊκοί οργιάζουν, ιδίως από τη στιγμή που ο Obama ανακοίνωσε για τη θέση του αντιπροέδρου το όνομα του γερουσιαστή Joe Biden. (Έχω δει να γράφεται μέχρι και ότι ο Obama είναι το απώτατο σχέδιο των τρομοκρατών να αλώσουν τις ΗΠΑ από μέσα, με έναν 'δικό τους' πρόεδρο!)

Το αστείο είναι ότι τη φωτογραφία αυτή τη χρησιμοποιούν τόσο τέτοιοι συνωμοσιολόγοι όσο και κάποιοι που αντιπαθούν τη γραμμή του Fox και νομίζουν πως βρήκαν ένα ακόμα δείγμα κατρακύλας.

Το ρεπουμπλικανικών προτιμήσεων Fox Channel έχει κάνει επανειλημμένα το 'λάθος' να 'μπερδέψει' το όνομα του Obama με αυτό του Bin Laden - εδώ και εδώ δύο περιπτώσεις (δεν είναι οι μόνες).

Δεν έχει όμως φτάσει και σε τέτοιο σημείο γελοιότητας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι χαλκευμένη. Χαρακτηριστικό το ότι, όπου παρουσιάζεται ως αληθινή, δεν αναφέρεται από ποιά εκπομπή και πότε είναι παρμένη, ενώ ακόμα και στο youtube δεν υπάρχει απόσπασμα της υποτιθέμενης εκπομπής αλλά μόνο η φωτογραφία. Χαρακτηριστική και η ανομοιομορφία των γραμμάτων στις φράσεις που σκάρωσε ο άγνωστος πλαστογράφος. Ιδού το πραγματικό καρέ (συγνώμη για το βελάκι):


Εδώ και η εκπομπή από όπου προέρχεται (29/02/08 - φυσικά ο ομιλητής δεν λέει τίποτα σχετικό):

http://www.cato.org/videohighlights/index.php?highlight_id=36

(Αλλά αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Σε μας συμβαίνουν τα αντίθετα, π.χ. να αρνείσαι αληθινό βίντεο. Τελευταίο κρούσμα που είδα: ο κ. Αγοραστός, ένας από τους βουλευτές που κατηγορήθηκαν για τις παρατυπίες κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ψηφοφορίας στη Βουλή. Πριν από λίγες μέρες, στις ειδήσεις του Alter, του βάζουν στιγμιότυπο που τον δείχνει να τσεπώνει ένα χαρτί από το τραπέζι με τα ψηφοδέλτια, και απαντά ότι αυτό το χαρτί δεν ήταν ψηφοδέλτιο, γιατί αν ήταν ψηφοδέλτιο δεν θα μπορούσε να το έχει βάλει στην τσέπη του! Μία ακόμα επιβεβαίωση του ότι η Ελλάς, ως γνωστόν, είναι η πατρίς τόσο της Δημοκρατίας όσο και της Λογικής.)

3 comments:

Rodia said...

Την απάντηση για τα ψηφοδέλτια την έδωσε στο radiobubble ο Π. Κοροβέσης, ότι ήταν μπερδεμένα και έπρεπε να κάνει φροντιστήριο κανείς για να τα συμπληρώσει και να βάλει σωστά τα σταυρουδάκια, κλπ κλπ, οπότε απλώς επέστρεφαν τα κακώς συμπληρωμένα και τα διόρθωναν...

Η δική μου εκδοχή είναι ότι -όπως είναι γνωστό- τα ψηφοδέλτια έχουν δική τους προσωπικότητα και διαλέγουν μοναχά τους πού θα μπούνε. Ελπίζω την επόμενη φορά να μη διαλέξουν μια τσέπη, αλλά μια θέση πιο... εντυπωσιακή!

Αntidrasex said...

Π stikes again!
Άλλη μια αποκάλυψη για να μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε και να ψάχνουμε πριν πιστέψουμε ότι βλέπουμε.
Αναρωτιέμαι ο πλαστογράφος τι στόχευε. Τον Ομπάμα ή το Φοξ?

cyrus said...

Να προσθέσω ότι στόχος των δημιουργών περιαστικών μύθων είναι πλέον και η υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, η Σάρα Πέιλιν. Έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για περίεργα πράγματα που δήθεν έχει πει και που, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει πει. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει την ηλιθιότητα αυτών των ανθρώπων. Λες και, αν θες να "χτυπήσεις" την Πέιλιν, δεν αρκούν τα τερατώδη πράγματα που έχει όντως πει...