17.5.07

Δεδικαίωται ο θανών;

Προχτές πέθανε ο Τζέρι Φάλγουελ, αμερικανός φονταμενταλιστής πάστορας και τηλευαγγελιστής, συνιδρυτής της "Ηθικής Πλειοψηφίας", της οργάνωσης που συντέλεσε αποφασιστικά στην άνοδο της σημερινής αμερικανικής χριστιανικής δεξιάς στην εξουσία.

Ανάμεσα στα απίστευτα πράγματα που είχε πει κατά καιρούς ο μακαρίτης, συγκαταλέγονται και τα ακόλουθα:


Οι χριστιανοί, όπως οι δούλοι και οι στρατιώτες, δεν κάνουν ερωτήσεις.

Η αντίληψη ότι η θρησκεία και η πολιτική δεν αναμιγνύονται αποτελεί επινόηση του Διαβόλου για να αποτρέπει τους Χριστιανούς από το να διοικούν τη χώρα τους.

Αν δεν είσαι "Αναγεννημένος Χριστιανός", έχεις αποτύχει σαν άνθρωπος.

Τα σχολικά βιβλία είναι σοβιετική προπαγάνδα.

Φαίνεται πως το αμερικανικό αντιβιβλικό φεμινιστικό κίνημα επιτέλους πεθαίνει, δόξα τω Θεώ, και πιθανώς αντικαθίσταται από ένα χριστοκεντρικό ανδρικό κίνημα που μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για μια εθνική πνευματική αφύπνιση που τόσο απεγνωσμένα χρειαζόμαστε.

Ένας φοιτητής με ρώτησε: «Θα μπορούσε ο σωτήρας στον οποίο πιστεύεις να σώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν;» Φυσικά, ξέρουμε ότι το αίμα του Ιησού Χριστού μπορεί να τον σώσει — και μετά θα πρέπει να εκτελεστεί.

Πιστεύω πως ο Μωάμεθ ήταν τρομοκράτης.

Μπορείτε να φανταστείτε την αναίδεια αυτών των διαδηλωτών; Έχουν το θράσος να υποβιβάζουν και να εξευτελίζουν αυτούς τους θαρραλέους στρατιώτες που υπομένουν σωματικά και συναισθηματικά τραύματα γιατί πίστεψαν στην προσπάθεια να φέρουμε την ελευθερία στο Ιράκ.

Πιστεύω πως η Κόλαση είναι ένας πραγματικός τόπος, όπου πραγματικοί άνθρωποι περνούν μια πραγματική αιωνιότητα.

Πιστεύω πως ο λαός του Ισραήλ είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού.

Ο πλανήτης ανήκει στο Θεό — και τον φροντίζει Εκείνος. Και δεν πιστεύω πως οτιδήποτε κάνουμε μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τη θερμοκρασία του έστω και ένα βαθμό.

Όλη αυτή η φασαρία (γύρω από την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη) έχει σκοπό να καταστρέψει το αμερικανικό σύστημα ελεύθερης επιχειρηματικότητας και την οικονομική μας σταθερότητα.

Το επιχείρημα ότι με το να κάνεις προσβάσιμα τα προφυλακτικά στους νέους μπορείς να αποτρέψεις τις εφηβικές εγκυμοσύνες είναι γελοίο. Αυτό θα ήταν σαν να προσφέρεις ένα βιβλίο μαγειρικής σαν θεραπεία σε όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν.

Το AIDS δεν είναι απλά η τιμωρία του Θεού για τους ομοφυλόφιλους· είναι η τιμωρία του Θεού για την κοινωνία που ανέχεται τους ομοφυλόφιλους.

Η ομοφυλοφιλία είναι η διαβολική επίθεση του Σατανά κατά της οικογένειας, και όχι μόνο θα έχει αρνητική επίδραση στην επόμενη γενεά, αλλά θα επιφέρει και την οργή του Θεού προς την Αμερική.

Οι ομοφυλόφιλοι είναι κτήνη, και αποτελούν μέρος ενός χυδαίου και σατανικού συστήματος που τελικά θα αφανιστεί — και αυτό θα σημάνει γιορτή στον Παράδεισο.


(για την επίθεση στις 11/9) …αυτοί που πέταξαν το Θεό έξω από τις πλατείες, έξω από τα σχολεία, οι οπαδοί των εκτρώσεων, όλοι αυτοί έχουν μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό που συνέβη, γιατί δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε το Θεό, και όταν σκοτώνουμε 40 εκατομμύρια αθώα βρέφη εξοργίζουμε το Θεό… Στ’ αλήθεια πιστεύω πως οι παγανιστές και οι οπαδοί των εκτρώσεων και οι φεμινίστριες και οι γκέι και οι λεσβίες που προσπαθούν ενεργά να τα αναγορεύσουν όλα αυτά σε εναλλακτικό λαϊφστάιλ, η ACLU (Αμερικανική Ένωση για τα Πολιτικά Δικαιώματα), η “People for the American Way”, όλοι εκείνοι που προσπαθούν να εκκοσμικεύσουν την Αμερική… βάζω μπροστά τους αυτό το γεγονός και τους λέω «είστε συνυπεύθυνοι».


Όταν αναφέρονται σ' αυτόν, οι πρώην αντίπαλοί του (ή, τουλάχιστον, όσοι έπεσαν στην αντίληψή μου) δεν μασάνε τα λόγια τους.

Εδώ, στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.

Τι είναι, άραγε, αυτό που μας κάνει να αγιοποιούμε μετά θάνατον τις προσωπικότητες που υπηρέτησαν σε υψηλά αξιώματα ή απέκτησαν κάποιου είδους δημοσιότητα; Πώς γίνεται να αποκαλούμε "εθνάρχες" και "μεγάλους ηγέτες" ανθρώπους που, όταν ζούσαν, τους βρίζαμε σκαιότατα (και δικαιότατα, θα μπορούσα να προσθέσω);

Μεταμεσονύκτιες απορίες...


(Πηγές: thinkexist.com και brainyquote.com).


Υ.Γ.: Κι άλλο ένα διαμάντι, από το slate.com:

Ελπίζω να ζήσω για να δω την ημέρα που, όπως την πρώτη εποχή της πατρίδας μας, δεν θα υπάρχουν δημόσια σχολεία, αλλά θα τα έχουν απορροφήσει ξανά οι εκκλησίες και θα τα λειτουργούν οι Χριστιανοί.

Σχολεία-κατηχητικά: το όνειρο και των ημετέρων φανατικών...

22 comments:

abby.normal said...

Και ώς απόδειξη ότι δεν μασάνε τα λόγια τους, δείτε το παρακάτω βιντεάκι από την εκπομπή του Άντερσον Κούπερ με καλεσμένο τον Κρίστοφερ Χίτσενς. Νομίζω όμως ότι η κατάσταση στην αμερική είναι χειρότερη από ότι στην ελλάδα. Υπάρχει πολύ μεγάλύτερη ανοχή σε όποιον ξαφνικά ανακαλύπτει τον θεό, την "πνευματικότητα" κ.τ.λ.. Το θίγει και ο Χίτσενς αυτό, αν και νομίζω ότι η στιγμή δεν είναι σωστή.

cyrus said...

Abby, πολύ ενδιαφέρον το βίντεο. Σε ευχαριστώ.

(Αν ξέρεις από κβαντομηχανική, κι έχεις χρόνο, θα ήθελα τη βοήθειά σου σε κάτι.)

basik-ly said...

Και άντε αυτός ήταν φονταμενταλιστής πάστορας... Ο Παπαθεμελής που το παίζει και δημοκράτης; Κουράστηκα να τον αντιμετωπίζω ως "βλαμμένο" μαζί με τις υπόλοιπες κατηχητικούρες. Νομίζω πως τέτοιοι ρουσφετοπολιτικάντηδες πρέπει να καταγγέλονται ως απειλές της δημοκρατίας (λέμε τώρα).

abby.normal said...

Βέβαια, στείλε μεηλ.

cyrus said...

Basik, η δημοκρατία είναι έννοια-λάστιχο: όλοι την επικαλούνται, αλλά όταν πρέπει να την εφαρμόσουν...

Abby, ΟΚ. Στέλνω εντός ολίγου.

Μεγαλοκοπέλα said...

Ίσως ο basik, αν κατάλαβα καλά, έπρεπε να το συγκεκριμενοποιήσει ως απειλή του Συντάγματος.

αθεόφοβος said...

Απλά στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς ζωντσανούς να βρίζουμε και έτσι παύουμε να ασχολούμαστε με τους πεθαμένους!

Jim.Hellas said...

Αυτά είναι το θετικό και ταυτόχρονα αρνητικό της δημοκρατίας... Δίνει λόγο σε όλους: δημοκράτες, φασίστες, καλούς, κακούς, έξυπνους, ηλίθιους κτλ

Καλό ταξίδι να έχει ο τηλευαγγελιστής και εύχομαι ο Θεός του να του τα πει ένα χεράκι τώρα που είναι δίπλα-δίπλα...

Φυσικά δεν πρέπει να βλέπουμε όλους αυτούς του ΕΛήθιους ως απλά γραφικούς τύπους. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! Αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Το καλύτερο όπλο για να τους αντιμετωπίσουμε δεν είναι άλλο από την γνώση, την μάθηση και την προώθηση του ορθολογισμού!

Την καλημέρα μου Cyrus...

Mauve_All said...

Basik, μαζί σου..

Anonymous said...

Καλημέρα σε όλους. Είμαι απλώς περαστικός. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ένα από τα πιό ενδιαφέροντα blog που έχω συναντήσει.

Ένα σχόλιο μόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το δικαίωμα της ελεύθερίας της άποψης που τους προσφέρει (που ΜΑΣ προσφέρει) η δημοκρατία. Αν δεν κάνω λάθος, ο Πλάτωνας στην "πολιτεία" του αναπτύσσει όχι μόνο τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί μια ιδανική κοινωνία (και για αυτές του τις θέσεις έχει χαρακτηριστεί φασίστας), αλλά και τους λόγους που θα οδηγήσουν στην παρακμή της. Η δημοκρατία περιλαμβάνει στους κόλπους της τους σπόρους της δικής της παρακμής και ανατροπής.

Συμφωνώ με jim.hellas said...
Αυτά είναι το θετικό και ταυτόχρονα αρνητικό της δημοκρατίας... Δίνει λόγο σε όλους: δημοκράτες, φασίστες, καλούς, κακούς, έξυπνους, ηλίθιους κτλ

Όσο για τον ορθολογισμό ως εφόδιο για να τους αντιμετωπίσουμε, δυστυχώς δεν προεξοφλεί τίποτα. Δεν υπάρχει καμμία αναγκαία σχέση ανάμεσα στον ορθολογισμό και την δημοκρατία.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, και πάλι καλημέρα.

cyrus said...

Μεγαλοκοπέλα, γιατί του Συντάγματος;

Αθεόφοβε, έχει μια λογική αυτό...

Τζιμ, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει, αλλά πρέπει να ξέρει ότι αυτά που λέει θα υπόκεινται σε κριτική. Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό, και εξαπολύουν ανόητες μηνύσεις...

Fidelio, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι αυτονόητο ότι μπορείς να παίρνεις από εδώ ό,τι σου αρέσει· το μόνο που ζητάμε είναι το εξίσου αυτονόητο: να αναφέρεται η πηγή...

Tin Man said...

Είχα σκοπό να ανεβάσω ποστ για το θέμα. Ήθελα να κάνω λογοπαίγνιο με την "Ηθική" και τη "Σιωπηλή" πλειοψηφία. Δεν μου βγήκε έμπνευση τελικά.

Καλά έκανες και μας θύμισες τις άπαικτες ατάκες του!

penguin_witch said...

Υπόψην, ο Αυγουστίνος που θεωρείται άγιος ακόμα και από τους ορθοδόξους λέει σαφώς ότι η Δημοκρατία είναι Civitas Diavoli, ήτοι πολίτευμα του διαβόλου. Και αν πάει κανείς υποψιασμένος και διαβάσει ορθόδοξους (και γενικότερα χριστιανούς) θεολόγους, θα δει απο καλυμμένη μέχρι αναίσχυντη εξύμνηση της απόλυτης, "ελέω θεού" μοναρχίας.
Όσο για τον Πλάτωνα ήταν ξάδερφος του Κριτία, του πιο πορωμένου απο τους Τριάντα Τυρράνους και αυλοκόλακας αρκετών τυράννων της Μεσογείου οπότε μάλλον απίθανο να έβλεπε κάτι καλό στο πολίτευμα που ήθελε να γκρεμίσει τους πατρώνες του και που σκότωσε τον θείο του και τον φίλο του (ίσως και εραστή του) Σωκράτη...

Αταίριαστος said...

"Ελπίζω να ζήσω για να δω την ημέρα που, όπως την πρώτη εποχή της πατρίδας μας, δεν θα υπάρχουν δημόσια σχολεία, αλλά θα τα έχουν απορροφήσει ξανά οι εκκλησίες και θα τα λειτουργούν οι Χριστιανοί."
Ευτυχώς ψόφησε πριν προλάβει να δει αυτήν την ημέρα.

cyrus said...

Tin Man, και πού να ασχοληθούμε και με τον Pat Robertson -- εκεί να δεις υλικό...

Penguin Witch, η ελέω Θεού μοναρχία είναι το μόνο πραγματικά "χριστιανικό" πολίτευμα. Και τη Δημοκρατία δεν τη συμπάθησε ποτέ κανείς -- ίσως γιατί ήθελαν να βλέπουν μόνο τα ελαττώματά της...

Αταίριαστε, οι επίγονοί του, όμως, κυβερνούν (ο Γιωργάκης ο Θάμνος κ.λπ....).

Rodia said...

Καλέ!!! αυτός ξεπέρασε και τον Απόστολο Παύλο!!!

«Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσες υποτασσέσθω. ου γαρ εστιν εξουσία ει μη από Θεού’ αι δε ούσαι εξουσίαι υπό Θεού τεταγμέναι εισίν. Ώστε ο αντιτασσόμενος τη εξουσία τη του Θεού διαταγή ανθέστηκεν’ οι δε ανθεστηκότες εαυτοίς κρίμα λήψονται. Οι γαρ άρχοντες ουκ εισί φόβος των αγαθών έργων, αλλά των κακών.»

από την καλύβα

Rodia said...

ΔΕΝ δεδικαίωται ο θανών, αλλά ένα "πίσσα στα κόκκαλά του" δείχνει μικροψυχία. Δεν είναι παληκαρίσιο να τα βάζουμε με νεκρούς, αλλά κάλλιστα μπορούμε να αντιστεκόμαστε στις ιδέες που εξέφρασαν -ζώντες.

ο δείμος του πολίτη said...

καλά μιλάμε λύθηκα να γελάω με το φανατισμό του ανθρώπου αυτού και τη χριστοήθιά του.

ο δείμος του πολίτη said...

Αλλά για να συμπληρώσω το χτεσινό μου σχόλιο ας πω ότι προσωπικα δε δικαιώνω κανέναν. Μλκ ήσουν εν ζωή, μλκ και μετά θάνατον. Έχουμε μπερδέψει τη δικαίωση με το σεβασμό του νεκρού.

Μαύρος Γάτος said...

Θα διαφωνήσω με την αγαπημένη μου Μαρίνα Ροδιά, δεν είναι μικροψυχία γιατί πάντα υπάρχουν συνεχιστές του θανόντα που θα επωφεληθούν από την ουδέτερη υστεροφημία του εκλιπόντος, και δεν θέλουν καιπολύ για να τον αγιοποιήσουν. Κλασικό παράδειγμα ο Ανδρέας παπανδρέου. Ελλέ'ιψει κριτικής ενόσω ζούσε, κι ακόμα περισσότερο αφότου πέθανε, ήδη έχει αρχίσει ν αναβλύζει Μύρο.

Λοιπόν: ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Ο ΕΚΛΙΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ!!!

Anonymous said...

Βάλε κι ένα προειδοποιητικό ρε συ. Επιασα και τα διάβασα όλα και γυρίζει τώρα το στομάχι μου!

;^)

cyrus said...

Ροδιά, ναι, γιατί οι ιδέες επιζούν πολύ περισσότερο -- κάποιοι, μάλιστα, λένε πως δεν πεθαίνουν ποτέ...

Δείμε, ναι, όπως πάντα, πρέπει να στεκόμαστε στο τι πράττει και λέει κάποιος, και όχι στο πρόσωπό του.

Μαύρε Γάτε, φοβάμαι πως οι κάθε λογής κληρονόμοι θα αποδειχθούν πολύ χειρότεροι...

Μπαμπάκη, γιαουρτάκι και γρήγορα για ύπνο... (sorry για το στομάχι...)