7.12.06

Ο “Δικαιωμένος”

Δήλωση Αποποίησης Ευθυνών:

Προσοχή! Το παρόν ποστ αναφέρεται στον συνωμοσιολόγο τηλεπλασιέ Λιακόπουλο. Όσοι εκ των αναγνωστών έχουν αλλεργία στο εν λόγω άτομο παρακαλούνται να γυρίσουν (ιστο)σελίδα πάραυτα. Οι υπόλοιποι, καλά να πάθετε. Εγώ, πάντως, σας προειδοποίησα...


Ο “Δικαιωμένος”

(Φανταστείτε, ως υπόκρουση, βαριά ζεμπεκιά.)

(Η μουσική σβήνει. Συνεχίζουμε.)

Δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι με το Λιακόπουλο. Γενικώς, τον πετυχαίνω στο ζάπινγκ, κάθομαι λίγη ώρα, γελάω μ' αυτά που λέει, ή κουνάω το κεφάλι λυπημένα (γιατί κάποιοι, βλέπετε, τον πιστεύουν), και πάω παρακάτω. Όμως, πού και πού, εξοργίζομαι. Γιατί δεν ανέχομαι το ψέμα. Επίσης, δεν ανέχομαι την αλαζονεία. Και στο πρόσωπο του Λιάκουρα αυτά τα δυο συνδυάζονται.

Ωρυόταν πάλι σήμερα: “Ο Λιακόπουλος πάντα δικαιώνεται”. Και μου γεννήθηκε η απορία:

Πότε δικαιώθηκε ο Λιακόπουλος;

Δικαιώθηκε όταν ψευδολογούσε για τον σκελετό κενταύρου;

Δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι δεν μας διδάσκουν την πραγματική ιστορία και ανέφερε σαν απόδειξη κάποιον πτεροδάκτυλο που ζούσε τον 19ο αιώνα;

Δικαιώθηκε όταν αναπαρήγαγε το ράδιο-αρβύλα περί διαστημικών μολυβιών;

Δικαιώθηκε όταν μιλούσε (και συνεχίζει να μιλά) για το τσουνάμι, τα ούφο του Πούτιν, την “προφητεία” του Τραχωνίου, και το παλίμψηστο (όπως αποδείχτηκε) της Αβύδου;

Δικαιώθηκε όταν πουλούσε παραμύθια για τη Λευκή Πυραμίδα της ερήμου Σαχλαμαράν Τακλαμακάν και τα Τουπόλεφ;

Δικαιώθηκε όταν αναπαρήγαγε τα συνωμοσιολογικά ψεύδη για την “απάτη” της NASA στη Σελήνη και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων από εκρηκτικά;


Και σήμερα, θριαμβολογώντας ότι “δικαιώνεται”, έδειξε και μερικά δευτερόλεπτα βίντεο από την υποτιθέμενη ανεύρεση UFO που έπεσε γύρω στα 1969 στη Ρωσία. Το βίντεο αυτό (και οι σχετικές φωτογραφίες) υποτίθεται πως κλάπηκαν από την KGB, και προβλήθηκαν κάποια στιγμή ως τμήμα ενός ντοκιμαντέρ στο αμερικανικό κανάλι TNT. Ως μία ακόμη απόδειξη ότι ο Λιάκουρας ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι “ψάχνει”, σας παραθέτω δυο λινκ (1 και 2) προς ιστοσελίδες ουφομανών ουφολόγων (και ουχί ουφοσκεπτικιστών) οι οποίοι λένε ευθαρσώς ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι πλαστό.

Έτσι όπως πάει ο τύπος, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που η φράση “αυτό είναι ψέμα” θα είναι ταυτόσημη με τη φράση “το έδειξε ο Λιακόπουλος”.

Ο καιρός γαρ εγγύς...

33 comments:

Anonymous said...

Η τελευταία παράγραφος πάντως του ποστ σου, είναι προφητική.
Παροιμιώδης θα μείνει η λιακοπουλολογία.

Αυτό που θα πρέπει να αναρωτιόμαστε, εφόσον έχουμε χρόνο για χάσιμο, είναι:
Έχει ο Λιακόπουλος γνώσει σε εαυτόν ή αυνανίζεται με μαγνητοσκοπημένες εκπομπές του; (και αν ναι, με ποιες;)

basik-ly said...

Εγώ σπάνια βλέπω ΕΛ τηλεόραση αλλά σήμερα που πέρασα την ώρα μου με φάσεις από το ΤσάμΜΠΙιονς ΛιΝγκ, πρόλαβα να εκνευριστώ όταν ένας από τους "σχολιαστές" της κρατικής (!) ΝΕΤ που δεν βρήκε συμπαθητική τη φάτσα κάποιου ποδοσφαιριστή, έκανε το αθλητικότατο σχόλιο πως είναι "για το τρελοκομείο".

Zaphod said...

Ο Λιακόπουλος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους πωλητές που υπάρχουν. Μόλις μείνει από βιβλία θα μας πουλήσει τον Πύργο της Θεσσαλονίκης, μερικά κυβικά μέτρα αέρα και κανένα οικόπεδο στον Κρόνο!!!
Προσοχή όμως....μην παρασυρόμεθα...ο λόγος του Λιακόπουλου δεν αποτελεί και μέτρο της αλήθειας-ούτε στο ανάποδο...σωστά; πχ
για την κατάρρευση των δίδυμων πύργων από εκρηκτικά απλώς αναπαράγει την σκέψη άλλων, πολύ πιο σοβαρών από τον ίδιο. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με τον cyrusgeo

Anonymous said...

Εύγε cyrus για την ενδελεχή έρευνα.

Anonymous said...

Πώωως;;;; Δεν δικαιώθηκε ο Προφήτης;;;;
Ιδού άπιστοι Θωμάδες ατράνταχτες αποδείξεις για την ύπαρξη ΕΛ-λήνων ορθόδοξων ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ Κενταύρων στον Σείριο! Διαβάστε και κάνα ΒΙΒΛΙΟ να μορφώνεστε!

+Ευρουδάκια-ακούμπησον

ο δείμος του πολίτη said...

Μου άρεσαν τα "πράσινα άλογα". Βέβαια στο χοιροστάσιο δεν πρόκειται με τίποτα να αξαπλωθεί το διαδίκτυο. Καλά πώς τα λέει αυτά; Αλλά μάλλον στηρίζεται στο "πες-πες, κάτι θα πουλήσω". Και με ωραίες φωτογραφίες, που γνωρίζει κατά τη γνώμη μου την αλήθεια -γιατί δεν το έχω για μαλάκα- πιστοποιεί την αλήθεια του. Πότε το πρωτοείπε προκειμένου να λέει ότι δικαιώθηκε; Ένα οργανωμένο έγκλημα, μια ωραία πλεκτάνη. Απατεωνιά αλλιώς.

Σχετικά με το τσουνάμι να πω ότι η φημολογία όχι απλά υπήρχε -επιβεβαίωνοντας όσα γράφεις- αλλά κυριάρχησε επειδή τόσο μεγάλος σεισμός δεν καταγράφηκε ποτέ (πλην δονήσεις ηφαιστείων). Εξάλλου, και διάσημοι σεισμολόγοι είχαν πει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στην περιοχή εκείνη ίσως έχουν ευαισθητοποιήσει τις τεκτονικές πλάκες και έτσι μετά από καιρό επιδρούν και ενισχύουν τις σεισμικές δονήσεις. Βέβαια, κάτι τέοιο απέχει παρασάγγας από όσα λέει ο Λιακό και "προφητεύει". σ.σ. προφητεύω = φημί εκ των προτέρων. Τι είχε προφητεύσει; Κάποιοι Αμερικανοί στατιστικά για το σεισμό αυτό έλεγαν ότι τον προβλέψει και το έθεταν στην κλίμακα του 8-8,5.

Σχετικά με το αεροπλάνο και τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά έχει πλάκα να τον ακούς, δεν έχει; Εγώ πάντως σε zaping όταν τον πετυχαίνω λύνομαι στα γέλια.

Debby said...

Να νιώσω ευτυχής δηλαδή που δεν πιάνω το κανάλι που εκπέμπει???

cyrus said...

Reactor, έχει όντως τόσα κέρδη, ή κάποιοι τον βοηθούν οικονομικά; Δεν ξέρω...

Jim, μόνο 20άλεπτο; Την άλλη φορά θα έχω περισσότερα. Και, ως γνωστόν, τίποτε δεν είναι τυχαίο -- αυτό είναι και το πρώτο βήμα προς την παράνοια, btw.

Ισκιοπεριπατητή, δεν κατάλαβα -- με αναγορεύεις σε προφήτη; Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτον. Δεν ξέρω πόσες επαναλήψεις έχει η κάθε εκπομπή, αλλά αν δεις ρολόγια στο φόντο -- μακριά!

basik, τυχεράκια, εμείς προσπαθούμε να αποκοπούμε από την ΕΛ τηλεόραση, αλλά δεν μπορούμε -- ούτε ηρωίνη να 'τανε...

gerry, μπορεί αυτοί όπου παραπέμπεις να είναι, συγκριτικά, πιο σοβαροί από το Λιακόπουλο -- σε απόλυτα μεγέθη, όμως, δεν είναι καθόλου σοβαροί. Μόνο εικασίες έχουν να προσφέρουν, και μάλιστα οι περισσότερες απ' αυτές έχουν ήδη καταρριφθεί από πραγματικά σοβαρούς επιστήμονες.

Σπείρα, δεν χρειάστηκε καμιά έρευνα. Μερικά λεπτά κάθε φορά στο ίντερνετ φτάνουν. Κάτι που ο μίστερ "ψάχνω" προφανώς δεν ξέρει να κάνει...

pølsemannen, πώς θα γίνει η παλιννόστηση; Θα φτιάξει ο Ντέμης γήπεδο με θέα στο Βόσπορο; -- ;)

Δείμε, ο τύπος είχε δώσει ρέστα τότε με το τσουνάμι -- φυσικός, σου λέει, μετά...

debby, ζεις στον παράδεισο και δεν το ξέρεις...

cyrus said...

Reactor, η παράκλησίς σας εισηκούσθη...

Anonymous said...

CyrusGeo, βλέπεις τίποτε στριφογυριστά γαλάζια φώτα έξω από το σπίτι σου...;

(τι νόμισες, για πυγολαμπίδες με γαλάζιο φωτισμό μιλούσα)

cyrus said...

Μπα — αντιβαρυτικά τεριρέμ είναι...

Zaphod said...

Σωστός ο Reactor69. Ο Λιακό πουλάει σαν τρελός.....Πάντα όμως πίστευα πως απευθύνεται σε αμόρφωτους κομπλεξικούς παλαιοχουντικούς "ελληνοχριστιανούς" κτλ κτλ μέχρι που πηγαίνοντας μια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, μορφωμένων ανθρώπων, με φράγκα και παλιών(;) αριστερών(;;;) πέτυχα μια στοίβα με βιβλία του Λιακό!!!!
Ο καιρός γαρ εγγύς.....ρε τον κακό μας τον καιρό.
cyrusgeo: Επιμένω σε μερικά πράγματα μόνο και μόνο ως συνάδελφος του Λιακόπουλου-φυσικός, όχι πωλητής ούτε τρελαμένος. Πολλές φορές μας σερβίρονται έτοιμες εξηγήσεις για περίεργα πράγματα που πολύ απλά δεν στέκουν. Αυτό δεν σημαίνει πως η εξήγηση του Λιακό είναι σωστή, όχι όμως και αυτή που μας πασάρουν. Αν η εξήγηση δεν στέκει στους γνωστούς νόμους της φυσικής, τότε μάλλον είναι λίγο χου....
Για το τσουνάμι θα μπορούσε να είναι και βόμβα θα μπορούσε και όχι, ξέρω γω, πάντως ο σεισμός θα μπορούσε με άνεση να το έχει προκαλέσει, οπότε οκ και οι δύο εξηγήσεις είναι θεωρητικά δεκτές.
Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως κτίρια εκατοντάδων ορόφων καταρρέουν μονομιάς (δηλαδή όλο το κτίριο καταρρέει ταυτόχρονα), χωρίς να πέσει τπτ υπό γωνία και με επιτάχυνση λίγο μεγαλύτερη από της βαρύτητας!!!!
Τώρα γιατί και πώς, τρέχα γύρευε.... πάντα όμως διαφωνούσα με τις 'εξ' αποκαλύψεως' εξηγήσεις , προς όποια κατεύθυνση αν είναι και αυτές

ο δείμος του πολίτη said...

Πρέπει να ομολογήσω κι εγώ ότι βρήκα βιβλία του σε σπίτια μορφωμένων. Ο τύπος μέσα από τα τόσα ζωτνανά που κάνει, με το επιβλητικό ύφος που έχει και το κόπλεξ της παγκοσμιοποίησης και ανικανότητας να παρακολουθήσουν την τεχνολογία (βλ. διαδίκτυο) που ακολουθούν πολλούς μεσήλικες μορφωμένους τους έχουν στρέψει σε έναν ιδιότυπο εθνικισμό. Και εκεί "χτυπάει" ο Λιακό. Ωστόσο, αυτοί είναι λίγοι. Οι πολλοί είναι οι ημιμαθείς.

Μαύρος Γάτος said...

Κάτω τα χέρια από τον Λιακόπουλο! Ο άνθρωπος είναι ευφυία! Το πρώτο του λέι βιβλίο το έγραψε δεκαεφτά χρονών, κι από τότε έχει γράψει ων ουκ έστι αριθμός. Λίγο σεβασμό, αγράμματοι.

Ο κιοφτές γαρ βαρύς...

Τα ντουβαροπακέτα πάνε σύννεφο...

Έχει χιλιάδες φανατικούς οπαδούς...

Σε λίγο τον βλέπω το λιγότερο δημοτικό σύμβουλο, γιατί όχι και βουλευτή!!!!

Λίγο σεβασμό στις Αρχές!!!!!

Μαύρος Γάτος said...

Πού είναι ο Γέροντας Φάνελος (+ευλόγησον+);;;;

Να σάς ρίξει κανένα τέσλα κατακούτελα, να μάθετε να βλασφημείτε;;;;;

cyrus said...

gerry, χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης (για ποιο λόγο, άλλωστε;) σε παραπέμπω εδώ, όπου μπορείς να διαβάσεις κάτι ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα.

Άσε, Δείμε, σήμερα είδα έναν τύπο με πέτσινο σακάκι και χρυσά κουμπιά με το Λ (το σύμβολο των ΕΛ) επάνω, και φρίκαρα...

Μαύρε Γάτε, ο κιοφτές γαρ βαρύς, κι άμα τον τρως αργά το βράδυ βλέπεις ανήσυχα όνειρα με κοσμοσφαίρες και αρχαία υπερτεχνολογικά νεφελίμ...

cyrus said...

Αγαπητέ Αντιδραστήρα 69 —

1. Ψηφιακή Canon σου έχω ήδη δώσει, μόνο που είναι υπερπροηγμένο μοντέλο με πουτινικό σύστημα προκάλυψης, και είναι αόρατη. Αν καταφέρεις να τη βρεις, θα μπορέσεις να πάρεις και φωτογραφίες.

2. Το σύστημά σου το αναβάθμισα με "ενεργειακό" τρόπο — κι όχι με τον μπανάλ και πολυέξοδο τρόπο της αλλαγής hardware. Ήδη τρέχει πιο γρήγορα — αν δεν το έχεις ήδη αντιληφθεί, σίγουρα θα το αντιληφθείς μόλις διαβάσεις το σχόλιό μου.

3. Τα χοντρά σου γάντια έχουν ήδη γίνει αισθητά λεπτότερα. Στην αρχή μπορεί να νομίσεις ότι έγιναν έτσι από τη χρήση, αλλά γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι εγώ τα λέπτυνα εξ αποστάσεως, κατόπιν της δικής σου παρακλήσεως.

4. Τα σακάκια σου ήδη τα ράβει ο κ. Armani. Αλλά μου είπε ότι, επειδή είναι ειδική παραγγελία (του ζήτησα, για χάρη σου, αντιβαρυτικές ραφές με κλωστές από μεταξοσκώληκες της ερήμου Τακλαμακάν), μου είπε ότι θα τα αργήσει λίγο — θα τα έχει όμως έτοιμα οπωσδήποτε μέχρι την τελετή εγκαθίδρυσης της 6ης Ελληνικής Κοσμοκρατορίας.

5. Τη Φεράρι, τη Χόντα, το κότερο, τη βίλα, το Χάριερ και το Σούπερ Πούμα, τα θες σε κλίμακα 1:24, ή βολεύεσαι και με 1:43;

6. Πεντακοσάρικα (δραχμές, φυσικά) έχω όσα θες, αλλά οι βαλίτσες μου τελείωσαν — τις πήρε όλες ο Λιακόπουλος για να μεταφέρει βιβλία.

7. Την ειρήνη στον κόσμο την έχω φέρει πολλές φορές, αλλά κρατάει μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Δεν μπορώ να ασχολούμαι συνεχώς μ' αυτό το πράγμα — έχουμε και δουλειές. Να, τώρα μόλις έκανα παγκόσμια ειρήνη. Μέχρι να διαβάσεις αυτό το σχόλιο, η ειρήνη θα έχει αυτοκαταστραφεί.

8. Και πού ξέρεις ότι ο Μπους δεν έχει ήδη αιμορροΐδες;

:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

christina said...

Έτρεχα κι εγώ να προλάβω κανένα αυτοκίνητο! :ΡΡ

Το μόνο που με ενοχλει στις βιβλιοθήκες των μορφωμένων ανθρώπων είναι οι ψεύτικοι, διακοσμητικοί τόμοι. Χιλιες φορές να εβαζαν τα περίσια απο τις μικρες αγγελιες, παρα αυτο το πραγμα!
Δε λέω να αγοράζουμε / δανειζόμαστε ό,τι βιβλίο κυκλοφορεί, αλλα δεν καταλαβαίνω και την άποψη οτι στο σπιτι μας πρέπει ολα τα βιβλια να γραφουν "ποιότητα".
Εγω που (ενιοτε) προτιμώ να διαβάζω Αστεριξ και J.F. Parot αντί για Ρώσους, πρέπει να τα κρυβω για να μην απορει ο κοσμος με τις αηδιες που βρισκει στη βιβλιοθηκη μου;

Yannis H said...

Είχε ξαναπέσει θέμα με τον Λιακόπουλο εδώ, και από εκεί κρατάω το ότι καλή η πλάκα, αλλά ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Αν όχι προσωπικά, αυτό που αποδεικνύει για τη χώρα μας και πολλούς συμπολίτες μας – για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της πνευματικής μας ζωής.

Από την άλλη, ο Λιακόπουλος είναι τρανή απόδειξη ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Διότι αν λειτουργούσαν, δεν θα ήταν αυτός που ήταν. Και δεν μιλάω με βάση την κατάργηση της ελευθερίας έκφρασης – από εκεί ξεκινάμε και την έχουμε ως δεδομένο. Ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω (για να καταλάβω κι εγώ) τι εννοώ.

Ο Λιακόπουλος λοιπόν είναι ένας αποτυχημένος πρώην δημοσιογράφος, που επένδυσε σε μηχανές τηλεοπτικού στούντιο. Έχει δικό του στούντιο λοιπόν, και εκεί γράφει τις κασέτες με μηδενικό κοστολόγιο. Στη συνέχεια τις μοιράζει σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα για τους θεσμούς.

(1) Οι μικροί ιδιωτικοί σταθμοί κάνουν ‘κρα’ για δεκάευρω, πουλούν και την ψυχή τους για μια πληρωμένη εκπομπή. Σε όλες τις χώρες της Δύσης, το τηλεοπτικό τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Λέτε να έβρισκε ο Λιακόπουλος σταθμούς για τις μαλακίες του, εάν στην Ελλάδα δινόταν οι άδειες σε επιχειρήσεις που αποδεικνύονται βιώσιμες κι εάν δίνονταν μόνο όσες άδειες θα έπρεπε να δοθούν με βάση τη διαφημιστική πίτα; Προφανώς όχι. Κανένας σταθμός επιπέδου MEGA δεν θα έβγαζε στο γυαλί έναν τρελό που θέλει να πουλήσει βιβλία. Το ότι βγαίνει στο γυαλί ο Λιακόπουλος, σημαίνει πρώτα απ’ όλα ότι ο τηλεοπτικός χρόνος ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ φτηνός. Κι αυτό είναι θέμα κυβέρνησης, ΕΣΡ, κτλ.

(1,5) Σημειώνω ότι οι πολλοί μικροί μη βιώσιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί, είναι φυσικά επιρρεπείς και στη διαφθορά (θυμηθείτε τον Ρεγκούζα). Οι μελέτες δείχνουν πως η Ελλάδα ‘σηκώνει’ 3,5 σταθμούς: τρεις πανελλαδικούς και έναν τοπικό, σε κάθε περιοχή.

(2) Καθώς οι σταθμοί είναι τόσοι πολλοί, η διαφθορά τόσο γενική, η νομοθεσία ανύπαρκτη και η ‘ελευθερία έκφρασης’ όρος παρεξηγημένος, το ΕΣΡ κοιμάται. Έχω δει τον Λιακόπουλο να βγάζει στο γυαλί τα παιδιά του, ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες να χορεύουν και να τραγουδάνε. ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΒΙΒΛΙΑ! Δεν υπάρχει νόμος που προστατεύει την αξιοπρέπεια των παιδιών; Ή ακόμα, και νόμος ενάντια στην παιδική εργασία – δεν είναι μια ‘χαριτωμενιά’. Τον τσιγγάνο γονιό που κάνει το παιδί του κράχτη για να πουλήσει σεντόνια τον μαγκώνουμε, αυτόν που κάνει το παιδί του κράχτη για βιβλία, και μάλιστα στο πανελλήνιο, τον αφήνουμε!

(3) Άλλο πράγμα να λες ότι ο άνθρωπος προήλθε από τα Ούφο (σαν τον Ασίμωφ) και άλλο ότι βρέθηκε σκελετός Κένταυρου. Στη δεύτερη περίπτωση, βγάζει μια ανακοίνωση το ΕΣΡ ή ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, όπου λέει ότι με βάση την ελευθερία της έκφρασης ουδείς μπορεί να τον κάνει να σωπάσει – καλώς λοιπόν μιλάει. Αλλά να ξέρετε ότι λέει τις μαλακίες του αιώνα. Δεν θα τον κάνουν φίρμα, ρόμπα θα τον κάνουνε. Και εύκολο είναι και του αξίζει. Αλλά εδώ το ΕΣΡ κουνήθηκε όταν είδε (άκουσον-άκουσον!!!) δύο άνδρες να φιλιούνται σε μια εκπομπή και έβαλε πρόστιμο στο κανάλι για.... προσβολή δημοσίας αιδούς, ξέρω εγώ, παρότρυνση σε ακολασία, κάτι χριστοδουλικό τέλος πάντων.

Για ποιούς θεσμούς μιλάμε; Ο Λιακόπουλος βρήκε ένα κράτος ξέφραγο αμπέλι και είπε να βγάλει χρήματα από αυτό, ποντάροντας στη μαλακία που δέρνει τον μέσο παραμορφωμένο Έλληνα και στην ασυδοσία που επιτρέπεται σε όποιον έχει το θράσσος.

Σε μια σοβαρή κοινωνία (που πριν απ’ όλα οι θεσμοί θα λειτουργούσαν) ο Λιακόπουλος θα έκανε άλλη δουλειά. Ίσως πουλούσε κάστανα στη γωνιά, λέγοντας τις ιστορίες του στους περαστικούς.


Τα είπα και ξεθύμανα :)

cyrus said...

Reactor, το έλκηθρον εχρησιμοποιείτο τον παλαιόν εκείνον τον καιρόν — τώρα πια, με Χαννεμπού κυκλοφορεί και ο Άγιος, και με αντιβαρυτική αγιοβασιλιάτικη στολή προκάλυψης...

cp, η "ποιότητα" είναι σχετική έννοια. Τα "ποιοτικάδικα" νεοελληνικά άσματα (κατά τη γνώμη μου) είναι, συνήθως, για τα σκουπίδια. Τον Αστερίξ, από την άλλη, τον βρίσκω ποιοτικότατο. Όταν προλάβω (να δούμε πότε...) θα ψάξω να δω ποια τεύχη μού λείπουν, και θα πάω να τα αγοράσω.

Γιάννηsh, συμφωνώ. Θα ήθελα, τουλάχιστον, να γίνει αυτό που γίνεται με τα μέντιουμ στην Αμερική — να υπάρχει κάποιου είδους "προειδοποίηση" στην οθόνη, που να λέει ότι τα όσα ακούγονται αποτελούν υποκειμενικές απόψεις. Έτσι, τουλάχιστον, δεν θα μπορούσε να πλασάρει με τόση άνεση τα ψεύδη και τις φαντασιώσεις του για "αλήθειες"...

christina said...

Το οτι διαβάζω Αστεριξ δε σημαινει οτι πιστευω πως αρκει το μαγικο φιλτρο του δρυιδη για να κραταμε μακρια δυο λεγεωνες ή οτι οι δρυίδες ειχαν ολα τα χαρακτηριστικα που τους αποδιδονται στο κομικ.
Το ιδιο ισχυει και για πολλα αλλα αναγνωσματα.
Το σχολιο δεν πηγαινε στην ποιοτητα ως βιβλιο σκετα, αλλα στην ποιοτητα ως βιβλιο που πρεπει να εχουμε σπιτι μας, αν υποθεσουμε οτι πρεπει να διαβαζουμε μονο αληθοφανη, σοβαρα, χρησιμα και επιμορφωτικα πραγματα (σε αντιθεση πχ με τα "λιακοπουλικά", τα αστυνομικα, τα κοινωνικα τυπου "θελω να με κανουν σεναριο με" κλπ κλπ)

Zaphod said...

@ cyrusgeo: Εννοείται πως δεν παίζει αντιπαράθεση, εμείς άλλωστε σε άλλο και πιο βασικό κατ' εμέ, θέμα τα έχουμε βρει μια χαρά.
Το μείζον θέμα εδώ είναι ποιός γουστάρει, ποιός αγοράζει και ποιός συμφωνεί με τον Λιακό και αυτό είναι το πρόβλημα μιας και δυστυχώς οι ουφολόγοι είναι πολλοί...Αν πουλήσεις και λίγο εθνικοθρησκευτική ανωτερότητα πιάνεις και τους εθνικάρες και τους χριστιανούς και τους βλάκες και σίγουρα τους παρα-μορφωμένους! Δυστυχώς το παραμύθι είναι πολύ ωραίο στο αυτί και πες πες τελικά κάποιοι το πιστεύουν!
Ο Αστερίξ είναι κορυφή, αλλά κανείς δεν έμαθε ιστορία μόνο με αυτόν

cyrus said...

cp, είμαι πρόθυμος να διαβάσω (και έχω διαβάσει) και τα πιο τρελά πράγματα — Νταίνικεν, Φουράκη, Αργυρόπουλο, Τρίτο Μάτι, Κοέλιο, Αξιώτη... Το θέμα είναι να κατανοείς ότι αυτό που διαβάζεις ΔΕΝ είναι "η αλήθεια". Όπως ακριβώς γράφεις για τον Αστερίξ.

gerry, αφού ο ισκιοπεριπατητής με ανακήρυξε προφήτη, ας κάνω κι εγώ μια προφητεία: ακριβώς επειδή πάει να το παίξει "πολλυσυλλεκτικός", ο "μίστερ ΕΛ" θα αρχίσει να έχει πρόβλημα με τους ομοϊδεάτες του· γιατί, καλά να λες διάφορα για την ανωτερότητα της Ορθοδοξίας, τον Γέροντα, την Αγια-Σοφιά κ.τ.ό. — όταν, όμως, όλα αυτά τα συνοδεύεις με αναφορές στη "συνωμοσία της Μαγδαληνής" και στα (υποτιθέμενα) ταξίδια του Χριστού στο Θιβέτ, ε, πώς να το κάνουμε, χαλάει η σούπα, και θα τους χάσεις σιγά-σιγά τους θρησκόληπτους...

cyrus said...

reactor, αφού βλέπεις ότι μόλις άρχισαν (δειλά-δειλά) να αλλάζουν τα βιβλία, έπεσαν πάνω οι διάφοροι "εθνικόφρονες" και απαιτούν να ξαναγίνουν όπως παλιά...

ο δείμος του πολίτη said...

Yannis h, σχετικά με το (1) πρέπει να πω ότι έτσι βέβαια δεν θα υπήρχαν μικροί τηλεοπτικοί σταθμοί και θα κόβονταν και η όποια μικρή πολυφωνία υπάρχει σήμερα, επιτρέποντας να ελέγχουν το τηλεοπτικό τοπίο μόνο οι γνωστοί μεγάλοι. Φοβάμαι κάτι τέτοιο. Βέβαια, είναι η σημερινή κατάσταση. Δεν ξέρω τι να προτιμήσω. Από εκεί και πέρα συμφωνώ.

Ένα ζήτημα είναι αν είναι καλό να ασχοληθεί ολόκληρο Συμβούλιο με το Λιακό. Σωστά να τον κυνηγήσουν για τα παιδιά, αλλά για τα υπόλοιπα δεν γίνεται. Θα αποκτήσιε τόση αξία που δεν υπολογίζεται. Για θυμήσου λίγο τον Ανδρουλάκη. Πού ήταν το βιβλίο πριν τα επεισόδια και πού έφτασε λίγο μετά τα ασφαλισρτικά μέτρα που έχασε; Δημοσιότητα θέλει ο Λιακό.

Ο Λιακό όπως ειπώθηκε και νωρίτερα δεν είναι παρά ένας τύπος όπως οι τηλεμέντιουμ. Όταν εμείς επιτρέπουμε στους αστρολόγους να εμφανίζονται σε πρωινές και άλλες εκπομπές και τους κάνουμε μέρος της ζωής μας,ο Λιακόπουλος μας έφταιξε; Τα τηλεμέντιουμ δεν μας ενοχλούν; Οι χαρτορίχτρες και όλοι οι σκηντζίδες που μας πασάρονται σαν επιστήμονες που τοποθετούνται; Τοποθετήθηκα και πριν για τον τύπο. Ειναι γελοίος, είναι επικίνδυνος, αλλά εντάσσεται στο όλο σύστημα υποκουλτούρας της σημερινής κοινωνίας. Δε διαφέρει από καμία Λίτσα Πατέρα και τις άλλες τύπισσες.

christina said...

Ε, οχι και στους σκιντζηδες η κα Πατέρα! Ο,τι ειχε πει για τους Ταυρους το 2006 πραγματοποιηθηκε! Και κρυολογησα το Γενάρη και εξτρα λεφτα πήρα τον Απρίλη και μεγαλο ταξιδι έκανα τον Αυγουστο και, αν συνεχισουμε ετσι, λίγο πριν το τελος του χρονου θα μαζευτουν οι συγγενεις μου στο σπιτι σε μια μεγαλη γιορτη που θα κανει τον κουμπαρα μου να στεναξει!

Ακου τσαρλατάνοι οι αστρολόγοι! Συγγνώμη κιολας!

Yannis H said...

δείμος του πολίτη said: "έτσι δεν θα υπήρχαν μικροί τηλεοπτικοί σταθμοί και θα κόβονταν και η όποια μικρή πολυφωνία υπάρχει σήμερα, επιτρέποντας να ελέγχουν το τηλεοπτικό τοπίο μόνο οι γνωστοί μεγάλοι."

Οι μικροί τηλεοπτικοί σταθμοί πουλούν σεντόνια και θερμάστρες σε τιμή ευκαιρίας – αυτό δεν είναι πολυφωνία. Είκοσι σταθμούς πιάνω στο σπίτι μου εκτός από τους «μεγάλους» και εκτός τριών, δεν έχουν ούτε ειδήσεις ούτε ενημερωτικές (ή οποιοδήποτε άλλου είδους) εκπομπές. Οι τρεις που έχουν ειδήσεις: το TV100 είναι τσιφλίκι του δήμαρχου Θεσσαλονίκης (το αντίθετο της πολυφωνίας), το TV MAKEDONIA το 2ο μαγαζί του Κυριακού (γιατί να το έχει;), και το ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Καρατζαφέρη (ο νοών νοείτω).

Δεν ξέρω πως είναι στην Αθήνα – αλλά στη Θεσσαλονίκη, οι μόνες δήθεν «ενημερωτικές» εκπομπές που έχουν οι μικροί σταθμοί είναι του Λιακόπουλου κι ενός άλλου (επίσης τρελαμένου, που βγαίνει σε παράθυρο έχοντας απέναντι έναν καλόγερο που ευλογεί όποιον παίρνει τηλέφωνο).

Υπάρχουν και σοβαροί σταθμοί στην επαρχία (STAR Κεντρικής Ελλάδος ή Κρήτης, ΔΕΛΤΑ στον Έβρο, WEST στην Κοζάνη) που πέφτουν περισσότερο στην κατηγορία των τοπικών που αξίζουν να μείνουν. Αν μπορεί κάποιος, ας πει εάν εμφανίζεται κι εκεί ο Λιακόπουλος.

Rodia said...

«Το δηλητήριο κάνει τη δουλειά του μία φορά. Ένα κακό βιβλίο μπορεί να δηλητηριάσει το νου ολόκληρων γενεών» είπε ο John Milton

Yannis H said...

Μιλάμε για τον Λιακόπουλο... Και η ΕΡΤ;

Έχετε ακουστά το Hellenic Quest; Είναι μια ιστορία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ, σύμφωνα με την οποία supercomputers θα έχουν σαν λειτουργική γλώσσα τα αρχαία ελληνικά, ενώ άλλοι γλωσσολόγοι λένε: «Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως».

Και καλά, την όλη αποστολή ξεκίνησε το CNN λέει το γράμμα - μια απλή έρευνα στο site του CNN για HELLENIC QUEST, δίνει 4 αποτελέσματα με πρώτο το Discount Hellenic Rugs.

Τέλος πάντων, περισσότερα για το όλο θέμα εδώ

Το σημαντικό όμως είναι πως την είδηση αναμεταδίδει πλέον και η ΕΡΤ! Στο επίσημο site της για τους ομογενείς!

Κοιτάξτε και κλάψτε...

Ποιός Λιακόπουλος λοιπόν;

cyrus said...

Γιάννηsh, η ηλιθιότητα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι προνόμιο των ολίγων -- έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού. Η ΕΡΤ, αλλωστε, μας έχει ξαναδείξει ανάλογα δείγματα -- βλέπε Δρούζα...

funEL said...

+EULOGISON+

Anonymous said...

Pedia kathimerina anakalyptw posos kosmos diavazi tis paparies aytoy toy lexriti kai anisixw.
O kosmos theli na xefygei ligo aptin kathimerinotita kai tin monotonia tis sygxronis zois kai agorazei oti paparies poylaei to zwon ayto poy soyfrwnei kai ta xeilia toy kai to pezei kai dikaiomenos. Exw stili email gia tis ereseis poy lei stin ekklisia tis ellados alla mallon kai apo kei perni xrhmata.
Ston Lyxno (Patra) pantws ton peripiithike enas stratigos poy exei ekpompi. Ta eipa starata.

-Telws pantwn opoios theli na paramithiazete as paramithiazete alla min nomizei oti ine kai orthodoxos. Orthodoxia kai Apollon kai Ermhs trismegistos poy polemame prin tin syntelia toy kosmoy den ginete me kamia dinami.
-Alithia ton geronta xerete pos ton lene?? Google ! lol
-Poylaei paramithia apo ufo,sinomosiologia,xristinismo,arxaiolatria ola se ena paketo!
Giayto kai konomaei ta antera toy!

Alla pios kani kati giayto?

cyrus said...

Κανείς, ανώνυμε, κανείς...