16.12.09

Άνευ αντικειμένου...

Ώστε λοιπόν ανακαλύφθηκε σάβανο της "εποχής του Ιησού", η ύφανση του οποίου διαφέρει κατά πολύ από εκείνη της γνωστής "ιεράς σινδόνης", κι έτσι αποτελεί μια ακόμη ένδειξη που συνηγορεί στο ότι η τελευταία δεν είναι φτιαγμένη τον 1ο αιώνα μ.Χ..

Λες κι είχαμε ανάγκη από περαιτέρω ενδείξεις...

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί προκάλεσε τόσο ντόρο εκείνο το ζωγραφισμένο κομμάτι υφάσματος. Πριν αρκετά χρόνια εξετάστηκε από επιστημονική ομάδα και χρονολογήθηκε, και το αποτέλεσμα ήταν ότι το ύφασμα είχε κατασκευαστεί το Μεσαίωνα. Αλλά ούτε κι η επιστημονική χρονολόγηση χρειαζόταν, που να πάρει! Οποιοσδήποτε δεν είναι τυφλωμένος από δεισιδαιμονία βλέπει με την πρώτη ματιά ότι η "ιερά σινδόνη" είναι απλώς ένα έργο ζωγραφικής -- αν και μάλλον όχι έργο τέχνης, αφού προφανώς κατασκευάστηκε με σκοπό να παραπλανήσει τους πιστούς ως ένα ακόμα "θαύμα" που "πιστοποιεί" τη θεία ενέργεια και την επίδρασή της στον απτό κόσμο, όπως επίσης την ιστορικότητα του Ιησού και την αλήθεια των σχετικών μύθων.

Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει αντιπαράθεση γύρω από τόσο γελοία ζητήματα φτάνει για να πειστεί κανείς ότι το ανθρώπινο γένος δεν έχει προοδεύσει και πολύ από την εποχή των σπηλαίων...

16 comments:

περιούσιος said...

Και μόνο το γεγονός, ότι έχουν λάβει χώρα αρκετές έρευνες γύρω από το εν λόγω "κειμήλιο" και πάλι υπάρχει κόσμος, που πιστεύει, ότι είναι αληθινό (κάποια έρευνα έδειξε, ότι κατασκευάστηκε κατά το 12ο αιώνα μ. Χ.), αποδεικνύει, ότι η πίστη ορισμένων ανθρώπων ειναι τυφλή.
Α, έχει ζητηθεί να ελεγχθούν τα ίχνη αίματος, που υπάρχουν στην εν λόγω σινδόνη, πλην, όμως, το αίτημα αυτό δεν έχει, ακόμα, γινει δεκτό.

περιούσιος said...

Αναφέρομαι στη Σινδόνη του Τορίνου, βέβαια.

cyrus said...

Περιούσιε, θα είχε πολύ γέλιο να εξέταζαν και το αίμα. Σε άλλη περίσταση (βλέπε παλαιότερο ποστ) είχαν εξετάσει αίμα που έβγαινε από ένα αγαλματίδιο του Ιησού, και αποδείχτηκε πως το αίμα ήταν γυναικείο.

Οι πιστεύοντες, βέβαια, τη βρήκαν τη λύση:
Αφού, λέει, ο Ιησούς είχε μόνο μητέρα, και όχι πατέρα, είναι φυσικό να είχε «γυναικείο αίμα»…

ο δείμος του πολίτη said...

Τέτοιες αντιλήψεις κρατούν αιώνες. Προέρχονται από το μεσαινωικό εμπόριο και με τα νέα μέσα βρίσκεται η ευκαιρία να προβληθούν. Μη νομίζεις ότι αναλογικά είναι πολλοί εκέινοι που πιστεύουν σε παραμύθια και μύθους (οι χιλιάδες και τα εκατομμύρια δεν είναι τίποτα μπροστά στα διεκατομύρια των Χριστιανών).

Η νέα απάτη είναι ακριβώς η ίδια απάτη με νέο χρώμα και νέα μέσα προβολής.

Anonymous said...

τα εχει πει ο μπλακαντερ αυτά!

για δειτε αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=vca3rra69p8

στο 2:00 περίπου

Anonymous said...

"Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει αντιπαράθεση γύρω από τόσο γελοία ζητήματα φτάνει για να πειστεί κανείς ότι το ανθρώπινο γένος δεν έχει προοδεύσει και πολύ από την εποχή των σπηλαίων..."

Δεν νομιζω οτί εκείνη την εποχή είχαν χρόνο να ασχοληθούν με τέτοιες μαλακίες! Φυσικά, για να πάμε και ένα βήμα πιο πέρα, δεν είναι μόνο οι θρησκόληπτοι ανόητοι, η ανοησία είναι μέγεθος σχετικό. Εξίσου ανόητοι μπορούν να χαρακτηριστούν και οι άνθρωποι που θεωρούν "σωστές" τις πεποιθήσεις, τις θέσεις και τις απόψεις(μόνο στα νέα ελληνικά μπορεί να χαρακτηριστεί "σωστή" μια άπ-οψη!) οποιουδήποτε ανθρώπου, ακόμα και αν αυτός έχει (λάβει) "θεϊκή" υπόσταση.

"You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist" -Nietzsche-

Είναι το ίδιο ανόητοι με εκείνους που θεωρούν οτί μπορεί να συλληφθεί/υπάρξει μια ιδανική μορφή πολιτεύματος, ένας ιδανικός τρόπος ζωής και ούτω καθ'εξής. Αναπόφευκτα, ανόητοι μπορούν επίσης να χαρακτηριστούν και εκείνοι που αδυνατούν να κατανοήσουν τις αιτίες/ανάγκες πίσω από την πίστη, τυφλή ή όχι και τόσο, ορισμένων ανθρώπων θεωρώντας επιπλέον πως είναι δυνατό να αλλάξει αυτό χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες.

Αν δεν καταφέρεις να δεις την όλη κατάσταση σαν ένα ακόμα ντοκιμαντέρ με -ενδιαφέροντα ομολογουμένως- ζώα, όταν πλέον καλείσαι να το αντιμετωπίσεις απορείς και αγανακτείς.

Αν και το ξεχνάω κάθε φορά που κάποιος/κάποιοι ή η κατάσταση γενικά ξυπνάει το ζώο μέσα μου, το γεγονός(άποψή μου) ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν θα μπορούσε να είναι, να γίνει ή να έχει γίνει διαφορετικά -και εδώ είναι το μόνο σημείο που "τα σπάμε" με τον Nietzsche :)- αποτελεί το μοναδικό μου "καταφύγιο" απέναντι σε όλη αυτή τη βλακεία που αφοδεύουμε ως είδος!

Απλά πρέπει να βρεις μερικούς ανθρώπους με το ίδιο επίπεδο ανοησίας για να την παλέψεις και να μην αρχίσεις να θεωρείς εαυτόν τρελό, παρανοϊκό κτλ!

cyrus said...

Δείμε, αυτοί που τα πιστεύουν απόλυτα, όντως, δεν είναι πολλοί. Είναι πάρα πολλοί όμως αυτοί που τα πιστεύουν "στο περίπου", δηλαδή θεωρούν πιθανό να είναι αληθινά -- απλώς δεν θέλουν να βάλουν το μυαλό τους σε λειτουργία και προτιμούν να τα δέχονται όπως είναι.

Ficciones, φαίνεται πως κάπου έχω ξεχάσει το χιούμορ μου -- αλλιώς αυτό το βίντεο θα ήταν ενσωματωμένο στο ποστ...

cyrus said...

Reactor, πράγματι, δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν με τέτοιες μαλακίες, ασχολούνταν όμως με άλλες μαλακίες, όπως το να ζωγραφίζουν τους εαυτούς τους να κυνηγάνε και να σκοτώνουν αντιλόπες, πιστεύοντας ότι έτσι αυτό θα γινόταν πραγματικότητα την επομένη -- κάνοντας δηλαδή αναλογική μαγεία, κάτι που δεν διαφέρει και πολύ από τη σημερινή ομοιοπαθητική.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω εκ των προτέρων ανόητους όσους πιστεύουν τέτοια πράγματα, γιατί είναι γνωστό ότι πολλές φορές, και για διάφορους λόγους, κατά τεκμήριο έξυπνοι άνθρωποι πιστεύουν σε τερατώδεις ανοησίες.

Zaphod said...

Το σεντονι και αν απομυθοποιηθηκε, η ταση για αυτοκοροϊδια θα υπαρχει ετσι και αλλιως...
Καποιο αλλο λειψανο/κειμηλιο/ζωνη/εικονα θα πάρει την θέση του

Τελικά δεν βλέπω να σωνόμαστε από την συσσωρευμένη χαζομάρα ετων και ετων

Anonymous said...

Ανόητους όχι, ομολογουμένως χρειάζεται νοημοσύνη για να μεταποιήσεις φόβους, ανασφάλειες, επιθυμίες κτλ σε πίστη καθώς και για να διαμορφώσεις/διαστρεβλώσεις τα σημεία του υπαρκτού όπου αυτή προσκρούει ώστε να μην σου "χαλάει" το παραμύθι. Ο χαρακτηρισμός "βλάκες" είναι ο σωστός εν προκειμένω.

achoneutos said...

Το BBC δίνει για άλλη μια φορά παραδείγματα κακής δημοσιογραφίας. Το άρθρο καταλήγει να αναφέρετε περισσότερο στην γνωστή θαυματουργή σινδόνη παρά στο εν λόγο σάβανο.



Επίσης τι είναι πάλι αυτό το "researchers believe" VS "others believe"??!?!?

Οι ερευνητές δεν "πιστεύουν", αναλύουν τα επιστημονικά δεδομένα και καταλήγουν σε συμπεράσματα. Παράγουν γνώση. Είναι τουλάχιστον ανόητο και μάλλον ύπουλο να χρησιμοποιεί ο συντάκτης την λέξη "believe" και για τους μεν και για τους δε. Παρουσιάζει έτσι και τις δύο θέσεις ως θέσεις που έχουν βάρος.



Κλασσικά κόλπα θα μου πεις. Το ίδιο δεν κάνουν για παράδειγμα και οι φίλοι μας τα ζώα με τη λέξη θεωρία, εκεί στο Γιουεσέι?

Anonymous said...

εδώ πιστεύουν ότι η γρίπη είναι μυστικό όπλο των illuminati για να κυριαρχήσουν στον κόσμο κι εσύ απορείς για το γιατί πιστεύουν ή μισοπιστεύουν στην ιερά σινδόνη;

εδώ υπουργός μας πίστευε ότι οι φωτιές είναι έργο του στρατηγού ανέμου ... και συ κολλάς σε κάτι πράγματα πολύ μικρά :-)


by cortlinux

argosholos said...

Nομίζω ότι δεν πρέπει να αμαυρώνεις τα ιερά σύμβολα που άντεξαν για αιώνες. Έτσι όπως πας σε λίγο θα αμφισβητήσεις και την Αγία Ζώνη ή ακόμα και το Τίμιο Ξύλο που βρίσκεται σε εκατομύρια σταυρουδάκια. Ειδικά η Αγία Ζώνη έχει αποδείξει ότι είναι θαυματουργή αφού σε κάθε περιφορά της τα ευρώ πολλαπλασιάζονται ως οι ιχθείς στη Γαλιλαία!

Που πάμε ρε; Που πάμε!

Π said...

Σχετικά με τα πρώτα σχόλια, το "αίμα" στη Σινδόνη του Τορίνου έχει προ πολλού εξεταστεί

Schafersman
(McCrone1, McCrone2, McCrone3)

An-Lu said...

Προφανώς οι άνθρωποι έχουν ακόμα ανάγκη να πιστεύουν σε προκάτ θρησκείες...

Anonymous said...

Καλά Χριστούγεννα! :)
(Το μόνο καλό με τις θρησκείες είναι οι αργίες!)

Υ.Γ: Yo An-Lu, long time, no see!