9.2.08

Bloggers: γράφω, άρα... e-πάρχω


Πήρα πριν λίγες μέρες μια πρόσκληση για να συμμετάσχω σε μια θεματική βραδιά της (σχεδόν) καθημερινής νυχτερινής ραδιοφωνικής εκπομπής του Σκάι 100.3 με τίτλο «Ανεμολόγιο», και του ανεπίσημου μπλογκ της.

Αποδέχτηκα την πρόσκληση, κι αυτό γιατί ακούω την εκπομπή (περιστασιακά, λόγω της πολύ προχωρημένης ώρας μετάδοσης) από τότε που ξεκίνησε – πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι τακτικός ακροατής του Σκάι από το 1991, καθότι τυγχάνω μανιακός της ενημέρωσης.

Έστειλα, λοιπόν, ένα μικρό κείμενο (όπως και πολλοί άλλοι μπλόγκερ), και θα περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω την εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη τη νύχτα της Κυριακής (προς Δευτέρα) 10 Φεβρουαρίου, στη 1 το βράδυ, και να διαβάσω τα κείμενα και τα σχόλια στο ανεπίσημο μπλογκ.

Για όσους δεν έχουν ακούσει την εκπομπή: Η βασική ιδέα είναι ότι επιτρέπει σε όποιον ακροατή θέλει να πάρει τηλέφωνο και να μιλήσει επί τρία περίπου λεπτά για ό,τι του κάνει κέφι, εκτός αν υπάρχει «θεματική βραδιά», οπότε τα σχόλια περιορίζονται στο εκάστοτε θέμα. Το θετικό είναι ότι ακούγονται απόψεις από απλούς πολίτες. Το αρνητικό είναι ότι συχνά ακούγονται απόψεις υπερβολικές και αστήριχτες – για να το πω (πολύ) ευγενικά. Ευτυχώς, ο Κωνσταντίνος Λαβίθης είναι ευγενικός και υπομονετικός άνθρωπος, και ως επί το πλείστον καταφέρνει να διατηρεί το καλό και ήρεμο κλίμα – εκτός από τις περιπτώσεις που δεν το καταφέρνει, οπότε η εκπομπή ανεβαίνει σε νέα επίπεδα ενδιαφέροντος, κόβοντάς μου τον ύπνο...

Τώρα που το σκέφτομαι, το «Ανεμολόγιο» είναι κάτι σαν ραδιοφωνικό μπλογκ...

No comments: