26.5.09

Υλική αποζημίωση για ηθική αυτομείωση...

Με τα αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν που με χαρακτηρίζουν τελευταία, δηλώνω κι εγώ, μετά τον Νίκο Σαραντάκο, τη συμπαράστασή μου στον Γιάννη Χάρη για την απαράδεκτη αγωγή που έκανε εναντίον του ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε στραφεί και εναντίον του ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά γιατί από τις σελίδες του περιοδικού 10% «τόλμησε» να στηλιτεύσει τις ανοησίες που εκστόμισε ο «Άγιος».

Ο κ. Σεραφείμ, σε δηλώσεις του με αφορμή τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, είχε πει ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής», και ότι «έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων». Νομίζω πως κάθε εχέφρων άνθρωπος μπορεί να κρίνει από μόνος του αν και κατά πόσο αυτές οι δηλώσεις τιμούν τον ίδιο τον κ. Σεραφείμ ως άτομο ή τη θέση που κατέχει ως «πνευματικός πατέρας» του ποιμνίου του, ώστε να έχει την απαίτηση να τον σεβαστούν και όλοι οι υπόλοιποι. Εκτός κι αν πιστεύει ότι, ακριβώς λόγω της θέσης του, τα λόγια του δεν πρέπει να υφίστανται καμία κριτική από κανέναν — οπότε περνάμε σε άλλο, εντελώς διαφορετικό, θέμα...

Πάντως, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο κι από την ομοφοβία του Μητροπολίτη, το ρατσισμό του και τη δικομανία του, είναι η υποκρισία του: βλέπετε, ο «Άγιος» αξιώνει να έχει μόνον ο ίδιος το δικαίωμα να αποκαλεί ψυχοπαθείς τους άλλους — αλλά μόλις κάποιος υπονοήσει οτιδήποτε για τη δική του ψυχική υγεία (όπως έκανε με το γάντι και με το σύνηθες άψογο στιλ του ο Γιάννης Χάρης), τάχα μου προσβάλλεται και ζητάει τα ευρώ με το τσουβάλι.

Ε, τότε, να περάσουμε όλοι από κει να ανάψουμε κανένα κεράκι, να βγάλει κανένα φράγκο, ο άνθρωπος, μην τα ζητάει με αγωγές και γίνεται ρεζίλι στο πανελλήνιο...


[Ενημέρωση: Ο JustAnotherGoneOff, που ήταν παρών, μου λέει ότι η δίκη αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2010.]

12 comments:

Ιοκάστη said...

Θα έπρεπε όλοι, ομοφυλόφιλοι και μη να κάνουμε μια μήνυση λοιπόν στον μητροπολίτη για αυτά που είπε, αφού έχει πρόβλημα με την ελευθερία λόγου ας μαζέψει την γλώσσα του πρώτα. Άιντε, την έχουν δει εξουσία όλοι και δεν ξέρουν τι λένε…

Rodia said...

Από τ'αφτί και στο Δαφνί! Εχει και εκεί πέρα κάπου κοντά ένα μοναστήρι...
..είμαι περίεργη πάντως για την Απόφαση (και το σκεπτικό) του δικαστή.

Αταίριαστος said...

Μήπως κι εμείς οι στρέιτ έχουμε κάνει αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής των ούρων;

Idom said...

@ Αταίριαστος

Καλό!


@ Cyrus

Αχ, βρε Cyrus, φοβάμαι ότι αν έγραφα στο σχόλιο ότι σκέφτομαι, ο μητροπολίτης θα έκανε μήνυση σε σένα, στις "μηχανές αναζήτησης", ίσως και σε μένα! :-)

Idom

Περαστικός said...

Θα έπρεπε να μηνυθεί ο μητροπολίτης από την οικογένεια του νεκρού. Έτσι όπως πάμε, κάθε έκφραση άποψης θα ποινικοποιηθεί. Ο Χάρης μάλιστα αναφέρεται στις απόψεις του μητροπολίτη και όχι στον ίδιο. Να δούμε ποια θα είναι η απόφαση.

sapere aude said...

Το θράσος των εκπροσώπων του ιπτάμενου ζόμπι είναι απίστευτο - και η ανοχή μας τους αποθρασύνει ακόμα περισσότερο. Ως πότε θα ανεχόμαστε το ασυνάρτητο παραλήρημά τους;
Religion is evil. Faith is a vice.
(Πάλι έχασα την ψυχραιμία μου...)

αθεόφοβος said...

Στο μπλογκ του Σαραντάκου αφήσα το παρακάτω σχόλιο:

Έχω την περιέργεια ότι άφού ζητάει μόνο αυτά τα λίγα ψιλά επειδή θίχτηκε από ένα κείμενο τι θα ζητούσε άν ο Χάρης του είχε ρίξει καμιά σφαλιάρα;
Ή μήπως τότε θα ακολουθούσε τα λόγια του Ευαγγελίου;

Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρώ.αλλά όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα,στρέψον αυτόν και την άλλην.(Κατά Ματθαίον ε,39)

Πάντως είμαι σίγουρος ότι θα έχει αναπτύξει με γλαφυρότητα στο ποίμνιο του και τα παρακάτω και προφανώς θα έχει προσευχηθεί για την σωτηρία της ψυχής του Χάρη.

Εγώ δε λέγω υμίν,αγαπάτε τους εχθρούς υμών,ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς,καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς.(Κατά Ματθαίον ε,44 )

cyrus said...

Ιοκάστη, καταλαβαίνω το νόημα, αλλά έχω αλλεργία στις μηνύσεις...

Ροδιά, θα το μάθουμε, ελπίζω, σήμερα...

Αταίριαστε, εξαιρετικό σχόλιο...

Idom, τι να κάνουμε; Η λιακοπούλεια ιδεολογία βρίσκεται σε άνθιση...

Περαστικέ, με τη γελοία αυτή κατάσταση, σε λίγο ούτε να βήξεις με νόημα δεν θα μπορείς...

sapere aude, όντως, πρέπει να υπάρχει συνεχής αντίδραση. Δώσε θάρρος στο χωριάτη...

Αθεόφοβε, ως γνωστόν, κηρύττουμε το ευαγγέλιο για να το ακολουθεί το ποίμνιο -- άλλο εμείς...

Yosemite Sam said...

ως γνωστόν cyrus υπάρχει ένας και μόνο λόγος που οι χριστιανοί δεν βρίσκονται στο δαφνί:

Είναι πάρα πολλοί.

Ο Πειραιώς τώρα νομίζω ότι έρχεται να καλύψει ένα κενό που άφησε πίσω του ο χριστόδουλος μόνο που ο μακαρίτης ήταν πιο ευέλικτος και ραδιούργος ενώ τούτος δω είναι brute force της ορθοδοξίας. Ενας νέος ταλιμπάν της ανόθευτης πίστης.

Αυτοί οι τύποι είναι επικίνδυνοι γιατί αν θελήσεις να τους αντιμετωπίσεις, σε τραβάνε με το ζόρι στο δικό τους γήπεδο του μίσους και της εμπάθειας. Χρειάζεται ψυχραιμία και ελάχιστη δυνατή ενασχόληση με τον άγιο πειραιώς. Ας μιμηθούμε την λέσχη bilderberg η οποία παρότι δέχθηκε τους λεκτικούς κεραυνούς του αγίου τον έγραψε στα αρ... της όπως ήτο άλλωστε αναμενόμενο.

Martina said...

Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να τα πεις, πρέπει να είσαι έτοιμος να μπεις στη διαδικασία και να τα ακούσεις..

JustAnotherGoneOff said...

Επειδή δεν βλέπω ενημέρωση και ο Γ.Χ. κουμπώθηκε λίγο στο μπλογκ του, να σας ενημερώσω ότι η δίκη πήρε αναβολή για τις 14/01/2010... (εκεί ήμουν)

cyrus said...

Γιοσέμιτι Σαμ, το θέμα είναι ότι οι "ταλιμπάν", είτε χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι, έχουν την τάση να δημιουργούν προβλήματα. Βλέπεις, ο θρησκευτικός φανατισμός είναι κι αυτός μια μορφή ψυχασθένειας...

Μαρτίνα, ο εν λόγω μάλλον πάσχει από επιλεκτική κώφωση...

Jago, τι να κάνω; Αφού ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δεν μιλά γι' αυτό, πού να τη βρω την ενημέρωση; Σε ευχαριστώ.