1.8.06

Πτεροδάκτυλοι και πράσινα άλογα

Κουραστική μέρα η σημερινή, κάθομαι λίγο στην τηλεόραση να ξαποστάσω, και, πάνω στο ζάπινγκ, πετυχαίνω τον διαβόητο συνωμοσιολόγο - ψευδολόγο πλασιέ Λιάκουρα. Και λίγο έλειψε να πάθω εγκεφαλικό.

Γιατί, σαν να μην έφταναν τα παραμύθια περί σκελετού κενταύρου και λειψάνου γοργόνας, με τα οποία είχε φουσκώσει τα μυαλά των αφελών οπαδών του (ναι, υπάρχουν τέτοιοι, και μάλιστα πολλοί...) εδώ και χρόνια, σήμερα ξεπέρασε εαυτόν: έδειξε φωτογραφία του 1860 (λέει), που απεικονίζει μια ομάδα στρατιωτών του αμερικάνικου εμφυλίου (λέει), πάνω από το πτώμα ενός πτεροδάκτυλου (λέει).

Το συνειδητοποιείτε; ΠΤΕΡΟΔΑΚΤΥΛΟΥ. (!!!!!!!!!)

Ενός όντος που έχει εκλείψει εδώ και 65 εκατομμύρια χρόνια!

Ιδού και η φωτογραφία:




Είναι ν' απορεί κανείς – δεν καταλαβαίνει ο Λιακόπουλος ότι γίνεται ρεζίλι έτσι; Δεν καταλαβαίνει ότι αρκούν δύο (2) λεπτά στο ίντερνετ για να ανακαλύψει κανείς ότι η φωτογραφία είναι πλαστή (όπως ακριβώς ο κένταυρος και η γοργόνα); Η φωτογραφία, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ (κάτω-κάτω στη σελίδα) φτιάχτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ως μέρος της καμπάνιας για την προώθηση μιας σειράς επιστημονικής φαντασίας.

Λίγο μετά, στην ίδια εκπομπή πάντα, ο Λιάκουρας δείχνει μια σειρά από πέτρες που έχουν πάνω τους, μεταξύ άλλων, ζωγραφισμένες εικόνες δεινοσαύρων μαζί με ανθρώπους (!!!). Πρόκειται για τις λεγόμενες Ica stones, στο Περού. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε πολλές-πολλές σελίδες, αλλά σας προτείνω να πάτε στο Skepdic, για μια πιο νηφάλια άποψη. Και βέβαια δεν είναι καθόλου περίεργο που ο Λιακόπουλος προβάλλει αυτές τις πέτρες, διότι είναι αγαπημένο θέμα των δημιουργιστών, καθώς “αποδεικνύουν” ότι οι δεινόσαυροι συνυπήρχαν με τους ανθρώπους, άρα η θεωρία της εξέλιξης των ειδών έχει λάθος, οι βιολόγοι έχουν λάθος, οι παλαιοντολόγοι έχουν λάθος, και η μόνη σωστή είναι η Αγία Γραφή...

Το πιο εξοργιστικό απ' όλα, όμως, είναι η στάση του Λιάκουρα απέναντι σ' όλα αυτά τα “κουφά” (διάβαζε: απάτες) που δείχνει.

“Εγώ απλά σας τα δείχνω”, λέει, “κρίνετε μόνοι σας”.

Αυτό, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει το εξής:

“Εγώ θα σας δείχνω ό,τι μπαρούφες, ψεύδη, απάτες, ανοησίες κ.τ.λ. θέλω, για να πουλήσω τα βιβλιαράκια μου, κι άντε εσείς να βρείτε την αλήθεια, κορόιδα – αλλά ξέρω ότι δεν θα ψάξετε και θα καταπιείτε ό,τι σας δίνω αμάσητα...”

Κύριε Λιακόπουλε, να φοβάστε – γιατί, αν ποτέ καταφέρει να εξαπλωθεί το ίντερνετ σ' αυτό εδώ το χοιροστάσιο που θέλει να αυτοαποκαλείται χώρα, οι ψευδολογίες σας και τα σαβουροπακέτα σας δεν θα βρίσκουν πλέον απήχηση – θα καταρρίπτονται εντός ολίγων λεπτών.


Α, να μην το ξεχάσω -- έχουμε και τα πράσινα άλογα:

37 comments:

Debby said...

Πω!πω!! Οταν θυμώνεις Cyrus είσαι το κάτι άλλο!!!

ONOMATODOSIA said...

kala! ,uparxei kosmos pou ta pisteuei auta pou leei o liakouras?
xo! xo !

Αθήναιος said...

Καλά κάπου είχα διαβάσει ότι σε μια εκπομπή χρησιμοποιήσετε το κολάζ σε φώτοσοπ που έχουν κάνει σ'ενα σάιτ με ανέκδοτα όπου παρουσιάζεται σ'ενα ερυθρόμορφο αγγείο, Έλλην τις να γράφει σε υπολογιστή και να πίνει και φραπέ και αυτό το έδειξε ως απόδειξη ότι τα κομπιούτερ τα είχαν φτιάξει οι Αρχαίοι Έλληνες...

Π said...

H ημετέρα ακεραιότης επιτάσσει όπως αποκαλύψωμεν την ελεεινήν απόπειραν δυσφημήσεως του εριτίμου επιστήμονος ου μην αλλά και παραπλανήσεως του ευπίστου κοινού, επισημαίνοντες μετά βδελυγμίας ότι η φωτογραφία του ποστ δεν είναι η ιδία με την του λινκ. Όπως πιστοποιούσιν και οι Henry & Joe Taylor, ιδρυτής [ούτως δηλούσιν, ιδρυτής, όχι ιδρυταί] της Omniology [Παντολογίας], εν τω http://www.omniology.com/LivingPterodactyls.html, η μία των φωτογραφιών είναι πλαστή ενώ η ετέρα απεικονίζει το αληθές γεγονός του 1860.

Oι ανωτέρω παντολόγος* αποδεικνύουν επίσης ότι όχι μόνον υπήρχον πτεροδάκτυλοι το 1860, αλλά και ότι ζώσιν ακόμη μαμούθ και τριλοβίται. Aναφέρονται επίσης εις πλείστα όσα άλλα οι σκοταδισταί ψευδώς αυτοαποκαλούμενοι επιστήμοναι τεχνηέντως αποκρύπτουσιν.

* Παντολόγος, συμφώνως τω ανωτέρω site = "a researcher who investigates all fields of science that relates [ενδημική η σύγχυσις ενικού και πληθυντικού] to any particular subject of origins" [και όστις αντελήφθη, αντελήφθη].

Διά δε το υπό του φιλτάτου Aθηναίου επισημαινόμενον αδιάσειστον στοιχείον, στοιχειώδης αίσθησις δεοντολογίας υποχρεοί υμάς όπως παραθέσητε την σχετικήν αγγειογραφίαν (ήτις επιπροσθέτως αποδεικνύει και την ύπαρξιν μοτοσυκλετών παρά τοις αρχαίοις, όπως μαρτυρεί το εν αυτή απεικονιζόμενον κράνος).

cyrus said...

Ντέμπι, θυμώνω; Moi? Ma non...

Ονοματοδοσία, ναι, τα πιστεύουν, πολύ περισσότεροι απ' ό,τι φαντάζεσαι -- γι' αυτό ασχολούμαι, και γι' αυτό χαίρομαι που υπάρχουν τύποι σαν τον funel και τον till.

Αθήναιε, το εν λόγω θαύμα της αρχαίας ΕΛ-ληνικής τεχνολογίας το έχει αναδείξει ο φανέλ εδώ (κατέβα λίγο στη σελίδα).

Αδιάσειστα στοιχεία, Π, όχι παπαριές...

Rodia said...

Αγαπητέ Cyrusgeo, δεδομένου ότι παρακολουθώ κατά πόδας τον μέγα Προφήτην πασών των διαθηκών, ήκουσα προσφάτως περί της αναβαθμίσεως της ιστοσελίδος αυτού. Δεδομένης επίσης της εμής ισχυράς φαντασίας, νομίζω ότι αρχίζει πλέων εις ύδατα φρέσκα.

Οσμιζόμενος δηλαδή το πεπερασμένον της ηλικίας των σαβουροπακετοπελατών αυτού, ανοίγει πανιά εκστρατεύων εναντίον.. ουπς! υπέρ της νεολαίας, τουτέστιν να διαδώσει την νέαν παρωχημένην και νοσηράν γνώσιν εις τους νέους πελάτας του διαδικτύου.

Ηκουσον εισέτι, ότι θα δύνανται πλέον άπαντες αγοράζοντες τα έργα των γερόντων του Ορους εκ του διαδικτύου αμέσως! Το δε εκκωφαντικόν εστί ότι...

..αλλά το αφήνω τούτον ως έκπληξιν, δεδομένου επίσης ότι ετοιμάζω μεταγλώττισιν αυτολεξί της περιφήμου προτελευταίας εκπομπής του μηνός Ιουλίου ενεστώτος έτους.. Αναμείνατε ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΣΤΟΠ.

Debby said...

Cyrus, ένα ανέκδοτο του αγαπημένου μου Νασραντίν που ταιριάζει με την στάση που κρατά ο Λιακόπουλος και ο κάθε ένας του είδους του.

Mulla Nasruddin and his friend Rahimtullah are standing on a street corner insulting one another. The one calls the other stupid, a cheat, a thief. The other says, "You are a coward, a miser, a hypocrite." Finally they begin insulting each other's families.

Mulla Nasruddin looks Rahimtullah straight in the eye and says, "Your sister is a stinking old whore; for twenty-five paisa she will let a one-eyed leper crawl over her."

Rahimtullah stands there, speechless. A bystander is amazed. He goes over to him and says, "For God's sake, man, how can you just stand there and let the Mulla insult your sister like that?"

Rahimtullah says, "I don't have a sister, I never had a sister, and now that my parents are both dead I never will have a sister."

So the bystander turns to Mulla Nasruddin and says, "Mulla, there is no point your insulting him like that, he does not have a sister."

"Sure," says the Mulla. "Of course not. I know it and he knows it, and now even you know it. But I ask you, how many of the people who had their windows open and were listening to our every word -- how many of them also know it?"

akindynos said...

Η εκτίμηση για το πλήθος των οπαδών του Λιακ. βασίζεται σε κάποιο απτό στοιχείο; Υπάρχει κάποια μέτρηση της AGB σχετικά με τη θεαματικότητα της εκπομπής του; Έχει περιληφθεί κάποιο από τα πονήματα που προωθεί σε λίστα ευπώλητων;

Το ρωτάω γιατί μου έχει χαραχτει στη μνήμη μια συνέντευξη που είχε δώσει προ αρκετών ετών ο Αναστασάκος της AGB για τη θρυλούμενη υψηλή θεαματικότητα σκουπιδοεκπομπών.

Ήταν μια απ' αυτές τις περιοδικές κρίσεις ενδοσκόπησης των Μέσων, όπου οι άνθρωποι της τηλεόρασης μας ενημέρωνουν γιατί έχει τέτοιο χάλι η τηλεόραση. Έφερε λοιπόν σαν παράδειγμα ο Αναστασάκος την εκπομπή της Ανίτας Πάνια, που τότε ήταν σχετικά φρέσκια.

Παρουσιάσε λοιπόν τις μετρήσεις της εταιρίας του για την εκπομπή. Και εξήγησε, πειστικά απ' όσο έχω συγκρατήσει, πως η εκπομπή της Πάνια ΔΕΝ είχε τηλεθέαση. Είχαν όμως τηλεθέαση οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες γινόταν αναπαραγωγή. Ως επί το πλείστον σε χαβαλέδικο στυλ "δείτε τι δείχνει η τηλεόραση". Και την εικόνα συμπλήρωναν οι στήλες τηλεκριτικής των εφημερίδων.

Είμαι κάπως δύσπιστος όσον αφορά την πραγματική απήχηση του Λιακ. και των ομοειδών. Ιδίως από όταν γνωστός που έχει θρησκευτικό βιβλιοπωλείο μου διηγήθηκε μια αληθινή ιστορία, άκρως διδακτική για το πως διαμορφώνονται τα trends στο "χώρο".

Ο γνωστός μου λοιπόν βλέπει με απορία να "φεύγουν" εν ριπή οφθαλμού οι Ψαλμοί. Μέσα σε μια βδομάδα έχει πουλήσει όσους σ' όλο το χρόνο. Οι αγοραστές είναι άγνωστες φάτσες που δεν έχουν ξαναπατήσει.

Και δεν είναι μόνο αυτός. Όταν επικοινωνεί με τις εκδόσεις που συνεργάζεται για να παραγγείλει η απορία μεγαλώνει. Η παραγγελία του θα ργήσει να εκτελεστεί γιατί έχουν ανάλογα αιτήματα απ' όλη την Ελλάδα!

Με τα πολλά και αφού ψάρεψε μια υποψήφια ψαλμωδό το έμαθε το μυστικό. Και του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι.

Παλαίμαχη ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε ρεαλιτοσόου. Από τα "μεγάλα", τύπου Μικρούτσικου, Τατιάνας, Δρούζα. Και είχε υποστηρίξει πως όταν είναι στεναχωρημένη διαβάζει ένα συγκεκριμένο ψαλμό τρεις φορές και έρχεται στα ίσα της.

Πως το λένε αυτό με το άνοιγμα των φτερών μιας πεταλούδας και τον τυφώνα;

Anonymous said...

cyrus, δίκιο έχεις.....

...αλλά εντάξει μωρε, ο Λιακόπουλος είναι πλεον αξιοθέατο, κάτι σαν τον Λεβέντη ή την Λουκά! Θα μας λείψει αν φύγει :)

George Sou said...

Για να θυμηθούμε λίγο.
Κωστάκης : ευχαριστώ την Παναγία που με αξίωσε να έρθω (στο Άγιο Όρος) και υπογραφή για τις ταυτότητες παρακαλώ. Όσο για τον Γιωργάκη, από εικόνα σε εικόνα να προσκυνήσει κι αυτός. Και αυτά στη κορυφή. Κάνε πως κοιτάς και παρακάτω!
Ο Λιάκουρας θα μας πειράξει; Τουλάχιστον, αυτόν τον καταλαβαίνεις (αν το ρετιρέ κατοικείται...) και γελάς και λίγο!

Yannis H said...

Ελα βρε συ... Λιακόπουλο; Είναι ο μόνος που ο εαυτός του είναι πιο αστείος από τη μίμησή του από το Μιτσηκώστα. Κάτι είχα ακούσει κάποτε, κακώς που δεν το θυμάμαι ακριβώς, κάτι σαν «οι Έλληνες είχαν τέλειο DNA, βλέπετε εδώ στην αναπαράσταση του κίονα την αλυσίδα του DNA πεντακάθαρα, άρα ήξεραν τι κουβαλούσαν μέσα τους». Κάτι τέτοιο. Ή κάποιος αρχαίος είπε μια προφητεία (που αυτός ανακάλυψε), έβγαλε ένα βιβλίο με αρμόζοντα τίτλο, ιδού: η προφητεία εκπληρώθηκε. Μπροστά στα μάτια σας κυρίες και κύριοι. Εγώ σας δίνω τα γεγονότα, εσείς κρίνετε.

Θεσσαλονικιός, τι περιμένεις; Όλοι τους φευγάτοι είναι – σε κάτι προηγούμενες εκλογές, είχαμε κάποιον που υποσχόταν να μας βάλει πόρτες στην Καμάρα και να μας κάνει τετράγωνα δίφραγκα...

Βέβαια, αυτοί έκαναν πλάκα (ο κόσμος γελούσε) ενώ στο Λιακόπουλο δεν γελάει. Για μένα, είναι σημάδι του επιπέδου μας - κι αυτό με ανησυχεί. Αυτός τη δουλειά του κάνει, η οποία είναι βιβλιοπώλης. Έχει δικό του studio, όπου γράφει τις κασέτες του. Και όταν πάει στα τοπικά κανάλια, δεν βγάζει θεωρίες. "Εγώ βιβλία θέλω να πουλώ" λέει. Αυτός καλά. Αλλά ο κόσμος;

Έχει βέβαια λογική: τι πουλάει σήμερα; Ελληνολατρεία και θεωρίες συνωμοσίας. Ε. πάρτε τα σε overdose. Αυτό είναι ο Λιακόπουλος...

Λίτσα said...

Απορία: στην Αγία Γραφή γράφει ότι υπήρξαν δεινόσυαροι; Γιατί αν δεν γράφει... χμμμ, περιπλέκεται το πράγμα, περιπλέκεται, βεβαίως, βεβαίως.
Καλημέραααα

Λίτσα said...

δεινόσαυροι, εννοείται. Αλλά αν γράφει ΚΑΙ για δεινοσυάρους, δενκακό.

akindynos said...

Λίτσα πες ότι αστειεύεσαι, φυσικά και γράφει για δεινόσαυρους!

Ακόμα και το walkthrough για το Fish! υπάρχει στη Βίβλο, αλλά βέβαια δεν είναι όλα για όλους.

Anonymous said...

“Εγώ απλά σας τα δείχνω”, λέει, “κρίνετε μόνοι σας”.

Αυτό θυμίζει έμπορο ναρκωτικών:

"Εγώ μόνο πουλάω. Εσείς είστε ελέυθεροι να κρίνετε. Αν θέλετε αγοράζετε, δεν φταίω εγώ για το τι θ' αποφασίσετε"


Καλά δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας να τον τυλίξει σε μια κόλα χαρτί τον καραγκιόζη (πόσο μάλλον που όλοι αυτοί είναι ιλλουμινάτι νεοταξίτες και μασώνοι, κατά τα λεγόμενα του απατεώνα);

Ιφιμέδεια said...

H απήχηση του Λιακόπουλου δεν γίνεται αντιληπτή μόνο από τις αμφιβόλου εντιμότητος μετρήσεις τηλεθέασης, αλλά και από το γεγονός ότι σε μικρό χρονικό διάστημα έχει ανοίξει τουλάχιστον ένα -νομίζω και δεύτερο- πωλητήριο των αθλιοτήτων του στο κέντρο της Αθήνας. Το ένα το είδα σε στοά της Πανεπιστημίου όπου στεγάζεται και το ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων), το οποίο είναι υπέυθυνο για τις αρχαιολογικές και άλλες εκδόσεις του Υπουργείου Πολιτισμού (αν δεν το γνωρίζετε, επισκεφθείτε το, αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον ό,τι θα διαβάσετε, ισχύει!)

Ο Λιακόπουλος που πουλάει τρέλλα, πουλάει και τρελλά.

Έχει δίκιο ο cyrusgeo που εξανίσταται. Ο άνθρωπος είναι αποδεδειγμένος απατεώνας και κάπως θα έπρεπε να τιμωρηθεί για παραπλάνηση της κοινής γνώμης (και διασπορά ψευδών ειδήσεων ίσως;) (δυστυχώς δεν είμαι νομικός...).

Και μένα μου αρέσει η Trash TV, αλλά με ρέγουλα. Ας πούμε προτιμώ Δέσποινα Μοιραράκη με τα πορτοκαλοκοκκινοκοραλορόδινα χαλιά και λίγο Καμπούρη να μου θυμίζει παλιό Ερωτοδικείο.

Περαστικός said...

:)))) Διασκεδαστικότατο. Πάντως, διαφωνώ με κάθε ποινικοποίηση απόψεων όσο εξωφρενικές και αν είναι αυτές, εκτός εάν διαπράττονται συγκεκριμένα αδικήματα, όπως κατασυκοφάντηση ή υποκίνηση σε εγκλήματα μίσους κ.λπ. Αν στο σχολείο δεν μας μαθαίνουν το σκέπτεσθαι, άλλοι φταίνε και όχι ο Λιακόπουλος. Για να εξομολογηθώ και την αμαρτία μου και εγώ στα εφηβικά μου χρόνια διάβαζα αρκετά βιβλία με "περιθωριακές" απόψεις, αλλά τελικά λίγο αλατάκι και πιπεράκι που σε κάνει και να χαμογελάς όταν εντοπίζεις τις ανακρίβειες και τα λογικά σφάλματα, αν έχεις την κριτική ικανότητα, δεν κάνει κακό. Κακό δεν είναι να διαβάσεις ένα βιβλίο, οποιουδήποτε περιεχομένου, κακό είναι να μην μπορείς να το κρίνεις και να το καταπίνεις αμάσητο. Έχω την πεποίθηση ότι ένα βιβλίο δεν είναι ποτέ κακό, τουλάχιστον για όποιον έχει λάβει παιδεία, για αυτό και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ναρκωτικά. Ένα βιβλίο έχει πάντα μια ιερότητα, διότι είναι λόγος και δεν απευθύνετε τόσο στο θυμικό όσο στη λογική (ακόμη και η λογοτεχνία). Αλίμονο λοιπόν αν βάλουμε προστάτες που θα υποκαθιστούν την κρίση μας.

Anonymous said...

Κύριοι, ο άνθρωπος του είδους είναι φοβερά επικίνδυνος. Ήδη μέσα σε 2 χρόνια έχουν πλημμυρίσει τα περίπτερα με περιοδικά ανιστόρητων ψευδοεπιστημών και θρησκευτικών μεταφυσικών ανοησιών. Στατιστικά έστω και ένα απειροελάχιστο ποσοστό αναγνωστών να επηρεάζεται, το δείγμα είναι ήδη τρομακτικό.
Αυτός και οι όμοιοί του ανοίγουν δρόμο από την τηλεόραση. Σπέρνουν.
Θα θερίσουμε μεθαύριο.
Στη Γιουγκοσλαβία, τηρουμένων των αναλογιών, τέτοιοι τύποι αλώνιζαν τα κανάλια και τις εφημερίδες για χρόνια ΠΡΙΝ τον πόλεμο φανατίζοντας και διαστρέφοντας.

Τίποτα ΔΕΝ είναι δεδομένο.

Ένα μεγάλο μπράβο στο cyrusgeo.
Πρέπει να φτιάξουμε μια άλλη πεταλούδα.

akindynos said...

Αν ο Λιακόπουλος δεν είχε βιβλιοπωλεία αλλά χασάπικα, θα υπήρχαν βάσιμες πιθανότητες καταδίκης του αν διαφήμιζε και πουλούσε μπριζόλες δεινόσαυρου.

Δυστυχώς ή ευτυχώς μπορεί, ανενόχλητος από το νόμο, να διαφημίζει και να πουλάει βιβλία σχετικά με τη μεγάλη θρεπτική αξία του κρέατος του δεινόσαυρου. Και ενδεχομένως να είναι εφικτό να πάρει άδεια από τον ΕΟΦ για τη διάθεση διατροφικού συμπληρώματος το οποίο να διαφημίζει σαν υποκατάστατο του κρέατος δεινοσαύρου.

Επίσης μπορώ εγώ να λανσάρω τη σειρά Mozilla Jeans, δερμάτινα παντελόνια για παλιμπαιδίζοντες μεσήλικες. Και στη τηλεοπτική διαφήμιση να δείχνω ανθρώπους των "σπηλαίων" να κυνηγάνε δεινόσαυρους. Νομίζω πως μια τέτοια διαφήμιση, καθώς και οι Φλιντστόουνς, θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική ως δούρειος ίππος του Δημιουργισμού.

Τι να κάνουμε, reality bites the hand that feeds her (άσχετο).

philos said...

Εμένα δεν μου φταίει ο Λιακόπουλος και ο κάθε λογής τέτοιος Τηλε-πωλητής.
Μου φταίει που υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν και τον βλέπουν και παραγγέλνουν που και που και κανα βιβλιαράκι "έτσι για την πλάκα", αλλά πολύ περισσότερο που μου έχουν έρθει μέχρι και συνάδελφος στην δουλειά (μηχανικός με master!!!) και μου έδειχνε παρόμοια φωτογραφία που αποδείκνυε ότι η μυθολογία είναι πραγματικότητα και μετά μου άρχιζε τις μπαρούφες πέρι 12θεου...
Αν θες να πιστέψεις, θα βρεις κάτι να πιστέψεις.

funEL said...

Κ. κύρους και λοιποί.
Είσθε επηρεασμένοι από τους ψεκασμούς υποταγής συνειδήσεων.
Ο σατανικός Διαφωτισμός, οι άθεοι των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλοι οι επιστήμονες Ιλλουμινάτι κλπ, σας έχουν πλανέψει...

* Ο Καραπιπερής ανακάλυψε την αντιβαρυτική μιναρίστρα την εποχή του ΕΛληνοΑτλαντικού πυρηνικού πολέμου.
* 1+1= 398,573.43ε.
* Ένας γάιδαρος, μια μεταφυσική κατσαρίθρα και ένα πράσινο άλογο πετάνε πάνω απ’ την Αγιασοφιά.
* Οι προφητείες επαληθεύονται, διότι ... δεν επαληθεύονται στον υπαρκτό κόσμο.
* Έχουμε μια Ορθόδοξη υπερτεχνολογική φαγούρα στα απόκρυφα των ευαγγελίων μας.
* Ο Προφήτης Πλασιέ πάντα δικαιώνεται.
* Γω δω κατ’ εχ ένα μαντρί μι πρόβατα... πρρρρ πρρρρ.


ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ (ΛΙΚΟΥΡΟ)ΜΕΣΑΙΩΝΑ ... και οχι μόνο.

+σφαχτετηλογικη+
+διαστρεψτεαποδομιστε+
+πιστευεκαιμηερευνα+

Anonymous said...

Όσοι είναι ημιμαθείς και περιορισμένης διανοητικής ευθύνης θα πιστεύουν κάπου πάντα.
Είτε είναι ο χίτλερ, είτε ο χριστός, είτε ο Απόλλωνας να χέζει φωτιές.
Η παράνοια δεν είναι σημερινό φαινόμενο.
Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στο κακό μάτι και το δικαιολογούν μισοψευδοεπιστημονικά. Αλλοι διαβάζουν ζώδια. Πρώην κομμουνιστές έχουν μπλέξει αηδιαστικά την ορθοδοξία με τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Έχουμε νομιμοποιήσει τα ριάλιτι. Η εκκλησία δεν φορολογείται.

Αφήστε ήσυχο τον εμποράκο. Με την έννοια ότι ο επόμενος μπορεί να είναι πολύ πιο έξυπνος, πολύ πιο πειστικός, πολύ πιο επικίνδυνος.

Μαύρος Γάτος said...

Δεν φταίτε εσείς, φτείει που είστε Αγγλοσάξων (Cyrus ε; Μπας και είστε Πέρσης τελικά;) και ως γνωστόν όταν εμείς χτίζαμε το Diogenis Palace εσείς τρώγατε βελανίδια πάνω στα δέντρα.

Προλαβαίνετε να σώσετε την ψυχή σας με ένα Ντουβαροπακέτο μόνο 29 ευρώ 5 βιβλία και δώρο άλλα δύο με δέκα ευρώ μόνο. Οι σακκούλες για τον εμετό είναι έξτρα....

Rayuela said...

Μα γιατί εγώ δεν έχω συγκρατήσει ποιος είναι αυτός ο Λιάκουρας ή Λιακόπουλος; Ξεχωρίζει κάπως από άλλους αντίστοιχους ηλιθίους της trash-tv που αναφέρονται στο "τι είναι η πατρίδα μας" και σε άλλα τέτοια ελληνοπρεπή; Από τη μια μου φαίνεται περιττό να ασχολούμαστε μαζί τους, από την άλλη έχετε δίκιο, εντέλει πολλοί πιστεύουν τις βλακείες τους.
Παρεμπιπτόντως, όπως βλέπετε επέστρεψα στη βάση μου και έτσι έγραψα το περίφημο ποστ περί της Α' Ιστοσυνάντησης ποιητικής μετάφρασης. Ως γνωστή κακιά δασκάλα.
Ωστόσο, σας ασπάζομαι...

homelessMontresor said...

Για να αποδείξω την ορθότητα των λεγομένων του Λιακόπουλου σας παραθέτω το παρακάτω παλιό ίσως ανέκδοτο:
Ένας Γερμανός, ένας Ιταλός και ένας Πόντιος συζητάνε. Λέει ο Ιταλός:
-Εμείς ανακαλύψαμε την τηλεφωνία πρίν από όλους. Οι αρχαιολόγοι μας σκάψαν σε βάθος 500 μέτρων βρήκαν καλώδια τηλεφώνου. Αυτο σημαίνει οτι οι πρόγονοι μας είχαν τηλέφωνα πριν 500 χρόνια.
Τότε πετάγεται ο Γερμανός:
-Όχι εμείς είχαμε τηλέφωνα πριν από όλους, γιατί οι αρχαιολόγοι μας βρήκαν σε 800 χρόνια μέτρα βάθος καλώδια, πράγμα που σημαινει οτι είχαμε τηλέφωνα πριν 800 χρόνια.
Τότε λέει και ο Έλληνας:
-Και εμάς οι αρχαιολόγοι σκάψαν σε 2000 μέτρα βάθος και δεν βρήκαν τίποτα.
-Ε και τι θα πει αυτό;
-Οτι πριν 2000 χρόνια οι πρόγονοι μας είχαν κινητή τηλεφωνία!

cyrus said...

Συγγνώμη για την φαινομενική αποχή μου από τα σχόλια -- ήμουν εκτός Αθηνών από χθες το πρωί. Είστε πολλοί, και δεν θα απαντήσω ονομαστικά, όπως συνηθίζω.

Θα πω μόνο ότι καταλαβαίνω απολύτως τη στάση των περισσοτέρων ("έλα μωρέ τώρα, ποιος τον παίρνει στα σοβαρά το Λιακόπουλο, και σιγά μην τον βλέπει και κανένας"), αλλά δεν συμφωνώ. Οι "απόψεις" αυτού του είδους (τα εισαγωγικά απαραίτητα, καθώς δεν συνοδεύονται από επιχειρήματα) γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη διάδοση, και κάποια στιγμή ίσως βρεθούμε προ δυσαρέστου εκπλήξεως (για να γράψω και τα καθαρευουσιάνικά μου). Και σας διαβεβαιώ ότι το συναίσθημα του να περπατάς σε έναν ήσυχο δρόμο, κάποιο καλοκαιρινό μεσημέρι, και να ακούς από πολλά συνεχόμενα παράθυρα το Λιάκουρα να λέει τις ανοησίες του δεν είναι καθόλου -- μα καθόλου -- ευχάριστο. Και δεν ξέρω τι έχει να πει επ' αυτού η AGB -- έτσι κι αλλιώς, αναξιόπιστη είναι...

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιο γνωστό σας, τον οποίο θεωρούσατε σοβαρό άνθρωπο, να αναπαράγει τέτοιες συνομωσιολογικές παπαριές, θα με θυμηθείτε...

Ιφιμέδεια said...

Να προσθέσω εδώ κάτι ακόμη που μου φαίνεται σχετικό;

Το ίδιο και περισσότερο επικίνδυνη -λόγω εμβέλειας σε ευρύτερο κοινό- ήταν η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα "Αθέατος Κόσμος".

Η περίφηφη "ουδέτερη" στάση του παρουσιαστή κάθε άλλο παρά ουδέτερη ήταν. Σε πολλές περιπτώσεις που ομιλητές ή συνεντευξιαζόμενοι δεν έλεγαν αυτό που ήθελε να ακούσει, στρέβλωνε, ειρωνευόταν, αποπροσανατόλιζε. Γνωστή τακτική δημιουργίας εντυπώσεων.

Δυστυχώς με μεγάλη λύπη μου διαπίστωσα ότι υπήρχαν άνθρωποι που παρακολουθούσαν την εκπομπή και θεωρούσαν ότι μορφώνονταν ή πληροφορούνταν αντικειμενικά.

cyrus said...

Ιφιμέδεια, κατά τη γνώμη μου, το να προβάλλεις μια ανοησία σαν πιθανή, ή ενδεχόμενη, αλήθεια δεν αποτελεί καθόλου ουδέτερη στάση. Με το που την προβάλλεις έχεις ήδη πάρει θέση υπέρ της. Κάθε φορά που βλέπω Χαρδαβέλλα αυτό διαπιστώνω.

Όταν τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα, ο σωστός δημοσιογράφος δεν προσπαθεί να κάτσει στη μέση. Παίρνει θέση και την στηρίζει με ατράνταχτα επιχειρήματα -- τα οποία υπάρχουν, στην περίπτωση των θεμάτων που επιλέγει ο Χαρδαβέλλας, απλώς εκείνος τα αγνοεί. Είναι δυνατόν να "αφήνεις ένα παραθυράκι ανοιχτό" σε καραμπινάτους απατεώνες όπως ο Γκέλερ, σε ανυπόστατες φαντασιώσεις όπως τα περί της ανακάλυψης της Κιβωτού του Νώε στο Αραράτ, ή σε συνωμοσιολογικές ονειρώξεις όπως ο βλακώδης ισχυρισμός ότι δεν πήγαμε ποτέ στη Σελήνη;

Μαύρος Γάτος said...

Καλημέρα! Mια και τον αναφέρεις CyrusGeo, Τον Γκέλερ συγκεκριμένα τον είδα στον Χαρδαβέλα. Ο ΄λανθρωπος τη δουλειά του κάνει. Απατεώνας γεννήθηκε κι απατεώνας θα πεθάνει. Ο Χαρδαβέλας όμως, που υποτίθεται ότι είναι δημοσιογράφος, δεν έχει ευθύνη, όταν καλεί έναν γνωστό ταχυδακτυλουργό και τον παρουσιάζει σαν μάγο; Εγώ λέω ότι ο Χαρδαβέλας, όπως φυσικά ακι ο Λιακόπουλος, είναι εγκληματίες πολύ πιό επικίνδυνοι από τους κοινούς. Γιατί με κίνητρο το κέρδος εξαπατούν συνειδητά τον μέσο άνθρωπο, τον μέσο Έλληνα, οδηγώντας το μυαλό του προς το Σκοτάδι, ένα μυαλό που η ελληνική εκπαίδευση έχει αποτύχει πανηγυρικά, έτσι κι αλλιώς, να το οργανώσει αμυντικά απέναντι σε παραλογισμούς.

Πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που όχι μόνο δεν θα πληρώσουν ποτέ, αλλά θα ζουν και θα βασιλεύουν για πολύ ακόμα καιρό σε αυ΄την την χώρα, όπου - όπως είπε ο Αθήναιος - στα σχολεία ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΣΑΙ πουθενά η εξέλιξη...

Αλλά, τποιά εξέλιξη θα μού πεις.... σε Λύκειο που δίδαξα για λίγο, τα παιδιά δεν ήθεραν καλά καλά πού είναι το συκώτι και πόσα νεφρά έχουμε...

Σ:((((

Καπετάνισσα said...

Έχω την αίσθηση πλέον ότι ο πιο επικίνδυνος προσηλυτισμός είναι η προφανής βλακεία.

Γίνεται τέλος πάντων μέσω αυτής.
Το "έλα μωρέ, ποιός νοιάζεται για τις ηλιθιότητες του τάδε", είναι η απαρχή μιας απίστευτης πολτοποίησης.

Δεν ξέρω τι νιώθω πιο έντονα: την οργή, ή τη θλίψη...

Ιφιμέδεια said...

Να προσθέσω κάτι ακόμη -τελευταίο ελπίζω- στη συζήτηση;

Τύποι σαν τον Χαρδαβέλλα και τον Λιακόπουλο δεν προάγουν μόνο ευφάνταστες αληφοφανείς θεωρίες, αλλά, στην προσπάθειά τους να τις επιβάλλουν ως αληθείς, κατά κανόνα καταφεύγουν στην υποτίμηση των επιστημόνων των αντίστοιχων κατά περίπτωση κλάδων (αστρονόμων, φυσικών, αρχαιολόγων, θεολόγων, κλπ.),

Έτσι διευρύνεται η δυσπιστία του κοινού στους επιστήμονες (οι οποίοι μονίμως για τον Χαρδαβέλλα "κρύβουν" την αλήθεια, συγκαλύπτουν, παραποιούν στοιχεία, κλπ.) ανθεί η συνωμοσιολογία και γίνεται ακόμη δυσκολότερη η προσπάθεια να μεταδωθεί σωστά η γνώση.

half-blood_phoenix said...

cyrusgeo Πολύ σωστά τα όσα γράφεις στο κείμενο σου. Αποτελούν πραγματική μάστιγα αυτοί οι κύριοι. Μια μόνο παρατήρηση. Τους εν λόγω κυρίους και τα βιβλία τους, τους πιστεύουν μόνο όσοι θέλουν εκ των προτέρων να τους πιστέψουν. Υπάρχει μια ομάδα πληθυσμού (βλέπε ψηφοφόροι του εθνάρχη Καρατζαφέρη αλλά και όχι μόνο) που έχουν την προδιάθεση να πιστέψουν ότι τους πει ένας κάποιος οποιοσδήποτε, με λίγη ψευδό-επιστημονική γλώσσα, αρκεί να εξυμνεί το περιούσιο έθνος και τον θεό του. Πείθονται γιατί θέλουν και τους αρέσει να πιστέψουν. Αν και είναι γεγονός ότι παρατηρώ κάποιες αυξητικές τάσεις στον αριθμό του πληθυσμού αυτού. Όμως κατά βάση νομίζω το πρόβλημα είναι ότι στο σχολείο δεν μας διδάσκουν να σκεφτόμαστε ορθολογιστικά και με βάση την επιστημονική γνώση. Η παιδία μας φταίει για όλα…
Έχω ακούσει τον εν λόγω δημοσιογράφο-βιβλιοκριτικό να προσπαθεί να πείσει ότι η γη είναι κούφια και μέσα ζούνε μόνο έλληνες.
Έχω ακούσει τον Βελόπουλο να λέει πως τα windows είναι προγραμματισμένα στην αρχαία ελληνική και πως δεν μας αφήνουν (άφησε να εννοηθεί οι εβραίοι) να μάθουμε αρχαία γιατί θα γινόμασταν οι καλύτεροι προγραμματιστές από όλους και θα κυριαρχούσαμε στην γη.
Φυσικά πάντα για να πουλήσουν το σχετικό βιβλίο...
Η μόνη απορία που εγώ έχω είναι αν αυτοί οι κύριοι πιστεύουν όσα γράφουν ή όχι. Αν είναι δηλαδή βλάκες που κλέβουν χωρίς να το ξέρουν και να το θέλουν άλλους βλάκες ή αν είναι απλοί απατεώνες;
Α, και όπου γράφω κύριοι να το σκέφτεσαι εντός εισαγωγικών.

cyrus said...

Μαύρε Γάτε, στην Ελλάδα η επιστήμη θεωρείται "πουλημένη". Και ενώ χρειαζόμαστε περισσότερη κριτική σκέψη, ο Χριστόδουλος πιέζει για περισσότερα θρησκευτικά -- δηλαδή κατήχηση...

Καπετάνισσα, οργή και θλίψη πάνε συνήθως μαζί...

Ιφιμέδεια, έτσι είναι. Αλλά όταν βγαίνουν επιστήμονες και κάνουν ρεζίλι τον Γκέλερ, ο Χαρδαβέλλας ποιεί την νήσσαν...

Φοίνικα, προφανώς οι Ινδοί (οι καλύτεροι προγραμματιστές παγκοσμίως) ξέρουν φαρσί τα αρχαία ελληνικά... Οι γλωσσολόγοι τα έχουν καταρρίψει όλα αυτά, αλλά, βέβαια, οι γλωσσολόγοι είναι κι αυτοί επιστήμονες, δηλ. επικατάρατοι ορθολογιστές πουλημένοι στην παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα.

Πω-πω! Με τόσες χριστοδουλικές λέξεις έβγαλα σπυράκια...

Περαστικός said...

Ωχ! ωχ! Λύθηκε ο βροντόσαυρος που έχω κρυμμένο και σπάει τα αμάξια της γειτονιάς!

Εδώ άκουγα την υπουργό παιδείας που έλεγε ότι θα εξαγάγουμε τεχνογνωσία, στη Ρουμανία αν θυμάμαι καλά, για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών... Έχουμε παιδεία, όχι αστεία!

ellinida said...

Πωπω καιρό έχω να δω Λιακό . Καλά που μου τον θύμισες . Αστέρι ο άνθρωπος , τύφλα να'χουν οι κωμικές εκπομπές . Παίρνω την κοσμοσφαίρα μου και πάω να δω κανα δεινόσαυρο . Αφήνω ένα πακετάκι των 5 βιβλίων , ναι καλά ακούσατε 5 βιβλία στην τιμή των 50 ευρώ και 2 δώρο . Τηλεφωνήστε τώρα πριν εξαντληθούν τα αποθέματα . Ο καιρός γαρ εγγύς ...
Λολλ .

Anonymous said...

den stirizw kamia meria! alla ehw na pw pws oloi mas kai autoi pou pisteuoun kai auti pou den pisteuoun,kanoun ena lathos! autoi pu pisteuoun den ehoun psaksei allou! kai autoi pu den pisteuoun kai krazoun einai pws as poume diapsemvoun ta legomena tou liakopoulo as poume! ta diapsebfoun vasi plirofories pou vriskwn se kapoio asheto site pou to ehei grapsei o kathenas pou mporei na einai trelos/fantasmenos/apatewnas ktl oti telos panton legete kai gia ton liakopoulo, stirizontai telos pantwn se pramata pou kai auta mporei na einai psemata! As min eimaste stenomialoi epidi kati den mas aresei ,as eimaste anoitoi kai na leme pws kai auto mporei na ishiei!kai auto mporei na paizei!! ola einai pithana! kai na eiste sigouroi pws ena pragma ishiei pws oti theloun autoi mas plasaroun! me kathe tropo tha mas elleksoun kai poioi einai autoi,einai autoi pou trwne lefta eite autoi einai ipourgoi eite nefelim (eipa den stirizw kamia pleura) alla telws pantwn oi kiverniseis pou kai kala diakivernoun dimokratika tis hwres trwne lefta kia profanws den mas dinoun se opiadipote morfi tis alithies! opote min diapsebdeute pramata horis na to kserete oi idioi! kaneis den kserei ti mas pasaroun! EIPARXOUN POLLA SIMFERONTA

cyrus said...

Ανώνυμε, πολύ με άρεσε το σχόλιό σου και, αν και όταν προλάβω, θα το κάνω ποστάκι. Στο μεταξύ, δυο πράγματα έχω να πω:

1. Αν η ανθρωπότητα ακολουθούσε το σκεπτικό που ανέπτυξες, δεν θα είχαμε προχωρήσει ποτέ πέρα από τον τροχό.

2. Η συνωμοσιολογία οδηγεί κατευθείαν στην παράνοια, και σου συνιστώ να την αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι...