20.1.07

Η τρομοκρατία των αγωγών

Διάβασα σήμερα στα Νέα ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Γιάννη Χάρη, με τίτλο "Αντί κατηγορούμενοι, κατήγοροι". Αφού κάνει μια "βόλτα" από τις περιπτώσεις του Ασωνίτη και του Καρατζαφέρη (φυσικά), λίγο πιο κάτω έχει την εξής εκπληκτική παράγραφο:

Έτσι είναι: αντί να μηνύουμε, που λέει ο λόγος, εμείς, μας μηνύουν εκείνοι. Νά, σκέφτομαι τον άλλο, τον κανονικό απατεώνα, δεν συγκρατώ δυστυχώς το όνομά του, που από ένα κανάλι γ΄ διαλογής (πού ο μετρ -και κατεξοχήν καλτ, λέει- Λιακόπουλος με την πολλαπλή παρουσία σε τρία και τέσσερα κανάλια ταυτοχρόνως!) πουλάει βιβλία για αρχαία ελληνικά, λέγοντας: «πάρτε γονείς, να εξασφαλίσετε το μέλλον των παιδιών σας, γιατί, όπως λέει και το BBC, μόνο όποιος γνωρίζει αρχαία ελληνικά θα προσλαμβάνεται, μόνο με αρχαία θα λειτουργούν οι υπολογιστές στο μέλλον» και άλλα τέτοια μεγαλειώδη ψεύδη: πες τον λοιπόν «κοινό απατεώνα», και θα σε τραβολογάει για συκοφαντική δυσφήμηση, ούτε λόγος.

Μετά, προτείνει μια πρωτότυπη λύση (δεν σας τη λέω, διαβάστε το άρθρο), και καταλήγει, εξίσου εκπληκτικά:

Κάποιος θα πρέπει να πληρώνει επιτέλους, γιατί δεν πρόκειται μόνο για τον διασυρμό και την υλική και ψυχική ταλαιπωρία των μηνυομένων που αθωώνονται μετά, αλλά και για την προσβολή επιτέλους της κοινής λογικής και του δημόσιου ήθους.

Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση, κάποια στιγμή, ότι στα επιχειρήματα απαντάς με επιχειρήματα (αν έχεις), κι όχι με απειλές και βία· και στην κριτική και τη σάτιρα δεν απαντάς με αγωγές, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεσαι γελοίος και να δείχνεις τη γύμνια των θέσεών σου.

Αλλα, είπαμε: είναι κι αυτό ένα δείγμα φασισμού...

6 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Διάβασα το άρθρο και εντυπωσιάστηκα από την ανικανότητα ορισμένων να δεχθούν κριτική. Σκέψου εμείς εδώ μέσα που κάθε μέρα -ανώνυμοι κι επώνυμοι- αλληλοκρινόμαστε, διορθώνουμο ένας τον άλλον όπου κρίνουμε τι έπρεπε να κανουμε κάθε φορά δε συμφωνούμε με όποιον μας κρίνει αρνητικά. Ελλείψει επιχειρημάτων και προβάλλοντας τη συγγραφική μας ανικανότητα να κάνουμε μηνύσεις.

funEL said...

Πάρτε την σκοτεινοσιωνιστική εφημερίδα "Το ΑΡΘΡΟ" που σας έχει στηλίδιον εις ενθετον κ. Κύρους.
+καιειςανωτερα+

Μαύρος Γάτος said...

Ήρθα να σε τα πω κι εγώ αλλά με πρόλαβε ο Γέροντας Σ:)

Αλήθεια, σε ενημέρωσαν; Με ενδιαφέρει να δω την τακτική που ακολουθούν στο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, χάρηκα που σε είδα εκεί!

Σ;)))))))))

Aphrodite said...

Να πάω να την πάρω δλδ? Μη μου κάνετε καμμιά πλάκα μόνο, κι είμαι και ξανθιά και ξαναγίνω ρεντίκολο στον περιπτερά...

Πάντως είναι απίστευτο το πόσο επιπλέουν αυτοί οι απίστευτοι και δε γινόμαστε πιστευτοί εμείς... Απιστεύτου!
:(((

Μαύρος Γάτος said...

Να πάς οπωσδήποτε, Αφροδίτη... σε περιμένουν εκπλήξεις...

Σ:)))

cyrus said...

Έτσι, Τζίμη...

Δείμε, βλέπεις γύρω σου ποιοι είναι αυτοί που καταφεύγουν στις αγωγές και πόσο δυσφημίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους...

Ταγματάρχα μου, Μαύρε Γάτε και Αφροδίτη, την πήρα την εφημερίδα. Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη ακόμη.