17.2.09

Ξανά για την απαράδεκτη μήνυση κατά του blogme.gr

Αύριο γίνεται (ας το ελπίσουμε) η περιβόητη δίκη του Αντώνη Τσιπρόπουλου, τον οποίο είχε μηνύσει ο διαβόητος Δημοσθένης Λιακόπουλος επειδή ο aggregator που διατηρούσε ο πρώτος εμφάνιζε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα μπλογκ, και το μπλογκ funel βαρύ πακέτο, το οποίο σατίριζε ανελέητα τον δεύτερο — και πολύ καλά του έκανε.

Πέρα από το γελοίο του πράγματος, αυτή η υπόθεση δημιούργησε (και εξακολουθεί να δημιουργεί) προβλήματα στον Αντώνη. Ελπίζω σήμερα να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία, και ελπίζω το τέλος αυτό να είναι αίσιο. Υπάρχει κάτι που με προβληματίζει, όμως…

Ο Αντώνης λέει ότι δυστυχώς, από την πλευρά του μηνυτή, όλο αυτό το διάστημα που πέρασε με τις αναβολές, δεν μπόρεσε να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα σε μια υπηρεσία aggregator και σε ένα μπλογκ.

Επειδή θεωρώ ότι κανένας δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιος ώστε να μην καταλαβαίνει αυτό το απλούστατο πράγμα, φοβάμαι ότι κάτι άλλο έχει στο νου του ο μηνυτής.

Ίδωμεν…

14 comments:

L'Enfant de la Haute Mer said...

Υπάρχει ελπίδα ο δικαστής να μην είναι ψηφιακά αναλφάβητος ?

Idom said...

" ... φοβάμαι ότι κάτι άλλο έχει στο νου του ο μηνυτής. "

Καραπροφανώς!
Ειδικά τώρα που ο Λιάκος έχει ανοίξει και portal (ενημερωτικό!) και το διαφημίζει από την TV, θα πρέπει να έχει γίνει ξεφτέρι στις ιντερνετικές έννοιες.
Άλλωστε όλα περί ίντερνετ τα περιέγραφε ο Αριστοτέλης στο κεφάλαιο τού βιβλίου του πριν την περιγραφή τής Θεωρίας τής Σχετικότητας...

Δεν είχα ιδέα για την δίκη. Μπορούμε κάπως να βοηθήσουμε εμείς;

Idom

cyrus said...

L'Enfant de la Haute Mer, δύσκολο, αλλά ένας καλός δικαστής θα πρέπει να φροντίσει να ενημερωθεί για κάτι που δεν ξέρει, νεσπά;

Idom, μπορούμε να δώσουμε μια κάποια δημοσιότητα στο θέμα αναφερόμενοι σ' αυτό, και όσοι έχουν την ευχέρεια μπορούν να παρευρεθούν στο δικαστήριο.

L'Enfant de la Haute Mer said...

μαι ουίι

xasodikis said...

Μην είστε τόσο απαισιόδοξοι. Τρεις δικαστές και ένας εισαγγελέας, όλο και κάποιος θα έχει φροντίσει να το ψάξει και να μάθει (ελπίζω).

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι ο Τσιπρόπουλος θα αθωωθεί. Αν όχι αύριο, στο Εφετείο. Στην απολύτως χειρότερη περίπτωση θα τον δικαιώσει το ΕΔΔΑ (αλλά ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσει εκεί). Και στο τέλος θα μείνει κάτι καλό από αυτήν την ιστορία: δεδικασμένο.

Αν μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου σε άλλο δικαστήριο, θα προσπαθήσω να είμαι εκεί.

Dormammu said...

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν δικαστές που κάτι σκαμπάζουν απο internet.

:)

Rodia said...

Το θέμα που ενέσκηψε ως λαίλαψ είναι ο έλεγχος του διαδικτύου δια της απαγόρευσης της ανωνυμίας, ένα θέμα γενικότερο, που όμως άπτεται της υπόθεσης αυτής σύμφωνα με τη γνώμη αρκετών, ακόμα και ιστολόγων -πολύ επιστημονικοφανές αυτό το "ιστολόγων", βαρβαριστί bloggers εννοώ.

Η δική μου γνώμη είναι ότι το θέμα της ελευθερίας/ανωνυμίας στο διαδίκτυο είναι εντελώς διαφορετικό θέμα από τη μήνυση του Προφήτη Λιακουρίμ (επίσημου εκπροσώπου των Νεφελίμ στην επιφάνεια του πλανήτη μας) εναντίον του μπλογκοσυλλέκτη (βαρβαριστί aggregator) της μηχανής του Τσιπρόπουλου δλδ.

Αχ, θυμηθηκα ένα καλό που γράφτηκε από τον THE RETURN: Πώς μπορείς να κάνεις μήνυση σε μια καφετιέρα! (κάπως έτσι)

ο δείμος του πολίτη said...

Πιστεύω ότι η ταλαιπωρία του Αντώνη σύντομα θα τελειώσει. Το όλο σκηνικό μάλιστα δεν έχει να κάνει καν με την προσβολή και την ανωνυμία, αλλά επί της ουσίας με την καθαρή ελευθερία του λόγου, αφού ο ακτανόμαστος τηλεπλασιέ πολύ απλά απαιτεί να μη λειτουργούν agreegators, να παρουσιάζονται καν τίτλοι άρθρων που τον κατηγορούν.

cyrus said...

Χασοδίκη, τελικά το δεδικασμένο έχει όντως σημασία στην Ελλάδα;

Dormammu, το ελπίζουμε όλοι...

Ροδιά και Δείμε, το θέμα αυτό σχετίζεται με την απέχθεια της εξουσίας και των παρατρεχάμενών της προς την ανωνυμία, αλλά πολύ περισσότερο σχετίζεται με το Ελληνικό Ελλειμμα Δημοκρατίας που ολοένα και διογκώνεται, με πρωτοστάτες, δυστυχώς, απλούς πολίτες που, πολύ απλά, δεν τους περνάει καν απ' το μυαλό η έννοια της ανεκτικότητας και της πολιτισμένης διαφωνίας.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν απερίγραπτο τύπο, αλλά υπάρχει γενικότερο πρόβλημα.

xasodikis said...

Cyrus,

όχι με την έννοια και με τον τρόπο των αγγλοσαξονικών συστημάτων δικαίου, όπως Μ. Βρετανία, αλλά έχει. Και ας έχουμε κατά νου ότι τα θέματα του διαδικτύου αποτελούν ακόμη σε μεγάλο βαθμό για τους Έλληνες δικαστές terra incognita.

Dormammu said...

Αναβολή για Μάιο του 2010 τελικά. Έτυχε και φάρσα για βόμβα.

cyrus said...

Τα αναβολικά βλάπτουν σοβαρά τη δικαιοσύνη, μου φαίνεται...

Αntidrasex said...

Καλά, τι έγκλημα είναι αυτό που δεν έχει παραγραφεί ακόμα???? Φόνος να ήταν, θα κόντευε να παραγραφεί... Εκτός αν το ζητούμενο, είναι, ξέροντας πόσο ΗΛΙΘΙΟ είναι το αίτημα, να ΜΗΝ υπάρξει δεδικασμένο.

Είναι σαν να κάνει μύνηση στον τοίχο για την αφίσα που έχει πάνω ή στον περιπτερά για το περιεχόμενο της εφημερίδας που πουλάει...

xasodikis said...

@antidrasi+sex

Είναι πλημμέλημα, και η παραγραφή γίνεται στα πέντε χρόνια (συν τρία, εφόσον έχει κινηθεί η διαδικασία στα δικαστήρια, σύνολο οκτώ).

Αν ήταν φόνος, στα είκοσι.

Μην ανησυχείς, θα δικαστεί κάποια στιγμή και θα υπάρξει δεδικασμένο. Και έχω την υποψία ότι τότε θα γελάσουμε πολύ.