15.1.08

Άντε πάλι!

(Γράφει ο Π)

Χτες έλαβα το παρακάτω, από δύο διαφορετικούς συναδέλφους και φίλους (προς δέκα γνωστούς το έστελνε ο ένας, προς τριάντα ο άλλος - έλαβαν απάντησή μου και οι σαράντα):

-------------------------------

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η Ε.Ε. ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ 'ΙNVITE' H' 'ΙΝVITO' ANEΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ, ΦΙΛΟΣ Η' ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΑΣ ΔΙΣΚΟ. ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΝΗΜΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΙΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ CNN KAI H MICROSOFT TO EPIBEBAΙΩΝΕΙ ΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!! ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ MCAfee ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΥΣΕΙΣ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ VITAL INFO TOY HARD DISK!
KANTE COPY KAI STEILTE TO ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


-------------------------------

Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί άνθρωποι που γνωρίζω ότι είναι ευφυείς πιστεύουν ό,τι σκαρφίζεται ο κάθε άρρωστος και το αναμεταδίδουν αμέσως παρά τα εμφανή σημάδια της αρλουμπολογίας. Κι αν τα σημάδια δεν τους είναι εμφανή, πόσο δύσκολο είναι, πριν προωθήσουν ένα τέτοιο mail, να ελέγξουν πρώτα μέσω Google αν υπάρχει τέτοια ανακοίνωση της Ε.Ε., λέει, του CNN, λέει, της Microsoft, λέει; Τίποτα δεν υπάρχει, φυσικά. Υπάρχει μόνον ότι αυτή η φάρσα για ιό που δήθεν ανακαλύφτηκε "προχτές" και θα σας έρθει "στις επόμενες μέρες" κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Ενδεικτικά εδώ μιά διάψευση από πρόπερσι.

Update:

Ιδού και το ιστορικό αυτής της φάρσας, με σχολιασμό:

Εκδοχή 2000
Εκδοχή 2001
Εκδοχή 2006
Νέα παραλλαγή

16 comments:

Lion said...

Μα εγω δεν εχω υπολογιστη. Ουτε χρησιμοποιω ποτέ υπολογιστή. Ουτε μεηλ εχω, ουτε σκληρο δισκο.
Αρα δεν εχω λογους να φοβαμαι απο τους ιους.
Μαικροσοφτ; Τι ειναι αυτο;

Υ.Γ. Εισαι σιγουρος, οτι οι 40 στους οποιους εστειλες το μεηλ πειστηκαν και δεν θα το διαδωσουν παραπερα; Εισαι σιγουρος, οτι με την λογικη (ετσι οπως σε ξερω, μονο λογικα πραγματα θα τους ειπες) θα τους βαλεις μυαλο;
Πιο χρησιμο θα ηταν να τους ελεγες, οτι αν ξανα-διαδωσουν τετοιες αηδιες θα τους καει το ντιβιντι με τις τσοντες.

Mogwai said...

οποιος διαβασει το comment που αφηνω μέχρι τέλους θα εχει 30 χρονια φαγουρα και θα του καει το video και θα μείνει το οχημα του απο μπαταρια γιατι εχει ξεχασει τοσην ωρα τα φωτα

Π said...

Δεν μπορώ παρά να επαναλάβω ένα έξοχο σχόλιο που είχε γράψει ο proinos σε παλιότερο συναφές ποστ μας: "Η κοινωνική συνείδηση εξαντλείται στο forward για να ΤΟ μάθουν όλοι. Το τι να μάθουν παραμένει στη σφαίρα επιρροής του Χαρδαβέλλα..."

Αυτή η περίεργη ευπιστία μου θύμισε και ένα άλλο που κυκλοφορούσε με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου (το είχα δει σε ελληνικό blog):

Get ready to go crazy wen u read this, especially the last part...
[μπλα μπλα μπλα για τον αριθμό 11, και έρχεται το "last part":]
Now this is where things get totally eerie...The most recognised symbol for the US, after the Stars & Stripes, is the Eagle.The following verse is taken from the Quran, the Islamic holy book:"For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome Eagle. The wrath of the Eagle would be felt throughout the lands of Allah and lo, while some of the people trembled in despair still more rejoiced: for the wrath of the Eagle cleansed the lands of Allah and there was peace."That verse is number 9.11 of the Quran.

Τι λες βρε παιδί μου! Εντυπωσιάζονται τα κουτοχορτοφάγα μηρυκαστικά και αναμεταδίδουν το εκπληκτικό εύρημα χωρίς να τους περνάει απ' το νου (τον ποιόν;) να δουν αν αληθεύει. Να τι λέει το Κοράνι στο 9.11 (για σιγουριά επίσης 11.9 και 91.1):
[9.11] "But if they repent and keep up prayer and pay the poor-rate, they are your brethren in faith; and We make the communications clear for a people who know."
[11.9] "And if We make man taste mercy from Us, then take it off from him, most surely he is despairing, ungrateful."
[91.1] "I swear by the sun and its brilliance"...

ο δείμος του πολίτη said...

Το θέμα είναι κανείς δε θα το διαδώσει, αλλά όλοι οι παραλήπτες αθ το πιστέψουν.

ma.beez said...

Μπορώ να κάνω "COPY KAI STEILTE TO ΣΕ ΟΛΟΥΣ!" τους γνωστούς μου αυτό το ποστ παρακαλώ;

cyrus said...

Μα, εννοείται, mamani...

Π said...

mamani, αυτός ο άσχετος ο cyrusgeo που δεν ξέρω πού τον βρήκα και πώς τον ανέχομαι ακόμα στο blog δεν ξέρει τι του γίνεται: όχι δεν μπορείς να κάνεις σκέτο copy γιατί θα χαθούν τα links - αλλά πού να καταλάβει από αυτά ο επιπόλαιος και ασυνείδητος δήθεν ορθολογιστής που δι' ενός αλογίστου "εννοείται" καταστρέφει τοσούτον αψηφίστως την εργασίαν μου! Τα links, λοιπόν, είναι:

http://attivissimo.blogspot.com/2006/01/invitation-bufalescion.html
και
http://www.breakthechain.org/exclusives/flower.html
http://www.breakthechain.org/exclusives/icard4u.html
http://www.breakthechain.org/exclusives/olympicvirus.html
http://www.breakthechain.org/exclusives/merryvirus.html

Ακούς εκεί "εννοείται" ο ξιπασμένος! Άμα του ξανακάνω εγώ ποστ να μου τρυπήσει τη μύτη!

(Προβλέπω μύτην διάτρητον...)

ma.beez said...

cyrus:Δεν πειράζει. Θα αναπνέεις καλύτερα.
π:ευχαριστώ.

cyrus said...

Έτσι θα καταντήσεις, υπάλληλε!

ma.beez said...

l.o.l

ma.beez said...

Μόλις έκανα το post copy-paste και Ω του Θαύματος! ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ LINKS.
Θα το στείλω τώρα σε μια φίλη μόνο και θα το τσεκάρω. Μη χαθεί μια μύτη άδικα...

doctor said...

Εγώ προχθές έλαβα πάλι το hellenic quest.
Και να σκεφτείτε ότι το 2004 που το είχα λάβει για πρώτη φορά, .... το προώθησα κι εγώ ο Βρούτος!!!

doc

Π said...

doctor: Ε, το hellenic quest το καταλαβαίνω, καθότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει κτλ...

mamani:
Εάν αληθεύει αυτή η τρομακτική αποκάλυψις, θα αποτελεί απόδειξιν και εξήγησιν του διατί εις το ιστολόγιον τούτον παρέμενα, παραμένω και θα παραμείνω χαμερπής χαμηλόβαθμος υπαλληλίσκος η εργασία του οποίου συνωδεύετο συχνάκις υπό ζοφερών υπόπτων πλην αφρόνως αγνοηθέντων μέχρι τούδε τριγμών της καρέκλας του. Οπότε, ποιά μύτη, καλύτερα να αρχίσω να εξυμνώ τας (αναμφιβόλως ανυπερβλήτους όσον και απειραρίθμους) αρετάς του Εκλαμπροτάτου Εργοδότου προτού Αυτός αλλάξει γνώμην περί του πού να μου βάλει το ανωτέρω εικονιζόμενον κόκκαλον ή προτού κινδυνεύσει η ακεραιότης προεξοχών μου ζωτικοτέρων της ρινός...

proinos said...

Πάντως είναι εντυπωσιακή η ευκολία και η ευπιστία των δεκτών κάποιου μηνύματος.
Σαν να θέλουμε να πιστέψουμε σε ο,τιδήποτε.
Σαν να είναι πια φυσικό να συμβαίνει το χειρότερο.
Σαν να είναι πιο λογικό να συμβαίνει το αδύνατο.
Σαν να ελπίζουμε σε αυτό...

Π said...

proinos: Ακριβώς, ένα μέρος του φαινομένου πρέπει να είναι αυτή η ας πούμε τρομολαγνεία. Αλλά το ουσιαστικότερο είναι αυτό που είχες γράψει παλιότερα και επανέλαβα στο πρώτο σχόλιό μου: ικανοποιούμεθα νομίζοντας πως κάτι προσφέρουμε με το (αβασάνιστο και ανέξοδο) πάτημα της προώθησης.
Με την ευκαιρία να πω ότι πρόσφατα ξαναέλαβα από γνωστό μου το mail για το ψήφισμα της ΕΕ περί δασών. Του απάντησα πώς έχουν τα πράγματα και ομολόγησε ότι αντέδρασε ενστικτωδώς. Νομίζω πως το να μάθουμε να μην αντιδρούμε έτσι, χωρίς σκέψη, κρίση και έλεγχο, θα είναι κέρδος πολύ μεγαλύτερο και γενικότερο από τη συλλογή υπογραφών ή δεν ξέρω τι. Αλλά δεν τρέφω αυταπάτες..

Μαύρος Γάτος said...

Δράλιων! Μιά στιγμή! Τί το κακό έχουν δηλαδή οι τσόντες;;;;

Σ;-)))))