14.1.07

Θέλετε να μετακομίσετε στο νέο Blogger; Ξανασκεφτείτε το...

Λοιπόν, πολλά καλά λόγια είπα για το new Blogger, και μου φαίνεται πως, μερικές φορές, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Τώρα μόλις πρόσεξα, μετά από ένα e-mail από την Mauve-All και ένα τηλεφώνημα από τον Mickey, ότι η μεταφορά από τον παλιό Blogger στον καινούργιο είχε τις εξής παρενέργειες στα παλιά ποστ:

1. Χάθηκαν τα άβαταρ των σχολιαστών.

2. Τα ονόματα (νικ) των σχολιαστών που ήταν γραμμένα σε ελληνικούς χαρακτήρες φαίνονται "κινέζικα" -- και αυτό δεν αλλάζει, όποια κωδικοποίηση κι αν χρησιμοποιήσεις στον browser.

3. Πολλοί απ' όσους υπέγραφαν ως "other", ώστε να φαίνεται όνομα στην κορυφή του σχολίου αλλά να μην παραπέμπει σε μπλογκ, τώρα φαίνονται ως "anonymous"!

Και για να τα πάθεις όλα αυτά δεν χρειάζεται να αλλάξεις το template σου -- και μόνο η μετάβασή σου στη νέα πλατφόρμα αρκεί...

Ας μας το έλεγαν, τουλάχιστον, να ξέραμε κι εμείς πώς να πορευτούμε...

Δεν ξέρω τι θα κάνω, αν θα παραμείνω, αν θα πάω σε wordpress ή αν θα ψάξω κάποια άλλη πλατφόρμα -- αλλά, αν αντιμετωπίζουμε πολλοί αυτά τα προβλήματα, μήπως πρέπει να στείλουμε κάποια ομαδική επιστολή διαμαρτυρίας στην Google; (Ιδέα του Μίκυ.)

13 comments:

Rodia said...

Η ιδέα για την επιστολή καλή. Να μαζευτούν όσο γίνεται περισσότερα προβληματα. Είμαστε λίγοι, αλλά θα δυναμώσουμε -ελπιζω- ώστε να μας υπολογίζουν πες τους!
Ευτυχώς που δεν τόλμησα ακόμα δηλαδή...
..βγάζει και το "εκβιαστικό" ταμπελάκι που λέει "γράψου τώρα στο beta"..

Γιατί όμως αυτή η βιασύνη; Θα εξαφανιστεί ο παλιος μπλογγερ..?

mickey said...

Ευχαριστώ για τη ...συμπαράσταση ;)

Ροδιά, όντως ενδέχεται να εξαφανιστεί ο παλιός Blogger. Όπως θα διάβασες και στο εδώ post (και στο δικό μου τα γράφω, αλλά χωρίς να επιτρέπω σχόλια), τα προβλήματα ΔΕΝ αφορούν στις σελίδες των posts και των συνδυασμών posts/comments, τις οποίες άλλωστε "παραμετροποιούμε" μέσω των templates, αλλά στις ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ.

Για την εμφάνισή τους ΔΕΝ έχουμε πολλές επιλογές, παρά μόνο αν θα βγαίνουν σε popup windows ή αν θα εμφανίζονται οι εικόνες/avatars των σχολιαστών.

ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να αποκλείσει πως η Google θα αλλάξει κάποτε τον τρόπο εμφάνισης των σχολίων από μόνη της, χωρίς να κάνουμε migration στον New Blogger. Επίσης ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει πλήρως τον παλιό blogger και να μας εξαναγκάσει να κάνουμε τη ...μετακόμιση.

Άλλωστε, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην ήξερε το συγκεκριμένο πρόβλημα η Google (βγάζει ...μάτια). Παρά ταύτα είχε το θράσος όχι μόνο να βγάλει την ένδειξη "beta" από τη νέα της πλατφόρμα, αλλά και να ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ, προτού κανείς ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία, πως τα blogs μας δε θα αλλοιωθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Και ψάχνοντας στο support της δε βρήκα ΠΟΥΘΕΝΑ αναφορά στα συγκεκριμένα προβλήματα, ενώ και στα ελάχιστα groups που τέθηκε το θέμα κανείς από τους τεχνικούς της δεν εδεήθη να δώσει απάντηση.

Η μετάβασή μου στη νέα πλατφόρμα έγινε για συγκεκριμένους λόγους, αρκετές μέρες αφότου η ένδειξη "beta" είχε φύγει από την ονομασία της νέας πλατφόρμας και αφού είχα συμβουλευθεί αρκετά sites και φίλους. Δυστυχώς, όσοι γνωστοί είχαν κάνει ήδη τη μετακόμιση μάλλον δεν είχαν προσέξει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τουλάχιστον να ενημερώσουμε τους υπόλοιπους.

Πιστεύω πάντως πως τα σχόλια έχουν παραμείνει στην αρχική, σωστή τους μορφή με τα τρέχοντα avatars των σχολιαστών στις databases της Google και το πρόβλημα θα διορθωθεί κάποια στιγμή. Αν όχι, προτιμώ να μη σκέφτομαι ΤΙ ακριβώς θα γράψω και θα πράξω για τους ...ερασιτέχνες ;)


Θα επανέλθω...

JustAnotherGoneOff said...

Να έχετε υπόψη το εξής:

Άπαξ και κάνετε μεταφορά σε beta και το μετανιώσετε, δεν υπάρχει ακόμη τρόπος να γίνει migration στο WordPress. Η καρτέλα Import στην Πόρσε τροποποιήθηκε πρόσφατα με την ένδειξη "Old Blogger". Πιθανόν στο άμεσο μέλλον ο Matt να στήσει Import και για beta, θα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και θα σας ενημερώσω.

ο δείμος του πολίτη said...

τα ίδια πέρασα κι εγώ. Για τις συνδέσεις στο sidebar χρειάζεται ξαναγράψιμο των ελληνικών χαρακτήρων μέσα από το template. Γίνεται εύκολα -αν και θέλει λίγο χρόνο. Το πρόβλημα είναι στον editor όπου λείπουν ορισμένες δυνατότητες (χρώματα και λοιπά γραμματοσειράς και στοίχιση) που μπορεί κάποιος να τα κάνει μέσα από το compose (εμένα μου λείπει) ή να μπει στο docs του google και από εκέι να κάνει το html αντιγραφή.

Είναι μπέρδεμα και πιο δύσχρηστο μου φαίνεται, αλλά μάλλον είναι η ιδέα μου (γιατί να μας βάλλουν σε κάτι χειρότερο;) επειδή είναι κάτι καινούριο.

cyrus said...

Jago, υπάρχουν unofficial scripts, όπως αυτό εδώ, αλλά υπάρχουν κι άλλα προβλήματα -- π.χ., οι εικόνες που έχεις ανεβάσει δεν μεταφέρονται...

Δείμε, αυτά που αναφέρεις γίνονται, δεν είναι πρόβλημα. Αυτά που γράψαμε ο Μίκυ κι εγώ εμφανίζονται στη σελίδα των σχολίων, και ΔΕΝ διορθώνονται από το χρήστη -- πρέπει κάτι να κάνει η Google γι' αυτά...

mickey said...

Καλημέρα. Η νύχτα ήταν μάλλον ...εφιαλτική. Δυστυχώς, διαπίστωσα και άλλα προβλήματα.

Κάποια σχόλια φαίνονται ως διαγραμμένα από τον blog administrator, δηλαδή εμένα, παρότι ο ίδιος δεν είχα σβήσει κανένα από αυτά!

Αναγκάστηκα να κλείσω τα σχόλια μέχρι νεωτέρας ώστε να δω τι θα κάνω.

Σε λίγο θα παρεξηγηθούν και οι σχολιαστές μου, εξαιτίας της ανικανότητας των προγραμματιστών και τεχνικών της Google!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

. . .

Δε με ενδιαφέρει να κάνω κάποιο αυτοματοποιημένο migration σε κάποια άλλη πλατφόρμα, όπως το WordPress. Αν δε λυθεί το πρόβλημα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φτιάξω κάτι δικό μου σε προσωπικό μου χώρο φιλοξενίας και να ελέγχω το content ΑΠΟΛΥΤΑ.

Αν κοτζάμ Google ενεργεί τόσο ηλίθια και ερασιτεχνικά, γιατί να αποκλείσω το ενδεχόμενο να πάθω κάποτε τα ίδια και χειρότερα με άλλες ανάλογες υπηρεσίες;

JustAnotherGoneOff said...

Cyrus

οι εικόνες που έχεις ανεβάσει δεν μεταφέρονται...

Γι αυτό imageshack και πάλι imageshack ή παρεμφερή υπηρεσία...

Σημειώνω και αυτό που λες για το unofficial script. Πολύ χρήσιμο.

Μαύρος Γάτος said...

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο blogger μάς τα έχει κάνει μπαλόνια, με το συμπάθειο, και για να το πω πιό ποιητικά, μάς έχει αλλάξει τον αδόξαστο. Είμαι γενικά πιστός άνθρωπος και όχι των αλλαγών, αλλά σκέφτομαι πολύ σοβαρά την μετακόμιση. ...

christina said...

Εγώ πάντως κόλλησα στο Wordpress. Έπαιξα με δυο τρεις άλλες πλατφόρμες και θεωρώ οτι είναι το πιο εύχρηστο, αρκεί να μην το βάζεις να κάνει ακροβατικά (μπορεί και να τα κάνει, αλλά εγώ δεν έχω σχέση με το άθλημα και δεν δοκιμάζω πολλά πολλά).
Και δεν έχει το πρόβλημα με τα σπαμ που έχει, ας πούμε, το Dotclear.

cyrus said...

Μαύρε Γάτε, κι η μετακόμιση όλο προβλήματα είναι -- άστα βράστα...

cp, εσύ είσαι και σε άλλο σέρβερ, οπότε είναι αλλιώς τα πράγματα...

Jago, δεν έχω δοκιμάσει το imageshack, αλλά το fileden κάνει νερά πού και πού...

Μίκυ, ελπίζω η αποψινή βραδιά να ήταν καλύτερη...

mickey said...

@cyrusgeo:

ΣΑΦΩΣ και ΑΠΕΙΡΩΣ ;)

Rodia said...

Τελικά, να μετακομίσω ή να μη μετακομίσω..?
(to be or not to be..?)
..και.. μη μου απαντήσει κανείς αγγλικά, ε..

Μαύρος Γάτος said...

Μαρίνα μου, εχω κρατήσει την διεύθυνση από το καλοκαίρι, και μπήκα χτες λίγο και το έψαξα. Τα προβλήματα ξεκινούν νωρίς: αρνείται να ρουφήξει τα ποστσ από το ΠΑΛΙΟ blogger, ως θα όφιελε. Οπότε δεν συνέχισα. Άστα και βράστα...

Καλή βδομάδα
Σ:))))