6.7.08

Μικρή αφιέρωση σε ουφομανείς ουφολόγους

Όπως διαβάζω στο Bad Astronomy, κάποιος Ουαλός πήρε πρόσφατα τηλέφωνο την αστυνομία για να αναφέρει ότι ένα φωτεινό αντικείμενο αιωρούνταν στον ουρανό πάνω από το σπίτι του. Η αστυνομία πήγε επιτόπου (όπως είχε υποχρέωση, άλλωστε), και οι αστυνομικοί αμέσως κατάλαβαν πως επρόκειτο για τη Σελήνη. Το περίεργο είναι πώς δεν το κατάλαβε ο Ουαλός. Μα είναι δυνατόν να μην έχεις κάτσει ποτέ σου να χαζέψεις το φεγγάρι; Τι στο καλό κάνεις πάνω σ' αυτή τη γη; Συνέχεια σκυφτός είσαι;

Το παράδειγμα είναι ακραίο, βέβαια (παρότι πραγματικό), αλλά είναι αλήθεια ότι πολλές φορές στον ουρανό βλέπει κανείς πράγματα που δεν ξέρει τι είναι. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι αλλόκοτοι συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι, επειδή οι ίδιοι δεν ξέρουν τι είναι, δεν ξέρει και κανείς άλλος -- καθώς και άλλοι, ακόμη πιο πυροβολημένοι, που αμέσως θεωρούν ότι αυτό που είδαν είναι οπωσδήποτε ιπτάμενος δίσκος.

Αυτοί οι τελευταίοι απαντούν συχνά σε περίεργες τηλεοπτικές εκπομπές...



Φωτό: Science@NASA

7 comments:

SofiaX said...

The truth is out There!!!

(erxetai stis 24 toy mina!)

BTW, KALHMERA!

cyrus said...

Καλημέρα, Gloriana, και ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Δεν θα το χάσω με τίποτε.

Και, για να παραφράσω το γνωστό σλόγκαν του Μόλντερ: I want to believe -- but there is no evidence...

SofiaX said...

xaxaxa, akribos etsi.
H enallaktika: Do I have to believe.

Kai go den to xano me tipota ayo to comeback!

Περαστικός said...

Σας παρακαλώ κύρλιε, ανοίξτε την τηλεόρασή σας και θα δείτε ένα σωρό ούφο! Ομολογώ, πάντως, θα ήθελα να είναι αλήθεια και να εμφανιστούνε λέει μια ωραία πρωία και να μας πούνε, "μάγκες, ή βάζετε μυαλό ή σπέρνουμε άλλους στη θέση σας!"

Anonymous said...

ε μα και συ! εβαλες την φωτο απο το φεγγάρι μόνο! βάλε και μια φωτο από ένα ουφο να μπορούν να τα ξεχωρίζουνε οι άνθρωποι!

cyrus said...

Περαστικέ, πλάκα θα είχε...

Ficciones, ναι, αλλά τι να βάλω; Κλίνγκον; Σάιλον; Τζεμ Χαντάρ; Μποργκ;

Rodia said...

Βάλε τον αλογοσκ-ufo! :))