3.11.06

You're Despicable!


Έλεγα να πω δυο λόγια για το απαράδεκτο κείμενο του Τσαγκαρουσιάνου, αλλά τα είπε ήδη (και πολύ καλύτερα) ο JustAnotherGoneOff.

13 comments:

Anonymous said...

Kαλύτερα απ'όλους τα λέει ο θλιβερός ΑΝεμος και με το μπαρδόν δηλαδής!
macmanus

cyrus said...

Μακμάνε, δεν δύναμαι να αποκρυπτογραφήσω όσους μιλούν με υπονοούμενα, άρα δεν μπορώ να κρίνω τι λέει ο Άνεμος, γιατί δεν καταλαβαίνω τι λέει (πρόβλημα που είχα, κατά καιρούς, και με τον Μανιφέστο). Είμαι της άποψης "σοφόν το σαφές".

Ξέρω, όμως, ότι η Ελευθερία του Λόγου είναι μια έννοια αδιαπραγμάτευτη, που δεν μπορείς να την κάνεις λάστιχο ανάλογα με το τι σε συμφέρει κάθε φορά — και, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με τη σχέση του πολίτη με την εξουσία. Τα όποια "όρια" υφίστανται από μόνα τους, κι έχουν να κάνουν με προσωπικές επιθέσεις για πράγματα που, αν χρειαστεί, θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις. Το να πεις κάποιον "μαλάκα" ή "καραγκιόζη" δεν είναι τίποτε, και θα πρέπει να είσαι ελεύθερος να το κάνεις, γιατί αυτό μπορεί να είναι μια απλή έκφραση διαφωνίας (που ίσως και να κρίνει εσένα τον ίδιο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Αν τον πεις, όμως, "παιδεραστή", και μάλιστα χωρίς να είσαι σε θέση να το αποδείξεις (φυσικά, αλλιώς θα κατέθετες τα στοιχεία στον εισαγγελέα), τότε, ναι — υπάρχει πρόβλημα.

Ειλικρινά δεν έχω κατανοήσει τις επιμέρους διαμάχες μεταξύ των μπλόγκερ — και, εν τέλει, δεν με αφορούν. Ο καθένας δικαιούται να έχει τις κόντρες του. Εγώ αναφέρομαι καθαρά και μόνο στο κείμενο και στις θέσεις που εκφράζει, τις οποίες βρίσκω απεχθέστατες και αστυνομοκρατικές.

funEL said...

k. κύρους προσοχή διότι εάν σας πάνε σιδηροδέσμιο στην σατανική σκοτεινή ψειρού δεν θα μπορείτε να μεταφράσετε τα επόμενα σημαντικά αποκαλυπτικά κείμενα του Τάγματος.

+εναςστοχωμαχιλιαδεςστοναγωνα+
+nopasaranρε+

cyrus said...

Ταγματάρχα μου, αρχίζει να μη μου αρέσει αυτό το σκηνικό. Πολύς φασισμός πλάκωσε, βαρύ σκοτάδι πέφτει, και το λάδι στο λύχνο τελειώνει. Κάντε κανέναν εξορκισμό εκεί στο κάστρο, ανάφτε κι όλα τα καντήλια, γιατί δεν το 'χω σε τίποτε να τα βροντήξω όλα, να κόψω και την ADSL και να αποσυρθώ στα ενδότερα. Έχουμε και δουλειές, έχουμε και την τέχνη μας, και, πάνω απ' όλα, έχουμε και ανθρώπους που αγαπάμε και που θα θέλαμε να βλέπουμε συχνότερα...

Anonymous said...

Νιώθω ώρες ώρες Κύρο σαν να παίζουμε στο LOST...

cyrus said...

Ναι, αλλά χωρίς πρωταγωνιστές. Είναι λες κι είμαστε όλοι αναλώσιμοι, ανάλογα με τα κέφια του κάθε "ισχυρού". Δεν σε γουστάρω; Σου κάνω μια καταγγελία, ή σου ρίχνω μια μήνυση (γιατί με παίρνει οικονομικά να το κάνω), κι άντε εσύ μετά να μαζεύεις τα κομμάτια της ζωής σου. Που θες να 'χεις και άποψη...

George Sou said...

Πάντως το καλύτερο με την επανάσταση είναι οι επαναστάτες.
Οι επαγγελματίες επαναστάτες, που φέρνουν το κόσμο στα μέτρα τους μόνο και μόνο για να επαναστατήσουν...

ma.beez said...

Τελικά έχουν καταφέρει οι "Τσαγκαρουσιάνοι" να ασχολούμαστε μαζί τους. Το αξίζουν ή το αξίζουμε;

cyrus said...

g help me, αν πω ότι κατάλαβα, ψέμματα θα πω...

mamani, όχι, δεν αξίζουν, και γι' αυτό δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά...

rodanis said...

Πολύ ωραία, δεν μας έφτανε ο ένας λ@λ@κ@ς, μας ξεφύτρωσε κι άλλος

cyrus said...

Ροδάνη, θα έχει φωλιά εδώ κοντά.

Μη δίνεις σημασία -- πάμε γι' άλλα...

George Sou said...

Cyrusgeo, αμέλησα είναι η αλήθεια να ξεκαθαρίσω τι εννοώ, αλλά να ο Lifo κάνει αυτό ακριβώς που περιέγραψα. Κονταίνει το κόσμο για να τον φθάσει και μετά φωνάζει γιατί δεν είναι καλός!

cyrus said...

g help me, σοφόν το σαφές... ;-)