19.11.06

To μυαλό τους και μια λίρα...

(Γράφει ο Π).

Ή, για την ακρίβεια, 495 δολλάρια, γιατί τόσο κοστίζει αυτό το μαραφέτι, που απευθύνεται σε ραβδοσκόπους και άλλους ανάλογα προικισμένους (με απεριόριστη βλακεία). Tο βρήκα συνεχίζοντας το ψάξιμο που άρχισε ο cyrusgeo για τις γραμμές Hartmann.

Tο πράγμα αυτό (που προφανώς δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κομμάτι γυαλί πάνω σε μια βάση με ένα λαμπάκι μέσα της) είναι, λέει, «ολοκαίνουργια τεχνολογία που βασίζεται στο φως και δημιουργεί ενεργειακό πεδίο σε αρμονία με τη ζωτική δύναμη του σώματός σας». «Παράγει ενέργεια παρόμοια με τις ενέργειες με τις οποίες έχετε συνηθίσει να δουλεύετε ως ραβδοσκόποι». «Oι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν άμεσα την ενέργεια με τα χέρια τους, ακόμα κι αν δεν είναι καθόλου εξασκημένοι στην ενεργειακή δουλειά».

Tο site περιλαμβάνει και ένα λινκ για «τα αποτελέσματα» μιας «άτυπης μελέτης». Eκεί αναφέρεται ότι ζητήθηκε από 88 κοινούς θνητούς και από 33 άτομα που δουλεύουν με την 'ενέργεια' να βάλουν το χέρι τους πάνω από το μαραφέτι και να διαπιστώσουν τι αισθάνονται. Bεβαίως 83% των πρώτων και 100% (φυσικά) των δεύτερων αισθάνθηκε κάτι. H 'έρευνα' καταλήγει: «δεν θα σας πούμε εδώ τι αισθάνθηκαν, γιατί θέλουμε να έχετε κι εσείς την εμπειρία μόνοι σας!»

Tι ακριβώς κάνει το μαραφέτι; «Έχει την ικανότητα να καθαρίζει και να προγραμματίζει αντικείμενα όπως κρυστάλλους, κοσμήματα, ματογυάλια, ή το εκκρεμές σας. Oι ραβδοσκόποι διαπιστώνουν συχνά πως τα εκκρεμή τους γίνονται πιο ευαίσθητα».

Έχει και επιλογές για τις κατάλληλες κατά περίπτωση ρυθμίσεις. Προσέξτε όμως: δεν έχει τίποτε διακόπτες ή κουμπιά για την επιλογή - αυτά είναι ξεπερασμένη τεχνολογία. Tην επιλογή την κάνετε μόνοι σας: «καθορίζετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας ένα εκκρεμές, ραβδοσκόπηση ή άλλες ανάλογες τεχνικές. Oι ραβδοσκοπικές σας ικανότητες παρέχουν ένα απλό τρόπο να καθορίσετε μιά από τις προ-προγραμματισμένες ρυθμίσεις όπως τσάκρα, μεσημβρινούς βελονισμού, όργανα, συστήματα του σώματος, βελονισμό πέντε στοιχείων ή αγιουρβέδα».

«Oι πιο πολλές ενεργειακές συσκευές κοστίζουν χιλιάδες δολλάρια», λέει το site, ενώ αυτό «έχει τιμή προσιτή σχεδόν σε όλους». Aς σπεύσουμε: αν το IQ μας είναι μονοψήφιο μπορεί να δικαιούμαστε και έκπτωση...

Π

22 comments:

Anonymous said...

Αν το IQ μας ειναι μονοψήφιο, θα αγοράζαμε τις πιο ακριβές συσκευές, και όχι ετούτη την φτηνιάρα!
;))

Aphrodite said...

Just by looking, το IQ μου μπηλοζηριάζει άσχημα...

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να δούμε πώς πάει από πωλήσεις, να μουτζωθούμε ομαδικώς αλλη μία φορά που τους αφήνουμε όλους αυτούς να πουλάνε και να πείθουν, και ν'αγοράζουν και πιστευουν...! Τι αλωνίζουν, μαντρώστε τους ντε!
:(((

Χειρουργος said...

Φίλε CyrusGeo,
οι λύκοι καραδοκούν να αρπάξουν τα πρόβατα που ξεφεύγουν από το δρόμο της εκκλησίας .

mickey said...

"αν το IQ μας είναι μονοψήφιο μπορεί να δικαιούμαστε και έκπτωση..."

Αν πάντως αυτό ισχύει και ...αντιστρόφως, προφανώς δε θα μπορέσω ποτέ να αποκτήσω ένα από τα ...αντικείμενα του πόθου, ακόμα κι αν γίνω Bill Gates :))

Πάντως τα ...πρόβατα είναι εκείνα που "μαντρώνονται" συνεχώς και ΟΧΙ οι κάθε λογής επιτήδειοι. Δεν έχουν από πού να φύγουν βλέπεις - "λύκοι", "ποιμένες", όλοι το "μαλλί" τους θέλουνε ;)

rodanis said...

Η μεγαλύτερη πλάκα, είναι οτι ο "εφευρέτης" πιστεύει πως εμπνεύστηκε την σωτήρια συσκευή, κατόπιν θείας φωτίσεως (!!!), όπως ομολογεί

andy dufresne said...

Ζοφερός Μεσαίωνας...

Σελασφόρος said...

Εφόσον υπάρχει ζήτηση για οτιδήποτε θα υπάρξει και η ανάλογη προσφορά που θα την καλύψει. Από τι λοιπόν εντυπωσιάζεστε; Δεν ξέραμε πως υπάρχουν κρετίνοι και εκμεταλευτές κρετίνων; Εφόσον υπάρχει κάποιος που θα αγόραζε ευχαρίστως σκατά, υπάρχει και κάποιος που θα του τα πουλήσει. Αυτό συμβαίνει από καταβολής κόσμου...
Μήπως όμως και κάθε ένας από εμάς ανήκει σε κάποια κατηγορία "ζήτησης" την οποία έρχεται να καλύψει κάποια "προσφορά"; για να σκεφτούμε...
Σίγουρα κάποιος μας πιάνει κορόιδα...

Anonymous said...

Συγγνώμη που δεν απαντώ, αλλά αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα κομπιουτερικής υφής...

Π said...

rodanis: Tι προηγήθηκε όμως της θείας φωτίσεως; Όπως θα είδες, ο μεγάλος εφευρέτης λέει: «Tα τέλη του 90 με βρήκαν να ταξιδεύω μ' ένα μεγάλο ασημένιο τροχόσπιτο [...]. Mετά από κάποιο διάστημα, το να ταξιδεύω μόνος μου έχασε το γούστο του. Ωραία γυναικεία παρέα με την οποία φανταζόμουν πως θα μοιραζόμουν τις περιπέτειές μου δεν εμφανίστηκε ποτέ. Θέλοντας απεγνωσμένα παρέα, άρχισα να σκέφτομαι για κάποιο κατοικίδιο». Kοινώς, μόνος του ήταν, το πουλί του έπαιζε... - όπως δείχνει και η λογική με την οποία επέλεξε κατοικίδιο: κατέληξε σε πάγουρους (καβουράκια), αφού, λέει, έβαλε κάτω και υπολόγισε τι έξοδα θα σήμαινε ένας σκύλος ή μιά γάτα! Tο λαμπατέρ το έφτιαξε για να ζεσταίνει τα καβούρια του, και τις υπερκαταπληκτικές του ιδιότητες τις ανακάλυψε ένας φίλος του, «χαρισματικός θεραπευτής»! (Mε την ευκαιρία να πω ότι το αδίκησα το μαραφέτι: εκτός από λαμπάκια έχει και dimmer. A, όλα κι όλα, το καλό να λέγεται.)

mickey: Kι ο προηγούμενος από σένα (ο οποίος κατά τα άλλα είχε κατηγορήσει εμάς για κόλλημα με τη θρησκεία) φαίνεται να αναγνωρίζει ότι πρόβατα σαν κι αυτά που θα χάψουν τα περί του λαμπατέρ είναι και το κοινό της εκκλησίας...

An-Lu said...

Εγώ έχω ένα πιό ωραίο μπλιμπλίκι!!!!
Αυτό!

Σελασφόρος said...

An-Lu, το μπλιμπλίκι στο οποίο παραπέμπεις είναι υπόπτου σχήματος...

Σελασφόρος said...

Cyrusgeo, πάρε επιτέλους έναν Mc να βρεις την υγειά σου!

Π said...

Σελασφόρε, εσύ μπορεί να θεωρείς ότι μας περιπαίζεις, αλλά για (ξανα)δες ποστ 'Nα τον χαίρεστε τον Firefox σας', σχόλιο 20, παράγραφος 5... Kαι, επιτέλους, είναι MAC, όχι MC!

ο δείμος του πολίτη said...

Μία ακόμα από τα ίδια. Είναι οι ίδιοι -θα έλεγα- απατεώνες που μιλάνε για την αύρα (καλή και κακή) την οποία μάλιστα μοιρίζουν και τα σκυλιά και διαισθάνονται τα άτομα. Δεν διαφέρουν από τους αστρολόγους που καθημερινά διαφημίζονται. Αφού ο κόσμος απομακρύνεται από την εκκλησία ας τους δώσουμε ένα άλλο όπιο να δοκιμάσουν, αρκέι να μην πιστέψουν ότι μπορούν μόνοι τους να αλλάξουν τον κόσμο. Τους δίνουμε λοιπόν λίγη "θετική ενέργεια", λίγα μάγια, λίγο τον κ. Παρασκευαϊδη ήτοι Αρχιεπίσκοπο ΑΘηνών και -τμήματος της- Ελλάδος. Άντες να δώσουμε και λίγη τσόντα (τωρα μεταξύ μας προτιμώ την τσόντα και το σεξ από τα εξωανθρώπινα πιστεύω που κανείς δεν αντιλαμβάνεται και όλοι τα νομίζουν μεγάλα και σημαντικά).

Π said...

Δείμο: «Aρκεί να μην πιστέψουν ότι μπορούν μόνοι τους να αλλάξουν τον κόσμο», ή αρκεί να βαυκαλίζονται ότι γίνεται με μαγικά μυστικά και θαύματα - χωρίς αγώνα, χωρίς σκέψη, χωρίς πολλά... Δες κι αυτά τα ενδεικτικά, από διάφορα sites τέτοιων απατεώνων που υπόσχονται εύκολες λύσεις για όλα τα προβλήματα (τα βρήκα εκεί που βρήκα και το λαμπατέρ):

What would it be like if you could get a solution to every problem you have in your personal, business or social life?

It’s like having a Genie of your own… who will grant all your wishes.

It’s powerful, effective, and anyone can do it.

The Greatest Secret is the gateway to anything you desire!

A process so powerful that once you know it, you could conceivably "create anything you desire".

People who use this "process" are seeing their dreams and desires materialize 'as if by magic'.

For those who would like to create their own "miracles".

Can people actually 'create' anything they want for themselves? Both experts and ordinary people from around the world are beginning to shout a collective “YES”.

Now you, too, can have anything you want in life. You can live the life of your dreams. We'll show you how.

cyrus said...

O Π απήντησε επαρκώς, και η κομπιουτερική κατάστασις εξομαλύνεται με αργά αλλά σταθερά βήματα -- τουλάχιστον μέχρι να επιχειρήσω να ξαναβάλω το Ubuntu και ανακαλύψω κι άλλα λανθάνοντα σφάλματα...

Anonymous said...

λιγο άσχετο (αλλα και σχετικό). Δείτε κι αυτό:

http://www.guardian.co.uk/religion/Story/0,,1946370,00.html

cyrus said...

Ha-ha, Βασίλειε, το έχω δει -- απτόητοι οι τύποι...

anonymos said...

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το προβλημά σου, η ύπαρξη ραβδοσκόπων ή το διαφημιζόμενο "εργαλείο".

Διότι αν έχεις πρόβλημα με την ύπαρξη ραβδοσκόπων τότε προφανώς δεν έχεις φροντίσει να γνωρίσεις κάποιον για να μελετήσεις τις ικανότητές του.

Διότι άλλο είναι να μην έχεις την ικανότητα να εξηγήσεις κάτι και άλλο να μην το δέχεσαι επειδή δεν μπορείς να το εξηγήσεις.

Το δεύτερο ονομάζεται προκατάληψη.

anonymos said...

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το προβλημά σου, η ύπαρξη ραβδοσκόπων ή το διαφημιζόμενο "εργαλείο".

Διότι αν έχεις πρόβλημα με την ύπαρξη ραβδοσκόπων τότε προφανώς δεν έχεις φροντίσει να γνωρίσεις κάποιον για να μελετήσεις τις ικανότητές του.

Διότι άλλο είναι να μην έχεις την ικανότητα να εξηγήσεις κάτι και άλλο να μην το δέχεσαι επειδή δεν μπορείς να το εξηγήσεις.

Το δεύτερο ονομάζεται προκατάληψη.

Π said...

anonymos: Tο ποστ απλώς ειρωνεύεται τη συγκεκριμένη επινόηση ενός απατεώνα που απευθύνεται σε απελπιστικά αφελείς και δεν αξίζει σοβαρή συζήτηση. Συνοψίζω: αυτός έφτιαξε ένα λαμπατέρ για να φωτίζει και να ζεσταίνει τα καβουράκια του, και ένας δήθεν θεραπευτής ανακάλυψε τις δήθεν υπερφυσικές ιδιότητες του "εργαλείου", που δήθεν "ενεργοποιεί" αντικείμενα, και μάλιστα δουλεύει πολλαπλά, αρκεί να επιλέξεις εσύ τι θέλεις να κάνει - με τον ίδιο ανυπόστατο τρόπο που υποτίθεται πως δουλεύει αυτό (ή οι ραβδοσκόποι).

Tο να μη δέχεσαι κάτι μόνον επειδή δεν μπορείς να το εξηγήσεις είναι όντως προκατάληψη, προϋποθέτει όμως τη βεβαιωμένη ύπαρξη αυτού του κάτι: για να δεχτώ π.χ. ότι ένας γιόγκι μπορεί να αιωρείται στον αέρα παρότι δεν μπορώ να το εξηγήσω πρέπει πρώτα να βρεθεί ο γιόγκι που θα το κάνει αυτό τεκμηριωμένα, σε ελεγχόμενες συνθήκες που να αποκλείουν κάθε είδος απάτης. Mέχρι τότε το να μην δέχομαι κάτι απίθανο που είναι απλώς ανεπαλήθευτη φημολογία ή ισχυρισμός δεν λέγεται προκατάληψη αλλά βάσιμη και υγιής αμφιβολία (όταν δε ο ισχυρισμός αντιβαίνει τους φυσικούς νόμους, αυτό δεν λέγεται καν έτσι αλλά απλώς σώες φρένες ή επαφή με την πραγματικότητα).

Ξέρεις κάτι για τους ραβδοσκόπους που να είναι παραπάνω από προσωπικοί ισχυρισμοί ή διαδόσεις; Oυδέποτε έχει πιστοποιηθεί επιστημονικά (δηλαδή με σωστά σχεδιασμένα πειράματα, πράγμα που σημαίνει πολλές παραμέτρους) ότι κάποιος ραβδοσκόπος πετυχαίνει αποτελέσματα που να ξεπερνούν σημαντικά τις αναμενόμενες από την τύχη πιθανότητες. Bλέπε και εδώ. Eπιπλέον, ξέρεις τι είναι νόμος των μεγάλων αριθμών και τι επιλεκτική ανάγνωση;

Aλλά και μόνο το γεγονός ότι οι ραβδοσκόποι επικαλούνται μυστήριες δυνάμεις που κανείς άλλος δεν μπορεί να αισθανθεί και κανένα όργανο δεν μπορεί να ανιχνεύσει είναι εξαιρετικά ύποπτο. Mέχρις αποδείξεως του εναντίου, οι ραβδοσκόποι ανήκουν στην ίδια χορεία με τους ψευδοθεραπευτές που παραμυθιάζουν τους εύπιστους λέγοντας ανοησίες όπως π.χ. (αγιουρβέδα) ότι «χρησιμοποιούν τη δύναμη της κβαντικής θεραπείας» ή ότι τα βότανά τους «παίρνουν την ευφυία του σύμπαντος και την ταιριάζουν με την ευφυία του σώματός μας».

Kοντολογής, η άποψή μου είναι ότι βεβαίως πρέπει να έχουμε ανοιχτά μυαλά - αλλά ανοιχτά για να μπαίνουν έγκυρες πληροφορίες και αποδείξεις, όχι για να δεχόμαστε άκριτα οτιδήποτε.

cyrus said...

Αυτό το "ελεγχόμενες συνθήκες" που λέει ο Π είναι και η ουσία του πράγματος. Πολλές φορές, οι κάθε είδους αγύρτες αρνούνται να υποβληθούν σε τέτοιου είδους ελέγχους. Άλλες φορές, όταν δέχονται και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά γι' αυτούς (φυσικά), ισχυρίζονται ότι η παρουσία αρνητικά διακείμενων προσώπων εμπόδισε τις δυνάμεις τους να εκδηλωθούν. Κι άλλες φορές, πάλι, παρά τη συντριβή των προσδοκιών τους, εξακολουθούν να επιμένουν ότι αυτό που "κάνουν" είναι πραγματικό.

Εν κατακλείδι, ποτέ (μα ποτέ) δεν έχει αποδειχθεί με επιστημονικό (διάβαζε: αξιόπιστο) τρόπο πως όντως ισχύει κάποιος από τους ισχυρισμούς που κάνουν τόσοι και τόσοι θεραπευτές, ραβδοσκόποι, μέντιουμ και γενικότερα μεταφυσικιστές. Αν ποτέ αποδειχθεί κάτι, τότε οι επιστήμονες θα πέσουν με τα μούτρα να το μελετήσουν και να το εξηγήσουν -- αυτό κάνουν, και γι' αυτό ζουν, και όσοι ισχυρίζονται πως το "επιστημονικό κατεστημένο" προσπαθεί να τους φιμώσει είναι απλώς ανόητοι.

Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει τίποτε να εξηγήσουν.