8.3.09

Καλά να πάθω

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, παρακολούθησα απόψε το freak show (εκπομπή δεν το λες…) του Χαρδαβέλλα. Τόση συμπυκνωμένη βλακεία δεν βρίσκεις εύκολα — από ένα σημείο και μετά, κινδυνεύει η πνευματική σου υγεία. Μάλλον το ΕΣΡ θα πρέπει να εφεύρει μια καινούργια σήμανση, ειδικά γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Κάτι τέτοιο, ας πούμε:

24 comments:

Αταίριαστος said...

Εγώ προτίμησα να δω ένα DVD και τελικά έμεινα με την απορία.
Τελικά η Πεντέλη είναι κούφια ή όχι; Δόθηκε απάντηση επιστημονική; Βέβαια, αυτό που είναι σίγουρα κούφιο εκεί πέρα είναι τα κεφάλια των παρουσιαστών και των καλεσμένων.

Για τη σήμανση της εκπομπής, χρειάζεται ίσως μία νεκροκεφαλή με δύο κόκκαλα σταυρωμένα από κάτω, σαν το σηματάκι στα δηλητηριώδη ή τοξικά προϊόντα.

Anonymous said...

Σωστό το σήμα, ίσως θα χρειαζόταν κανένα χρωματάκι λίγο πιο criant !
Θα σας πρότεινα να σπεύσετε να βρείτε πάραυτα αυτόν τον ανεξήγητο λόγο, ώστε να μην αρχίσει να τον ψάχνει ο χαρδαβέλας (άλλο που δεν θέλει) και έτσι να μειωθεί τόσον το ψωμί του, όσον και οι άρτοι της εκπομπής του.

Anonymous said...

ομοιοπαθής, αλλά εγώ απλώς γελάω με τις βλακείες...

συμφωνώ και επαυξάνω για το σήμα...

Αntidrasex said...

Διαφωνώ κάθετα με το σήμα!
Όχι με την σκέψη, αλλά με το σήμα κάθε αυτό.
Θα προτιμούσα κάτι σε κλειστή γροθιά, ει δυνατόν, να φαίνεται και η παλλινδρομική κίνηση. (αν και η συγκεκριμένη πράξη δεν οδηγεί στην αποβλάκωση, αλλά τες πα).

cyrus said...

Αταίριαστε, μιλάμε κυριολεκτικά για κουφάλες...

L'Enfant, λες να με καλέσει στο στούντιο για να βρούμε τον ανεξήγητο λόγο; Την έκατσα...

ficciones, ακόμα και το πολύ γέλιο μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό...

αντιδραστικέ, αν ήμουν γραφίστας, θα ...ζωγράφιζα, αλλά το χέρι μου δεν πιάνει, και η σχέση μου με τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας είναι καθαρά επιδερμική. Αν ενδιαφέρεται κανείς, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν...

Διαγόρας ο Μήλιος said...

Εγώ πάλι νομίζω πως το παραπάνω σήμα θα έπρεπε να είναι κολλημένο σε κάθε συσκευή τηλεόρασης που πωλείται στην Ελλάδα. Ίσως και σε όλο τον κόσμο.

Κάτι σαν το περίφημο αυτοκόλλητο στη Βίβλο.

Μόνο που δεν είμαι σίγουρος πως θα έπρεπε να λέει «προσοχή: κίνδυνος αποβλάκωσης». Πολύ ασαφές μου ακούγεται. Μάλλον θα έπρεπε να λέει «προσοχή: προκαλεί αποβλάκωση».

Anonymous said...

Η TV, από ότι φαίνεται, πεθαίνει αργά και σταθερά. Οι γενεές που έρχονται θα την απαξιώσουν τελείως.

http://www.paulgraham.com/convergence.html

cyrus said...

Διαγόρα, καλή ιδέα. Όσο καλό κι αν είναι ένα πρόγραμμα, άλλωστε, σε βάζει στην παθητικότητα του θεατή.

George, σε ευχαριστώ για το πολύ ενδιαφέρον λινκ. Έχουμε να δούμε (και, κυρίως, να κάνουμε) πολλά...

Anonymous said...

Εγώ πάντως ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν η Αργώ ήταν τελικά πυρηνικό υποβρύχιο ή πυρηνοκίνητο hovercraft.

Anonymous said...

Χα, ο Χαρδαβδέλας δεν είναι τίποτα μπροστά στον Μέγιστο Προφήτη - Τηλεπλασιέ Λιακό. Άλλωστε από εκεί κλέβει τον χείμαρρο μπουρδολογίας του.
Τί θα λέγατε για υποχρεωτική μπάρα σήμανσης στο κάτω μέρος όπως στα πακέτα των τσιγάρων. Ούτε μία στις 100 εκπομπές δεν είναι ασφαλής για την πνευματική μας υγεία.
Πως σας φαίνονται δηλαδή τα "πρωϊνάδικα" τα "μεσημεριανάδικα" οι εκπομπές της Πάνια, τα ριάλιτι οι εκπομπές του Μικρούτσικου, η "στιγμή της αλήθειας" (ή της ξεφτίλας) ή ακόμα και οι ειδήσεις που μόνο ειδήσεις δεν είναι;

Μαύρος Γάτος said...

Να κόψεις τις κακές συνήθειες. Εγώ πριν καμμιά βδομάδα είδα τον προφήτη με τον νομάρχη να χαχανίζουν, να σαλιαρίζουν και να χουφτώνονται κι ακόμα δεν συνήλθα, αμφιβάλλω αν θα συνέλθω ποτέ.

Φίλε μου ο Debussy , ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν και ο Μπαχ θα είχαν μεγαλουργήσει αν ζούσαν στην ασχήμια μας; Πάρα πολύ το αμφιβάλλω.

Χρειάζονται φίλτρα, για ν απερισωθεί ό,τι είναι δυνατόν.

Αν πολεμάς τα σκατά δεν μπορεί παρά να πασαλειφτείς κι εσύ...

Την θερμότατη καλησπέρα μου σε σα΄ς και στην Αρτάνιςσας, όπως και στον φίλτατο Π.

7Demons said...

Ίσως να μην υπάρχουν τόσο ανεξήγητοι λόγοι.
Η ανάγκη να γνωρίσουμε το άσχημο,το κακό,το φαιδρό και ότι άλλο,ίσως να πηγάζει από μια βαθύτερη ανάγκη ή "ένστικτο" για πληροφόρηση και κατά συνέπεια για καλύτερη δυνατότηα σύγκρισης.

cyrus said...

EvanT, πάμπολλοι κορυφαίοι επιστήμονες ερίζουν γι' αυτό, έχοντας προ πολλού χάσει τον ύπνο τους. Με την κατάλληλη επιχορήγηση από την Ε.Ε., σίγουρα θα βρούμε κάποια στιγμή την πραγματική αλήθεια (ΤΜ).

Πτώμα, ο Τηλεπλασιέ είναι εκτός συναγωνισμού και δεν το συζητώ. Κατά τα άλλα, συμπλέουμε. Ειδήσεις στην τηλεόραση βλέπω μόνο όταν βαριέμαι να βάλω κανένα βίντεο.

Μαύρε Γάτε, έχεις δίκιο. Ήδη εδώ και καιρό δεν ασχολούμαι πλέον. Και τώρα, εξάλλου, ένα απλό σχόλιο έκανα. Σιγά μην κάτσω να γράψω και διδακτορικό για να αποδείξω την αυταπόδεικτη ανοησία που βασιλεύει γύρω μας στηριζόμενη στους ευσεβείς πόθους των συμπολιτών μας. Παρόλα αυτά, συνεχίζω να θαυμάζω τους ανθρώπους που με πραγματική αυτοθυσία χώνουν το χέρι στα σκατά για να τα φέρουν κοντά στη μύτη των τυφλών και να τους δείξουν έτσι ότι είναι όντως σκατά.

7Demons, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λόγος είναι όντως ανεξήγητος -- δεν είχα καμιά ανάγκη να γνωρίσω "το άσχημο, το κακό, το φαιδρό", γιατί, πολύ απλά, το είχα ήδη γνωρίσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν περίμενα τίποτα το καινούργιο. Την άλλη φορά που θα με πιάσει αυτό το πράγμα Σάββατο βράδυ, θα βάλω το trash me στο mad, ή θα προτιμήσω να βάλω να δω καμιά ταινία του τύπου "Tai Chi Warriors"...

Anonymous said...

Αφελής απορία:

Βλέπω μαλακίες...
Ακούω μαλακίες...
Διαβάζω μαλακίες...
...


Μήπως είμαι μαλάκας;

cyrus said...

Δεν είναι αφελής η απορία σου, ανώνυμε -- απλά έχεις κάνει λάθος στα ρήματα. Τα σωστά ρήματα είναι "λέω", "γράφω" και "προωθώ". Όταν λες μαλακίες, γράφεις μαλακίες και προωθείς μαλακίες, ε, τότε, ναι: είσαι μαλάκας.

Anonymous said...

Μάλλον αυτό το σήμα θα έπρεπε να παρουσιάζεται κάθε φορά που ανοίγει η τηλεόραση, οι περισσότερες εκπομπές οδηγούν στην αποβλάκσή μας.

Sophia said...

Καλά, και που να δεις που έρχονται τα πιτσιρίκια στην βιβλιοθήκη (γιατί είναι και μακρινοί συγγενείς με τον εν λόγω) και μου ζητάνε και τα βιβλία του!!! Εγώ πάντως, μόνο 20 λεπτά κατόρθωσα μια φορά να δω από τις εκπομπές του, για το πείραμα της Φιλαδέλφεια και κόντεψα να σπάσω την τουβού!!!!! Μιλάμε όμως, έχει τρελό ρεύμα, εδώ τουλάχιστον, ο κόσμος τον πιστεύει, αδιαμφισβήτητα!! Και άντε μετά, να προσθέσεις στα μυαλά τα καμένα εγκεφαλικά κύτταρα1!!! (Σχεδόν αδύνατον...)

Idom said...

Cyrus, εμένα μού αρέσει το blog σου και σε σέβομαι (!) αλλά μού φαίνεται ότι σε ορισμένα θέματα τα θέλει ο κ...ς σου.

Το να βλέπεις Χαρδαβέλα και τους συναφείς, με ποπ κορν για χαλάρωση και γέλιο, είναι κανονικό και δείχνει άνθρωπο ισορροπημένο και ευχάριστο (σαν εμένα).
Το να βλέπεις όμως Χαρδαβέλα με αξιώσεις και μετά να συγχίζεσαι, δεν είναι καλό πράμα ...

Πρόσεχε, γιατί έτσι αρχίζουν κάτι ασθένειες και μετά καταλήγεις αγανακτισμένος πολίτης! :-)))

Idom

cyrus said...

akama, ναι, θα ήταν καλή ιδέα να ενσωματωθεί στο firmware...

Σοφία, αυτός είναι και ένας απ' τους λόγους που θεωρώ τον Φανέλ άγιο άνθρωπο...

Idom, με βλέπω με κουκούλα και μπέρτα στους δρόμους να δέρνω μπάτσους και μπάχαλους μαζί...

Αntidrasex said...

Ελα, Ελα!
http://imeratiskoukoulas.blogspot.com/

cyrus said...

Αντιδραστικέ, θα τα σπάσουμε παρέα;

:-ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

Αntidrasex said...

ναι, απέναντι και στους δύο!
το θέμα είναι να κάνεις ότι είναι να κάνεις, χωρίς βία.
άμα δεις τι έχουνε πει για την ημέρα τις πρωταπριλιάς που ετοιμάζουμε... μέχρι και χαζοχαρούμενους μας έχουν πει. γιατί λέμε όχι στα μπάχαλα.

Idom said...

Παίρνω το θάρρος να σάς προσκαλέσω στο τσαρδί μου, για αποκαλύψεις περί τής 9ης Συμφωνίας:

http://genikhsxrhshs.blogspot.com/

Ως άσκηση ύφους τουλάχιστον...

Idom

cyrus said...

Καίτοι ανέγνωσα εξ αρχής την συγκλονιστικήν ταύτην αποκάλυψιν, ουκ εσχολίασα αυτήν, ενεώς μείνας εκ του απροσμετρήτου βάθους της Λιακουρείας σκέψεως ήτις την διακατέχει.

Εκλιπαρώ ταπεινά την συγγνώμην σας, και εύγε, νέε μου -- ένα λαμπρόν μέλλον σε περιμένει εν τω εκδοτικώ πεδίω...