23.3.06

Ουμπέρτο Έκο και Καρατζαφέρης

Αρκετά χρόνια πριν, ο Ουμπέρτο Έκο σκιαγράφησε κάποια τυπικά χαρακτηριστικά του φασισμού (ή αρχέγονου φασισμού ή πρωτο-φασισμού, όπως το λέει ο ίδιος). Μετά από την προτροπή – και το λινκάκι – του cyber-dust, είπα να δω αν αυτά τα πολύ σοβαρά πράγματα που λέει ο Έκο θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση με την ντόπια παραγωγή, και συγκεκριμένα με τον ΛΑ.Ο.Σ., τον πρόεδρό του Γιώργο Καρατζαφέρη και το πρωτοπαλήκαρό του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ας πάρουμε, λοιπόν, ένα προς ένα, τα σημεία όπου εστιάζει ο Έκο.

Το πρώτο χαρακτηριστικό του φασισμού είναι η λατρεία της παράδοσης. Η λατρεία της παράδοσης γεννήθηκε τους ελληνιστικούς χρόνους, ως αντίδραση στον ελληνικό ορθολογισμό, και συνεχίστηκε επάξια στη δύση από τους ρωμαιοκαθολικούς ως αντίδραση στον νέο ορθολογισμό που προέκυψε από τη γαλλική επανάσταση. Η κεντρική ιδέα αυτού του κινήματος είναι ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε κάποιες αρχέγονες αλήθειες στο παρελθόν. Έτσι, προέκυψε και ο συγκρητισμός. Οι αρχαίες πηγές, αν και διαφορετικές, θεωρήθηκε πως περιείχαν ψήγματα της ίδιας βασικής αλήθειας. Ένα τέτοιο παράδειγμα συγκρητισμού είναι η λεγόμενη «ελληνοχριστιανική παράδοση», που συνενώνει κάτω από την ίδια ομπρέλα δυο πολιτισμούς που υπήρξαν εν πολλοίς ασύμβατοι και για κάποιο διάστημα αντίπαλοι – ώσπου ο δεύτερος να συντρίψει τελικά τον πρώτο, υιοθετώντας τα ελάχιστα πράγματα που τον βόλευαν και καταστρέφοντας τα υπόλοιπα. Δεν χρειάζεται να ακούσετε πάνω από 15 λεπτά οποιασδήποτε εκπομπής του Γεωργιάδη (ή του Βελόπουλου ή του Λιακόπουλου – ακούς, funel;) για να καταλάβετε ότι τα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη» έχουν τον πρώτο λόγο.

Κάτι που απορρέει από τη λατρεία της παράδοσης: η απόρριψη του σύγχρονου πολιτισμού. Όλοι οι φασίστες είναι περήφανοι, βέβαια, για οποιαδήποτε τεχνολογία διαθέτουν – ειδικά αν έχει σχέση με στρατιωτικές εφαρμογές – αλλά στο βάθος η ιδεολογία τους είναι βασισμένη στο «αίμα που έχει ποτίσει τα άγια τούτα χώματα». (Ακούστε τον Γεωργιάδη ή τον Πλεύρη να περιγράφουν τη μάχη του Μαραθώνα, με σπασμένη φωνή και κρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά τους). Η απόρριψη του σύγχρονου πολιτισμού συμπαρασέρνει απαραιτήτως την απόρριψη του «παρακμιακού» καπιταλιστικού τρόπου ζωής. Και η παρακμή αυτή, βέβαια, δεν μπορεί παρά να έχει τις ρίζες της στον «επικατάρατο Διαφωτισμό που γέννησε το βδέλυγμα του ορθολογισμού». (Κάτι που λέγεται κατά κόρον από κάθε θρησκόληπτο ακροδεξιό που σέβεται τον εαυτό του.) Κατ’ αυτή την έννοια, ο φασισμός μπορεί κάλλιστα να οριστεί ως ανορθολογισμός.

Ο ανορθολογισμός συνδέεται επίσης με την λατρεία της δράσης για τη δράση. Η δράση είναι ύψιστο ιδανικό για τον φασισμό, και δεν πρέπει να ακολουθεί κάποια λογική σκέψη. Η σκέψη στο φασισμό είναι συνώνυμη με τη θηλυπρέπεια (εξ ου και ο χαρακτηρισμός «κουλτουριαραίοι», που ακούγεται από το στόμα του Γεωργιάδη και του Λιακόπουλου με συχνότητα περίπου 3 φορές το δεκάλεπτο). Η λέξη «διανοούμενος» ισοδυναμεί με βρισιά. Με την εξαίρεση, βέβαια, των «δικών μας» διανοούμενων, που η κύρια ενασχόλησή τους είναι η επίθεση στον σύγχρονο πολιτισμό και στις φιλελεύθερες ιδέες, με το αιτιολογικό ότι έχουν προδώσει τις παραδοσιακές αξίες.

Στον σύγχρονο πολιτισμό, η επιστημονική κοινότητα προωθεί τη διαφωνία ως τρόπο βελτίωσης της γνώσης. Η διαφωνία οδηγεί στον διάλογο. Για τον φασισμό, όμως, η οποιαδήποτε διαφωνία ισοδυναμεί με προδοσία. Εδώ, αρκεί να ακούσετε τον Γεωργιάδη να κάνει πολιτική ανάλυση. Οποιοσδήποτε έχει πει ή κάνει κάτι που δεν συμφωνεί με τις ιδέες του, αποκαλείται εύκολα προδότης, και η πράξη ή ο λόγος του προδοσία. (Προδοσία η μη ανέγερση προτομών, προδοσία η κατάργηση του πολυτονικού, προδοσία η πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία.) Ο Καρατζαφέρης έχει καταλάβει ότι αυτού του είδους η ρητορική του στοιχίζει σε πιθανές ψήφους, και την έχει μειώσει τελευταία. Γενικότερα, πάντως, η εύκολη χρήση της λέξης αυτής αποτελεί, νομίζω, βασικό χαρακτηριστικό της φασιστικής ιδεολογίας.

Εξάλλου, η διαφωνία αποτελεί δείγμα κοινωνικής πολυμορφίας. Ο φασισμός καλλιεργεί – και μετά εκμεταλλεύεται – τον φυσικό ανθρώπινο φόβο για καθετί διαφορετικό, για καθετί ξένο. Το πρώτο πράγμα που κάνει οποιοδήποτε φασιστικό κίνημα είναι να καταγγείλει τους «ξένους εισβολείς» -- δηλ. τους μετανάστες. Ο φασισμός είναι εξ ορισμού ρατσιστικός. Ακούστε τις κορώνες όλων των προαναφερθέντων για τους «ξένους που έρχονται και κλέβουν τα μεροκάματα των ελλήνων που μένουν εξαιτίας τους άνεργοι», κ.τ.λ. Πράγματα που ακούγονται (ακριβώς τα ίδια) από όλα τα ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη και τις Η.Π.Α..

Ο φασισμός εκμεταλλεύεται την ατομική και κοινωνική απογοήτευση. Ένα από τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά όλων των φασιστικών καθεστώτων του παρελθόντος ήταν η (επιτυχημένη) προσπάθεια προσεταιρισμού μιας εξαθλιωμένης μεσαίας τάξης που μαστιζόταν από την οικονομική κρίση ή ένιωθε πολιτικά εξευτελισμένη και φοβισμένη από την πίεση που ασκούσαν οι χαμηλότερες τάξεις. Στην εποχή μας, που οι πρώην «προλετάριοι» είναι πλέον «αστοί», ο φασισμός προσπαθεί να αποκτήσει ερείσματα σ’ αυτήν ακριβώς την τάξη. Εξ ου και η προσπάθεια του Καρατζαφέρη να δείξει λίγο «λαϊκοδεξιός», λίγο «κεντρώος» και λίγο «αριστερούτσικος» ταυτόχρονα, φροντίζοντας να αποστασιοποιηθεί από ακραίες δηλώσεις και ενέργειες μελών του ΛΑ.Ο.Σ., να απομακρυνθεί από τον πρώην φίλο του γάλλο φασίστα Λεπέν, και στις συνεντεύξεις του να φαίνεται ευπροσήγορος, πράος και διαλλακτικός. Γι’ αυτό έχει υιοθετήσει και «σοσιαλίζουσα» ρητορική, εκφράζοντας θέσεις που υποψιάζεται πως συμμερίζεται η πλειονότητα των πολιτών.

Επειδή προσπαθεί να προσεταιριστεί τους ανθρώπους που νιώθουν πως δεν έχουν πλέον ξεκάθαρη κοινωνική ταυτότητα, ο φασισμός τους πουλάει το παραμύθι πως το μοναδικό τους προνόμιο είναι ότι έχουν γεννηθεί στην ίδια χώρα. Αυτή είναι και η απαρχή του εθνικισμού. Και, καθώς το μοναδικό πράγμα που μπορεί να δώσει ταυτότητα στην έννοια του έθνους είναι οι εχθροί του, στην ψυχή κάθε φασιστικής ιδεολογίας βρίσκεται μια εμμονή με τις συνωμοσίες, ιδιαίτερα τις διεθνείς. Οι οπαδοί του φασιστικού κινήματος πρέπει να νιώθουν διαρκώς υπό διωγμό. Το απλούστερο που μπορεί να κάνει είναι να υποδαυλίσει την ξενοφοβία τους. Αλλά η συνωμοσία πρέπει να έχει και εσωτερικούς μοχλούς. Οι Εβραίοι είναι ένας εύκολος στόχος, που τελευταία έχει μεταλλαχτεί σε γενικότητες περί «σιωνιστών» (κατά Καρατζαφέρη), «νέας τάξης πραγμάτων» (κατά Λιακόπουλο) και «παγκοσμίων οικονομικών συμφερόντων» (κατά Γεωργιάδη). Μετά από χρόνια ατυχών δηλώσεων από πολλά στελέχη του κόμματός του, έχει πλάκα να βλέπει κανείς τον Καρατζαφέρη να λέει «μα, ορίστε, έχω και Εβραίο υποψήφιο». Έχει πολύ γέλιο επίσης να βλέπει κανείς τον Άδωνη Γεωργιάδη να απεκδύεται μετά βδελυγμίας τον μανδύα του εθνικιστή, και μετά από λίγο να λέει «είμαι οπαδός της Μεγάλης Ιδέας».

Οι οπαδοί πρέπει να νιώθουν ταπεινωμένοι από τον επιδεικτικό πλούτο και την δύναμη των εχθρών. Οι κακοί πλούσιοι έχουν τα πάντα. Οι ισχυροί του διπλανού (εχθρικού) έθνους ζουν παρακμιακά, μέσα στη χλιδή. Οι Εβραιομασόνοι (βλέπε τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», που τους τελευταίους μήνες ο Λιακόπουλος τα έχει μετονομάσει σε «Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης», μάλλον γιατί δεν το σηκώνει το στομάχι του να τον αποκαλούν ρατσιστή) είναι ζάπλουτοι και βοηθάνε ο ένας τον άλλο κρυφά. Ταυτόχρονα, βέβαια, οι οπαδοί πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν να υπερισχύσουν εύκολα απέναντι σε τέτοιου τύπου εχθρούς (εμ, βέβαια, εκείνοι είναι παρηκμασμένοι, ενώ εμείς εμφορούμαστε από το μεγαλείο των προγόνων). Γι’ αυτό οι φασιστικές κυβερνήσεις είναι καταδικασμένες να χάνουν τους πολέμους τους – είναι ανίκανες να κάνουν μια αντικειμενική εκτίμηση της ισχύος του αντιπάλου.

Για το φασισμό, δεν υπάρχει αγώνας για τη ζωή. Αντίθετα, η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας. Πρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς σε κάποιου είδους πάλη. Επομένως, οι ειρηνιστές είναι προδότες. Δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζουμε («μείνετε στις επάλξεις», «γρηγορείτε», «ξυπνήστε» -- Γεωργιάδης). Αυτό, όμως, κατά τον Έκο, παρουσιάζει ένα πρόβλημα. Αφού οι εχθροί πρέπει να ηττηθούν, θα πρέπει να υπάρξει μια τελική μάχη. Μια τέτοια «τελική λύση», όμως, θα σημάνει την αρχή μιας περιόδου ειρήνης, πράγμα που έρχεται σε αντίφαση με το δόγμα της συνεχούς πάλης. Κανείς φασίστας ηγέτης δεν έχει καταφέρει να λύσει αυτό τον κόμπο.

Ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ελιτισμός. Οι πολίτες του έθνους πρέπει να νιώθουν ανώτεροι, μέλη μιας ανώτερης ράτσας ανθρώπων (να τος πάλι ο ρατσισμός), μέλη ενός ανώτερου πολιτισμού. («Οι Έλληνες είναι οι πιο έξυπνοι και μορφωμένοι άνθρωποι στον κόσμο» -- «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι δυτικοευρωπαίοι ζούσαν στα δέντρα» -- «η ελληνική γλώσσα είναι μητέρα όλων των γλωσσών» κ.τ.λ.). Επίσης, τα μέλη του κόμματος είναι η αφρόκρεμα των πολιτών (εμ, βέβαια, αφού με όχημα το κόμμα «θα επιτύχομεν την επανελλήνισιν»). Όλα αυτά, βέβαια, προϋποθέτουν, δυστυχώς, και την περιφρόνηση προς τους αδύναμους. Ποιοι είναι οι αδύναμοι; Μα, οι δειλοί, οι κουλτουριάρηδες, οι αριστεροί, οι άπιστοι – κάποιοι πρέπει να αποτελούν και τη μάζα, βρε αδερφέ. Ποιους θα κυβερνάμε; Η μάζα είναι αδύναμη και χρειάζεται στιβαρή ηγεσία (εδώ κολλάει και η παραδοσιακή ρήση «ε, ρε, Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται»).

Έτσι, δημιουργείται η ιδεολογία του ηρωισμού. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με πρότυπα, και τα καλύτερα πρότυπα είναι οι ήρωες (πολεμιστές, εννοείται) του ένδοξου παρελθόντος. Για τη φασιστική ιδεολογία, όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να προσπαθούν να γίνουν ήρωες. (Φανταστείτε εδώ τον Άδωνη Γεωργιάδη να λέει με στόμφο: «Ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής, ο Λεωνίδας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος…») Αυτή η λατρεία των ηρώων δεν απέχει πολύ από τη λατρεία του θανάτου – αρκεί βέβαια να είναι κι αυτός ένδοξος. Οι ισπανοί φαλαγγίτες είχαν το σύνθημα «viva la muerte” («ζήτω ο θάνατος»). Οι νορμάλ άνθρωποι μαθαίνουν ότι ο θάνατος είναι κάτι δυσάρεστο αλλά, εν πάση περιπτώσει, αναπόφευκτο. Οι φασίστες εκπαιδεύονται να αποζητούν έναν ηρωικό θάνατο, ως επιβράβευση για μια ηρωική ζωή. Ο κλασικός φασίστας ήρωας ανυπομονεί να πεθάνει. Μέσα στην ανυπομονησία του, στέλνει κι άλλους στο θάνατο.

Επειδή ο συνεχής πόλεμος και ο ηρωισμός είναι κάπως δύσκολα πράγματα, ο φασίστας μεταφέρει τον πόθο του για δράση και εξουσία στη σεξουαλική συμπεριφορά του. Κάπως έτσι προκύπτει και η περιφρόνηση προς τη γυναίκα (η οποία εξυμνείται μόνο ως μητέρα – δηλ. γεννομηχανή για την παραγωγή κι άλλων ηρώων), όπως και η καταδίκη «παρεκκλινουσών ερωτικών συμπεριφορών» -- βλέπε ομοφυλοφιλία (την οποία ο Γεωργιάδης καταδικάζει, αρνούμενος μάλιστα να δεχτεί πως ήταν διαδεδομένη στην αρχαία Ελλάδα, ενώ ο αρχηγός του λέει με περισσή υποκρισία «μα, έχω και ομοφυλόφιλο υποψήφιο»). Και επειδή και το σεξ είναι δύσκολο παιχνίδι, ο ηρωικός φασίστας τείνει να παίζει με τα όπλα – έτσι, σαν φαλλικό υποκατάστατο.

Ο φασισμός βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε έναν επιλεκτικό λαϊκισμό. Στη δημοκρατία, η συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική εκφράζεται ποσοτικά, μέσω της αρχής της πλειοψηφίας. Ο φασισμός, όμως, βλέπει τον λαό σαν ποιότητα, σαν μια μονολιθική οντότητα που εκφράζει την Κοινή Βούληση. Και, επειδή κανένα μεγάλο σύνολο ατόμων δεν μπορεί ποτέ να έχει κοινή βούληση, ο φασίστας ηγέτης προβάλλει ως ο εκφραστής αυτής της (φανταστικής) λαϊκής κοινής βούλησης. Το μόνο που έχει να κάνει ο λαός είναι να παίξει το ρόλο της μάζας. Έτσι, ο λαός γίνεται μια θεατρική φιγούρα, χωρίς καμία εξουσία. Και, όποτε ο ηγέτης κρίνει σκόπιμο, μπορεί να παρουσιάσει μια επιλεγμένη ομάδα πολιτών ως «φωνή του λαού». Λόγω αυτού του, κατά Έκο, «ποιοτικού λαϊκισμού», ο φασισμός πρέπει οπωσδήποτε να είναι κατά των «διεφθαρμένων» κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων. Όποτε ένας πολιτικός ρίχνει σκιά στη νομιμότητα ενός κοινοβουλίου με το αιτιολογικό ότι «δεν εκφράζει πλέον τη φωνή του λαού», (γκουχ!-λέγε με Καρατζαφέρη-γκουχ!) αρχίζει να μυρίζει φασισμό. Πάρτε, για παράδειγμα, την ψύχωση που έχουν τελευταία οι ημέτεροι ακροδεξιοί με τα δημοψηφίσματα. (Μεγάλο θέμα, δεν θα ασχοληθώ τώρα εδώ – όπως επίσης μεγάλο θέμα είναι η υιοθέτηση φασιστικών θέσεων και πρακτικών και από κομμάτι της «αριστεράς» και «ακροαριστεράς» -- τα εισαγωγικά απαραίτητα).

Ο φασισμός μιλάει την οργουελική «Νέα Ομιλία». Αυτή, όμως, είναι διαφόρων ειδών. Στη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία, στα σχολεία διδασκόταν ένα στοιχειώδες λεξιλόγιο και μια στοιχειώδης σύνταξη, ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα σύνθετης και κριτικής σκέψης. Οι δικοί μας φασίστες ακολουθούν μια πιο σύνθετη τακτική, με τον ίδιο στόχο, φυσικά. Ο Άδωνης Γεωργιάδης εκδίδει και πουλάει έργα των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων. Ουδέν μεμπτόν, και μπράβο του. Θα ‘λεγε κανείς ότι αυτή είναι μια ενέργεια που προάγει την κριτική σκέψη. Αμ, δε! Ταυτόχρονα, πουλάει και βιβλία φτηνής αρχαιοελληνικής μεταφυσικής (δια χειρός Αλτάνης), Παλαμά (όχι γιατί του αρέσει η ποίηση αλλά γιατί ο Παλαμάς εμφορείται, όπως και ο ίδιος, από το πάθος της Μεγάλης Ιδέας), Παπαρηγόπουλο (την πιο εθνικιστική θεώρηση της ιστορίας), Νόννο (μυθολογική επική ποίηση που ο ίδιος προωθεί ως «εναλλακτική ιστορία"), παραγλωσσολογία (Τζιροπούλου – «πώς η ελληνική γονιμοποίησε τον παγκόσμιο λόγο» και άλλες τέτοιες φαντασιώσεις), και τους «αγίους της πίστεώς μας» του Καρατζαφέρη. Και οι έτεροι τηλεβιβλιοπώλες – Λιακόπουλοι, Βελόπουλοι κ.τ.λ.; Εκεί, πια, βασιλεύει η συνωμοσιολογία, ο (συγκαλυμμένος, πλέον) αντισημιτισμός, η διαιώνιση εθνικών περιαστικών μύθων, ο φόρος τιμής στους ήρωες του ένδοξου παρελθόντος (για να μην ξεχνιόμαστε) και η παρουσίαση βιβλίων επιστημονικής φαντασίας ως σημαντικών κειμένων που περιέχουν κρυφή γνώση που κάποιοι (ποιοι, άραγε;) θέλουν να κρατήσουν στην αφάνεια.

Ο πονηρός (τύπου Καρατζαφέρη) φασισμός στις μέρες μας είναι «πολιτικά ορθός». Δεν μιλά πλέον ανοιχτά για πάταξη των Εβραίων, για ψυχοθεραπεία των ομοφυλόφιλων, για περιορισμό της γυναίκας στο κρεβάτι και την κουζίνα, για εθνοκαθάρσεις, για απέλαση όλων των ξένων («θα κρατήσω όσους χρειάζομαι»), για στρατιωτική απελευθέρωση των «αλύτρωτων πατρίδων» και άλλα τέτοια ωραία. Προσπαθεί να τα συγκαλύψει κάτω από γενικότητες και αβρότητες, και μια επίφαση προσήλωσης στα δημοκρατικά ιδεώδη. Παρακολουθήστε τις συνεντεύξεις του Καρατζαφέρη – θα είναι όλο και συχνότερες, λόγω της υποψηφιότητάς του (λέγε με σκοπιμότητα) για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, και λόγω της ανόδου των ποσοστών του ΛΑ.Ο.Σ.. Αν δεν σταθείς σε κάθε φράση του για να τη σκεφτείς για ένα-δυο λεπτά, σε πείθει! Και, δυστυχώς, πάρα πολλοί τηλεθεατές (συμπολίτες μας, δηλαδή) δεν κάθονται να σκεφτούν τι ακριβώς ακούνε. Ο Καρατζαφέρης, όπως κάθε φασίστας που σέβεται τον εαυτό του, δεν απευθύνεται στο λογικό του ακροατή, αλλά στο θυμικό. Εγώ του εύχομαι να μπει κάποτε στη βουλή – ο κόσμος που εκπροσωπεί έχει κι αυτός δικαίωμα έκφρασης. Αλλά ας σταματήσει κάποτε το παραμύθι. Δεν μπορείς να έχεις υπό την σκέπη σου όλους σχεδόν τους έλληνες ακροδεξιούς και να το παίζεις «λίγο απ’ όλα». Καλά έλεγε ο Γιάννης ο σαλονικιός: Θυμίζει το χασάπη που κλέβει στο ζύγι…

60 comments:

funEL said...

Λέγαμε τόσο καιρό...
Ποιός Ιλλουμινάτι θα το μεταφράσει (πέρα από το ALta Vista) τα ΕΛληνικά.

Ξέρετε βέβαια ότι βρισκόσαστε στα κιτάπια αυτών των κυρίων

cyrus said...

Διδάσκαλε, οποία τιμή! Κοπιάστε. Ελάτε να φάμε. Έχω κάνει σουτζουκάκια.

Δεν ήξευρα ότι οι τέσσαρες ιππόται της Αποκαλύψεως φακελώνουσι. Το Σωτήριον Πάσχα του 2024 θα κάνουμε τρελό γλέντι.

funEL said...

Κ. cyrusgeo ...
το μεταφρασμένο κομμάτι σας θα κοσμήσει σε λίγο καιρό το κάστρο μας διότι πρέπει να μάθει ο κόσμος ποιοί είναι οι Ιλλουμιναταίοι οχτροί και κουλτουριαραίοι σαν τον άθεο ΟΥ. ΕΚΟ,
...να φυλάγεται

Τα σουτζουκάκια εμύριζαν ολίγο...
από τι κρέας ήτο (υποχθονίων, μιαρών εθνών, σιωνιστών ... τι?)

cyberdustz said...

Cyrusgeo, Η τιμή είναι δικιά μου, χάρικα που σου άρεσε το άρθρο. Πάντως αδικείς λιγάκι τον Eco περιορίζοντας τον μόνον στον Καρατζαφέρη, αν και σε στη δικιά του περίπτωση είναι πιο οφθαλμοφανές. Δυστυχώς, τον πρωτόγονο φασισμό όπως τον περιγράφει ο Eco τον συναντάς σε πάρα πολλούς τομείς της καθημερινής (πολιτικής και μη) ζωής μας. Υπάρχει στην ύπουλη συγκαλυμμένη του μορφή σε κάθε είδους δημόσιας δραστηριότητας, είτε λέγετε αυτή ποδόσφαιρο, πολιτικό κόμμα (λίγο πολύ σε όλα τα κόμματα χωρίς εξαιρέσεις), είτε τα δρώμενα στην διοίκηση της εκκλησίας.

cyrus said...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ο φασισμός δεν περιορίζεται στην πολιτική. Ή, από μια άλλη οπτική, τα πάντα είναι πολιτική.

Να σου πω, πολλά θέματα ανοίγεις και θα με κάνεις πάλι να ξενυχτάω γράφοντας... :-)

Rodia said...

Ζούμε τη μετανεωτερικότητα κύριοι.. Καθένας να προσέχει τη πάρτη του.. Αναγκαστικά θα γίνουμε σαν τον αναγεννησιακό άνθρωπο, όλα να τα μαθαίνουμε, όλα να τα ξέρουμε, αν θέλουμε να επιζήσουμε (και καλά)

Να απομυθοποιούμε, να ψάχνουμε, να ξακαθαρίζουμε, να πονηρευόμαστε, να ελέγχουμε και να ΜΗ πιστεύουμε τπτ.. να αμφισβητούμε εσσαεί.. Μια πρώτη γεύση, στη δεκαετία του '60 και από το '70 και μετά.. όπως στρώνουμε έτσι θα κοιμόμαστε.

Εφυγα απο το άρθρο καθεαυτό σκοπίμως, μήπως ερεθίσω τους υμετέρους νόες για παραπέρα συζητήσεις..

:-)

Rodia said...

Το άρθρον εξαίρετον βεβαίως!:-)

cyrus said...

@rodia: Σαν στάση ζωής, μια χαρά μου φαίνεται -- και όντως αναγκαία. Το θέμα, βέβαια, είναι πόσοι έχουν το χρόνο και τη διάθεση να το κάνουν.

Και ευχαριστώ δια τους καλούς υμών λόγους.

cyrus said...

@funel: η συνταγή είναι μυστική. Θα αποκαλυφθεί με το πλήρωμα του χρόνου. Ο καιρός γαβ εγγύς...

Anonymous said...

Δηλαδή μάγκα δεν είναι φασισμός που βγαίνουν όλα τα αριστερά φρούτα στην τηλεόραση και τους αβαντάρουν και απο πάνω να λένε ότι καλώς καίμε τη σημαία, ότι οι αλβανοί είναι φίλοι μας, ότι είναι φασισμός να γουστάρεις την πατρίδα σου...και άλλα πολλά? Βλέπεις πολλά κανάλια να αφήνουν σε στελέχη πατριωτικών οργανώσεων να βγαίνουν στο γυαλί? Αν αυτό σεν είναι φασισμός και μάλιστα χείριστου είδους, τότε ποιός είναι?

cyrus said...

Κάτσε, δηλαδή, να καταλάβω: Όσους διαφωνούν με τις (όποιες) θέσεις σου, τους αποκαλείς "φρούτα" και "αναρχοαριστεροπροοδευτικούς";

Να σου θυμίσω, εδώ, ότι η λέξη "φασίστας" δεν είναι βρισιά, αλλά πολιτικός χαρακτηρισμός.

Εγώ απλώς πήρα ένα άρθρο του Έκο και το συνέδεσα με την ελληνική πραγματικότητα. Αν έχεις πρόβλημα με τη χρήση του (πολιτικού, επαναλαμβάνω) όρου "φασίστας", να πας να παραπονεθείς στον Έκο. Αν έχεις πρόβλημα με το συσχετισμό, περιμένω συγκεκριμένα επιχειρήματα βασισμένα στο κείμενο, και όχι γενικολογίες.

Από εκεί και πέρα:

1. Δεν νομίζω να απολαμβάνει κανείς το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Απλώς, κάποιοι (ναι, μάλλον αριστεροί) λένε ότι πρόκειται για μια έγκυρη μορφή διαμαρτυρίας. Και οι δημοσιογράφοι δεν αβαντάρουν καθόλου αυτές τις θέσεις -- απλώς τις αφήνουν να εκφράζονται, όπως πρέπει, εξάλλου, και πολλές φορές διαφωνούν ανοιχτά μ' αυτές.

2. Τι εννοείς όταν λες "πατριωτικές οργανώσεις"; Δεν καταλαβαίνω.

3. Ο Καρατζαφέρης, και (ιδίως) ο Άδωνης Γεωργιάδης, είναι σχεδόν καθημερινά καλεσμένοι στα άλλα κανάλια, και εκφράζουν τις απόψεις τους -- επομένως, πού είναι το πρόβλημα;

4. Κατά ποιον τρόπο είναι φασιστικό το να ακούγονται απόψεις που δεν σου αρέσουν;

Anonymous said...

Ο όρος φασίστας δεν είναι ακριβώς πολιτική τοποθέτηση αλλα η άρνηση,εναντίωση,απειθαρχεία στον δημοκρατικό θεσμό.Κατα συνέπεια το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθότι συμμετέχη στον πολιτικό στήβο βάση της επικείμενης νομοθεσίας.Τώρα στην ερώτηση αν είναι εθνικιστικό πρώτα πρέπει να ορίσουμε την έννοια του εθνικισμού και του πατριωτισμού.Ο πατριωτισμός κατα την γνώμη μου είναι συνόνυμος με τον μετριοπαθή εθνικισμό.Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ είναι υπερβολική προσύλωση στα ιδεώδοι ενός ΕΘΝΟΥΣ.Αυτό απο μόνο του δεν απειλή την δημοκρατία.Απο αυτο το σημείο και πέρα ο εθνικισμός σε αρρωστημένες του μορφές ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ δηλαδή οπως για περάδειγμα στις οργανώσεις τις άκρας αριστεράς όπου οι οπαδοί τους φτάνουν να περιωρίζουν τα δικαιωματα των άλλων (π.χ καύση της ελληνικής σημαίας ή η άρνηση των παρελάσεων)οδηγείται στον ρατσισμό και σε άλλες αντιδημοκρατικές πράξεις που πλείτουν κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα.Περιληπτικά ο φασίστας μπορεί να είναι οπαδός σε οποιαδήποτε ιδεολογία ή ιδεολογιμά (π.χ ο κομμουνισμός επι Στάλιν με 18εκ. νεκρούς λόγω κοινωνικών φρονημάτων).ΟΛΟΙ ΚΡΎΒΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΕΝΟ.

cyrus said...

Χμ, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες. Ο Χίτλερ, για παράδειγμα, συμμετείχε κανονικά στις εκλογές -- και δεν εννοώ ότι ο Καρατζαφέρης είναι Χίτλερ, προς Θεού...

Όπως ξαναείπα, τα χαρακτηριστικά του φασισμού τα δανείστηκα από τον Έκο. Αν κάποια απ' αυτά δεν τα θεωρείς φασιστικά, δικαίωμά σου. Εγώ τα είδα στον ΛΑ.Ο.Σ., και γι' αυτό έκανα τη σύνδεση -- αυτά σε ιδεολογικό επίπεδο, γι' αυτό και είπα ότι ο όρος "φασίστας" για μένα είναι πολιτικός χαρακτηρισμός, και όχι βρισιά.

Από εκεί και πέρα, και σε γενικότερο (και πιο πρακτικό) επίπεδο, είναι σαφές ότι φασίστας (σήμερα, πλέον) είναι κατεξοχήν αυτός που χρησιμοποιεί βία για να προωθήσει την όποια ιδεολογία του. Με αυτή την έννοια, αυτός που δέρνει έναν μετανάστη γιατί έχει λίγο πιο σκούρο δέρμα από το δικό του και αυτός που καίει ένα βιβλιοπωλείο γιατί δεν του αρέσουν (ιδεολογικά) τα βιβλία που εκδίδει είναι εξίσου φασίστες, κι ας διατείνονται πως είναι αντίπαλοι μεταξύ τους.

Anonymous said...

Ρε φίλε, να σε ρωτήσω λίγο, είδες εσύ τον Άδωνι Γεωργιάδη να δέρνει κάποιον μετανάστη??? Θα μας τρελάνετε τελείως... Πως συσχετίζεις αυτούς που 5 φορές του κάψανε το βιβλιοπωλείο μαζί του? Εγώ, ειδικά για τον Γεωργιάδη, θεωρώ ότι είναι από τους δημοκρατικότερους ανθρώπους. Και η μελέτη που προωθεί της Αρχαίας Ελλάδας κάνει τους ανθρώπους πιο ανοιχτόμυαλους, πιο σοφούς. Δεν είναι σωστό να το ονομάζεις αυτό "προσήλωση στην παράδοση".

ΥΓ1: Ο Όμηρος στην Οδύσσεια, χαρακτηρίζει τους αφρικάνους "άψογους αιθίοπες"(αιθ- + όψις = αυτός που φαίνεται μαύρος). Εδώ γεννάται ένα ερώτημα. Ποιος άλλος λαός χαρακτήρισε άψογους τους αφρικανούς, χωρίς ψεγάδι, τέλειους?!?!?!

ΥΓ2:ο Μαρξ είπε: Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες, είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς. Ο Μαρξ είναι ρατσιστής? Εμείς, που το λέμε αυτό γιατί χαρακτηριζόμαστε από εσάς ρατσιστές? Και μάλιστα, ο Καρατζαφέρης, προτείνει να μπει όριο 5%. Ενώ η Ιταλία έχει 2,5%.

cyrus said...

Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει...

Anonymous said...

CYRUSGEO ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΟΜΩΣ Ο ΕΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ?ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ?ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ?ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ(ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?)
ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ.
ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΦΡΟΥΝΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΟΥΝΤ.ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΦ ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ.ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΕΕ?
ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΩΣ ΦΑΛΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΟΥ ΣΕΞ.Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ NKVD ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ Ο ΣΤΑΛΙΝ Ο ΜΠΕΡΙΑ Ο ΓΙΕΖΟΦ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΗΣ NKVD ΗΤΑΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ.
ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΝΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.
ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΜΑΧΗ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΑΞΙΚΗ (ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ)ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ?
Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ.ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ.ΕΑΝ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ?
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ΦΥΤΡΑΚΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΡΕΑΛΠΟΛΙΤΙΚ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΧΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΘΥΜΙΣΟΥ ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟ ΓΙΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΑΔΕΡΦΟΣ ΑΔΕΡΦΗ ΝΑ ΧΤΥΠΑ.ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ?
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΩΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΥΡΗΞΕ ΤΟΝ ΒΠΠ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΙΚΟ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ.ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.
ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ?ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ . ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΦΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΤΟΛΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ NKVD ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ 13500 ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΟΜΑΔΑ ΣΜΙΕΡΣ(ΘΑΝΑΤΟΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΛΙΠΟΤΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΡΟΤΗΤΑ.Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ.ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ?ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΕΑ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ?
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ?
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΑΠΛΑ ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ KGB Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ GENOSSEN ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?
Ο ΜΑΡΞ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ.ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ?
Ο ΛΕΝΙΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ Α ΠΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ.
Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΗ ΚΑΙΖΕΡ.
ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΣΙΜΗΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ Η ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΜΑΡΞ.
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΑ 6 ΕΚ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Η Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΑ 32 ΕΚ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΕΚ ΡΩΣΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?
ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΙΜΗΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ?Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΕΝΩ Ο ΕΓΚΕΛΣ Η ΑΚΟΜΑ Ο ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΗΤΑΝ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ.ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ 300.000 ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΝΩ ΤΟ ΚΚ ΠΟΥ ΕΛΥΝΕ ΚΑΙ ΕΔΕΝΕ ΕΠΙ ΕΣΣΔ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 3%?
ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ .
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ .ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ.
ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ,ΑΡΑ ΤΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΙΤΕ ΑΚΡΙΤΑ, ΕΙΤΕ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ ΣΩΣΤΑ
ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΕΤ3.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟ MATRIX ΣΑΣ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ.

Anonymous said...

ΦΙΛΕ CYRUSGEO
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ?
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΗΛΑΔΗ?
ΚΑΙ ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΙΑ.
Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΟΤΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ,ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΟΥ ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΚΣ/ΚΝΕ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΟΥ?
Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΛΙΣ ΝΥΧΤΩΣΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ?ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΞΙΟΣ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΠΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΕΠΕΙΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ.ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ,ΕΞΕΔΙΔΕ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ.ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Η ΝΔ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΒΑΡΙΔΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ?ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ.ΑΣ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΑΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ.ΑΣ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΣΤΟ MEGA ΤΗΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΩΝ.ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΡΙΔΙ.
ΠΑΝΤΩΣ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΑΦΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89.ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΟ ΚΚΕ ΑΚΡΑΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΡΑΞΑΝ.ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.
ΤΕΛΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ MATRIX.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΚΡΙΝΗΣΗ. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΡΑΒΔΟΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΑΡΑ ΒΡΕΧΕΙ?

cyrus said...

Ανώνυμε 8/9/07 12:22 AM:

Όσα λες στηρίζονται στο δίπολο "Φασισμός / Κομμουνισμός". Το δίπολο αυτό δεν ισχύει, γιατί δεν μπορεί να γίνει καμιά αντιδιαστολή ανάμεσα στους δύο πόλους του: Ο Στάλιν ήταν απλώς ένας στυγνός δικτάτορας, και τίποτε άλλο. Θέλω να επισημάνω, μόνο, ότι το να λες "ο τάδε είναι εξίσου (ή πιο) φασίστας με (από) τον δείνα δεν "αθωώνει" τον δείνα.

cyrus said...

Κώστα,

δεν κατηγορώ κανέναν. Απλώς είπα να δω ποιος πολιτικός χώρος στην Ελλάδα παρουσιάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά του φασισμού, όπως τα προσδιόρισε ο Έκο. Το αποτέλεσμα βγήκε μόνο του, αβίαστα. Θα επαναλάβω, για πολλοστή φορά, ότι η λέξη "φασίστας" είναι πολιτικός χαρακτηρισμός, και όχι βρισιά.

Το αν "οι άλλοι είναι καλύτεροι", αυτό θα το κρίνει ο καθένας που θα πάει την άλλη εβδομάδα να ρίξει την ψήφο του. Η λέξη "καλύτερος" χρησιμοποιείται αξιολογικά και, στην περίπτωσή μας, υποκειμενικά. Αυτό που είναι καλύτερο για μένα, για σένα είναι χειρότερο.

Όπως είπα και μέσα στο ποστ, εύχομαι στον Καρατζαφέρη να μπει στη βουλή, γιατί ο κόσμος που εκπροσωπεί ιδεολογικά έχει κι αυτός δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του. Απλά δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία αποπνέει φασισμό. Το ξαναλέω: δεν πρόκειται για βρισιά.

Το "ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει" είναι απάντηση στο σχόλιο του ανώνυμου στις 14/12/06 11:15 PM, και σημαίνει ότι το εν λόγω σχόλιο δεν έχει καμία σχέση ούτε με το ποστ ούτε με τη λογική...

Anonymous said...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΕΝ ΑΘΩΩΝΩ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ.ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ 6 ΕΚ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ 20 ΕΚ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.
ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ.ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΗΝ ΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕ 6 ΕΩΣ 12 ΕΚ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ,ΔΗΛΑΔΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 32 ΕΚ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ.

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ.ΙΣΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ Η ΕΣΣΔ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΗ.
Ο ΣΤΑΛΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΟΥΜΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΙΣΧΥΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ Η ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΟΙ ΕΝΟΣ ΜΑΓΝΗΤΗ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΕΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Anonymous said...

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΝΕΤ ΣΤΙΣ 19.00 8/9 ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΕΞΑΝΤΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ 2007 ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ?ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝΕ? ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ
Λίμνη Τσακουάρα - Τα Απαγορευμένα νερά

Η Τσακουάρα είναι ένα χωριό 4000 κατοίκων, βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από την Τζαιπούρ, την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν στην ομώνυμη επαρχία. Στο κέντρο της υπάρχει μια όμορφη λίμνη, με έναν παλιό ινδουιστικό ναό χτισμένο στις όχθες της. Η Λίμνη είναι το στολίδι της περιοχής, αλλά τα νερά της μέχρι πρόσφατα δεν ήταν για όλους. Το καλό κομμάτι, μπροστά στο ναό, ήταν μόνο για τις ανώτερες κάστες. Ο βούρκος για τους ντάλιτς.
Όπως μας λέει ο κ. Σιταράμ Έρουα, ηγέτης των ντάλιτ στην περιοχή "Είχε αποφασιστεί από πάντα, ότι οι ντάλιτ θα κάνουν μπάνιο από τη μια πλευρά και οι Βραχμάνοι από την άλλη. Αν κάποιος ντάλιτ ερχόταν στη λάθος πλευρά να κάνει μπάνιο, του λέγανε: "πάρε τα ρούχα σου και πήγαινε στην πλευρά σου".

Κανείς δεν ξέρει από πότε οι ανώτερες κάστες απαγόρευσαν στους ντάλιτς να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κομμάτι της λίμνης. Απαγόρευση η οποία διατηρήθηκε μέσα στους αιώνες.

Όπως καταγγέλει ο κ. Μπάμπου Λαλ, ένας άλλος ντάλιτ που κατοικεί στην περιοχή "Αν κάποιος από μας ερχόταν να κάνει μπάνιο εδώ, τον ταπείνωναν. Τον έβριζαν, τον κορόιδευαν και τον πέταγαν έξω από τη λίμνη με το ζόρι με βρεγμένα ρούχα. Παρακολουθούσα συνεχώς αυτές τις συμπεριφορές για χρόνια. Σκεφτόμουν ότι αυτό που συνέβαινε ήταν λάθος."

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού ανεξαρτήτως κάστας πλήρωναν μια ρουπία για την χρήση της λίμνης. Και αυτό έκανε τον κ. Μπάμπου Λαλ, να αγανακτεί. Έτσι ένα πρωινό αποφάσισε να βουτήξει στα απαγορευμένα νερά. Στις 16 Δεκεμβρίου του 2001 δεν υπήρχε νερό από την άλλη πλευρά της λίμνης, και στην απαγορευμένη για τους ντάλιτς πλευρά υπήρχε αρκετό νερό. Με τη βουτιά του κ. Lal μια παράδοση αιώνων έσπασε μέσα σε λίγα λεπτά.

Για την τοπική κοινωνία αυτό που έκανε ο Μπάμπου Λάλ ισοδυναμούσε με επανάσταση. Οι ανώτερες κάστες εξαγριώθηκαν. Είπαν στον ντάλιτ Lal ότι επρόκειτο να τιμωρηθεί πληρώνοντας 51.000 ρουπίες. Δεν δέχτηκε και στις 16 Δεκεμβρίου, όπως καταγγέλει "το βράδυ ήρθαν στη δική μας πλευρά του χωριού. Μου φώναζαν: "Βγες έξω από το σπίτι, να σου κάνουμε μπάνιο με αίμα", βρίζοντας με.".

"Εδώ κάνουν μπάνιο σκύλοι αγελάδες, γουρούνια. Εμείς γιατί δεν έπρεπε να κάνουμε;

Ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των καστών και ταραχές στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 20.000 άνθρωποι. Υπήρχαν τραυματίες, επενέβη η αστυνομία. Το θέμα πήρε έκταση μέσω του Τύπου και έγινε γνωστό σε όλη την Ινδία. Οι λιγότερο θερμόαιμοι προσπάθησαν να πείσουν τα μέλη των ανώτερων καστών ότι και οι ντάλιτς είχαν δικαίωμα να κάνουν μπάνιο στη λίμνη Τσακουάρα.

"Είναι κι αυτοί άνθρωποι, δεν είναι βρώμικοι", τους είπαν.
"Εδώ κάνουν μπάνιο σκύλοι αγελάδες, γουρούνια. Εμείς γιατί δεν έπρεπε να κάνουμε;", αναρωτιόταν ο ντάλιτ Σιταράμ Έρουα.
"Όχι, όχι είναι η παράδοσή μας, είναι μέρος της κουλτούρα μας, οι ντάλιτς δε θα έπρεπε να βουτάνε στη λίμνη", συνέχισαν να δηλώνουν όσοι ανήκουν στις ανώτερες κάστες.

Τελικά το θέμα έφτασε μέχρι την κεντρική κυβέρνηση στο Ν. Δελχί. Αυτή, προσπάθησε να διευθετήσει το ζήτημα και διακήρυξε ότι η χρήση της λίμνης δεν αποτελεί προνόμιο καμιάς κάστας. Όμως τα μέλη των ανώτερων καστών επέμειναν. Είπαν πως η λίμνη είναι πια μολυσμένη και αντιδρώντας σταμάτησαν να βουτούν σε αυτήν.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σιταράμ Έρουα, αυτό έγινε γιατί "πιστεύουν ότι είμαστε ζώα. Δε μας υπολογίζουν σαν ανθρώπινα όντα. Μας θεωρούν χειρότερους κι από ζώα."

Την ώρα που ο ντάλιτ μας έλεγε όλα αυτά, στο βάθος της λίμνης ένα μέλος ανώτερης κάστας, είχε βουτήξει στη λίμνη και έπλενε τα "ευαίσθητα σημεία του". "Είναι ο Κάτι και ανήκει σε ανώτερη κάστα. Σας παρακαλώ πείτε μας: Εμείς βρωμίζουμε τη λίμνη όταν κάνουμε μπάνιο, ή αυτός όταν πλένει τον κώλο του;"

HTTP://EXANDAS.ERT.GR


AYTO TO NTOKYMΜΑΝΤΕΡ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Anonymous said...

Eξαιρετικο το κειμενο για τον Ur φασισμο , δε νομιζεις ομως οτι οι υποστηρικτες του Καρατζαφερη εκφραζονται ηδη αρκετα καλα οταν αλβανοι παιδια μεταναστων ζουν ολη τους τη ζωη υπο καθεστως ομηριας στην πανεμορφη χωρα μας αδυνατοντας να εχουν χαρτια ή οταν ζαρντινιερες γρονθοκοπουν φοιτητες ή οταν ο ποιηταρης-σαμουραι Πολυδωρας επικαλειται ασυμμετρη απειλη για τις πυρκαγιες ,τρομοκρατώντας;(σταματω εδω)Φαντάσου δηλαδη να χαμε και το Βοριδη στη Βουλή( λεμε τωρα)!!Εγω παντως το απευχομαι,και θεωρω οτι δεν ειναι η Βουλη πολιτικος δοκιμαστικος σωληνας .Α ,και κατι αλλο : για οποιον σεβεται το δικαιωμα στο διαφορετικο , ο φασισμος ΕΙΝΑΙ βρισια, ας μη φοβομαστε να το πουμε και ας μην παρασυρομαστε παντα στην απολιτικ νηφαλιοτητα (αν και σεβομαι την διαθεση αντανακλασης της συστηματικοτητας του κειμενου του Εκο απεναντι στο ζητημα)

geia xara

Anonymous said...

ΠΑΥΛΑΔΗ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ?
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΠΩΣ?
ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ?
ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΤΗΣ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ.ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΟΣΟΒΟ
ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ?Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ?ΠΕΣ ΜΑΣ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΓΝΟΕΙΣ? ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ .
ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΟΜΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ?ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ?
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Η ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ?
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΑΝ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ?Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.
ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ .ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ (ΕΞΑΝΤΑΣ)ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ.ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ .
ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΡΑΣΤΑΦΑΡΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΑΥΡΗ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ?
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Anonymous said...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?
ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ
ΡΩΤΩ, ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ.

Anonymous said...

ΕΙΔΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ(ΜΕΡΑ ΜΛΚΚΕ, ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΟΑΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ) ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ?
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΚΕ ,ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ.
ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ.

Anonymous said...

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΝΕΤ.
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΕΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Anonymous said...

ΠΑΥΛΑΔΗ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΟΝΟΥΣ ΜΕΣΟΜΕΓΑΛΟΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΟΛΟΤΩΦ.
ΕΤΣΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ?ΑΠΛΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΝΤΑΙ.
ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ?ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΡΥΠΤΟΦΑΣΙΣΤΑΣ?ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ.
ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟΣ ΣΩΛΗΝΑΣ ΓΙΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ?

cyrus said...

Παιδιά, σας παρακαλώ θερμά -- αν έχετε κάποια κόντρα μεταξύ σας σε κάποιο φόρουμ, συνεχίστε την εκεί.

scarred said...

Μια χαρα ειναι ο Καρατζαφερης και το κομμα του ! Για μενα δεν ειναι ακροδεξιος επειδη τολμα και μιλα για την Ελλαδα και την υπερασπιζεται . Οι "Κουλτουριαριδες" ειναι αυτοι που μας εχουν κανει πολυ ζημια και αυτο ειναι το μονο σιγουρο.....

scarred said...
This comment has been removed by the author.
cyrus said...

Scarred, όλοι μια χαρά άνθρωποι είμαστε -- το θέμα είναι τι λέμε και τι πράττουμε.

Αλλά το σχόλιό σου χρειάζεται επεξήγηση:

Τι εννοείς "τολμά να μιλά για την Ελλάδα"; Οι άλλοι, δηλαδή, μιλάνε για τη Μαδαγασκάρη;

Τι εννοείς "την υπερασπίζεται"; Εναντίον τίνος;

Και, τέλος, τι ζημιά, ακριβώς, έκαναν οι "κουλτουριάριδες" -- εκτός από το να μιλάνε και να γράφουν σωστά;

Anonymous said...

Αγαπητέ cyrusgeo,

δε νομίζω ότι συνιστά "κόντρα" η ανάρτηση ενός post μου με σύντομο σχόλιο στο ΔΙΚΟ σου κείμενο,
άλλωστε η απάντηση μου (2ο post) στον ανώνυμο για κάποιο λόγο δεν αναρτήθηκε..

cyrus said...

pavladis, δεν είχα κανένα πρόβλημα με το σχόλιό σου -- απλώς σε πήρε η μπάλα...

Για τη μη ανάρτηση σχολίου σου δεν ξέρω τίποτε, και δεν συνηθίζω να σβήνω σχόλια (απ' όσο θυμάμαι, μόνο ένα έχω σβήσει, πριν από καιρό). Ίσως ήταν κάποια στιγμιαία δυσλειτουργία του Google -- συμβαίνει συχνά...

Anonymous said...

ΥΠΟΓΕΤΩ ΠΩΣ Ο SCARED ΕΝΝΟΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΕΚ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΟΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΚΕΤΟ,ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ CYROUSGEO ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΜΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΡΟΤΟΜΩΝ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ ΚΤΛ.
ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
ΕΤΣΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΘΝΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΤΛ.
ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ,ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ?
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΟ.


ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ.
ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ (ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΤΛ)
ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ.ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3000 ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1914 ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΜΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1 ΜΑΙΟΥ 1919 ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ.

ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΝΟΧΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΜΠΟΥΡΔΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ?ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΝ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.

ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΜΕΝΑ.

cyrus said...

OK, θα τσιμπήσω...

"Ελλάδα" και "πολυπολιτισμική κοινωνία" -- το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις κανέναν για να επιβεβαιώσεις μια πραγματικότητα -- οι ασθενέστερες οικονομικά και πολιτικά χώρες πάντοτε θα "αιμορραγούν" προς τις ισχυρότερες. Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη, πράγμα που δημιουργεί το πρόβλημα: ποιο μοντέλο ανάπτυξης είναι το καλύτερο. Το θέμα είναι παγκόσμιο και τεράστιο, και δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι μέθοδοι όπως το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι καλές λύσεις.

Δεν καταλαβαίνω τι λύσσα είναι αυτή που σας έχει πιάσει με τα δημοψηφίσματα. Κι εγώ θα ήθελα να γίνονται δημοψηφίσματα για σοβαρά θέματα, αλλά φαίνεται πως διαφωνούμε (με τους εκπροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ., τουλάχιστον, από τους οποίους έχω "ψαρέψει" τα ακόλουθα παραδείγματα) για το τι είναι σοβαρό θέμα και τι όχι. Η αναγραφή του θρησκεύματος στα δελτία ταυτότητας, π.χ., ΔΕΝ είναι σοβαρό θέμα -- θα έλεγα, μάλιστα, πως είναι τόσο παράλογο το αίτημα που δεν αποτελεί καν θέμα. Η επαναφορά της θανατικής ποινής ΔΕΝ είναι σοβαρό θέμα -- με την έννοια ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα δεχόταν καν να το συζητήσει. Το αν θα μπει η Τουρκία δεν Ε.Ε. ΔΕΝ είναι θέμα που μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα -- πώς είναι δυνατόν οι πολίτες μιας χώρας να αποφασίσουν για το αν μια ΑΛΛΗ χώρα θα μπει ή όχι σε έναν διεθνή οργανισμό; Το μόνο θέμα, τα τελευταία χρόνια, που θα ήθελα να τεθεί σε δημοψήφισμα είναι το Ευρωσύνταγμα.

Μην βλέπεις τα πράγματα σε δίπολα -- το ότι η φασιστική ιδεολογία έχει μια εμμονή (μεταξύ άλλων) με την παράδοση δεν σημαίνει πως ΟΛΟΙ όσοι αγαπούν την παράδοση είναι φασίστες, ούτε πως για να μην είναι κάποιος φασίστας θα πρέπει να απεχθάνεται την παράδοση και να θέλει να την αφανίσει. Εν προκειμένω, ο Καρατζαφέρης, ο Γεωργιάδης κ.λπ. δεν εμφανίζουν μόνο αυτό το (κατά Έκο) χαρακτηριστικό του φασισμού, αλλά τα εμφανίζουν όλα μαζί -- γι' αυτό και το ποστ.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει ούτε από τους Ευρωπαίους ούτε από τους Αμερικάνους -- αντίθετα, θα έλεγα πως τους οφείλει πάρα πολλά. Ούτε και από τους Σκοπιανούς κινδυνεύει -- τα Σκόπια θα έπρεπε ήδη να είναι προτεκτοράτο μας. Το γεγονός πως δεν είναι οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην εθνικιστική μας αγκύλωση της δεκαετίας του '90. Αν είχαμε αντιδράσει χωρίς εθνικισμούς, συλλαλητήρια, κορώνες και παιδιάστικα πείσματα, το θέμα θα είχε λυθεί προ καιρού.

Η Τουρκία είναι άλλο θέμα, και πολύ σύνθετο.

Επίσης δεν κατάλαβα προς τι όλη αυτή η φασαρία με το βιβλίο ιστορίας. Μου φαίνεται πως κόλλησαν όλοι στο "συνωστισμό", και έχασαν την ουσία: δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2007, να γεμίζουμε τα παιδιά μας ψέμματα μόνο και μόνο γιατί έτσι έχουμε μάθει. Η εθνικιστική θεώρηση της ιστορίας έπαιξε το ρόλο της κατά τη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας. Ο ρόλος αυτός τελείωσε. Από εδώ και πέρα, ο εθνικισμός μόνο ζημιά κάνει. Όχι, οι Έλληνες δεν ήταν πάντα οι κακοί -- δεν ήταν όμως και πάντα οι καλοί, όπως μαθαίναμε μέχρι τώρα. Τις σφαγές που έκαναν οι άλλοι τις υπερτονίζαμε, ενώ τις δικές μας τις αποσιωπούσαμε. Αυτό πρέπει να τελειώσει κάποτε. Θέλεις να θεωρείς το συγκεκριμένο βιβλίο κακό; ΟΚ. Αλλά αυτή είναι η κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθούμε, και πρέπει να πείσουμε και τους γείτονες να κάνουν το ίδιο. Αλλιώς, τα Βαλκάνια θα παραμείνουν εσαεί "η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης".

Θεωρώ κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει διάλογο (γιατί αυτό θέλει πάντοτε προσπάθεια) εξ ορισμού δημοκράτη. Πέρα από τις φασιστικές ιδέες (σαν κι αυτές που χρεώνω στον Γεωργιάδη, π.χ.), υπάρχει και η φασιστική πρακτική: το να καταφεύγεις στη βία για να προωθήσεις τις (όποιες) ιδέες σου. Κι αυτόν το φασισμό, πίστεψέ με, τον θεωρώ πολύ χειρότερο...

Anonymous said...

ΑΡΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
ΟΙ ΜΟΛΟΤΩΦ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΝΙΝΤΖΑ?

ΕΙΠΕΣ Ελλάδα" και "πολυπολιτισμική κοινωνία" -- το ένα δεν αναιρεί το άλλο

ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ.

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ?
ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ?
ΠΕΡΙΣΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΗΡΕ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ.
1)ΕΚΑΝΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ
2)Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΛΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ?ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΙΜΟΡΑΓΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ.ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ?
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΝΔΙΚΗ ΜΙΤΑΛ.ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΣ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΤΑΛ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΛΑΟ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ
ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΤΑΛΙΤ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000.000.

ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ.
ΩΡΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΒΟΣΚΟΥΝ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ.
ΑΡΑ ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΝΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΙΣΡΟΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ.Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΣΧΕΤΑ ΑΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΧΙ.
ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ.
Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΧΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.ΚΑΙ Ο ΛΕΠΕΝ ΑΠΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ Η ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΗΣΕΙ 500.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΜΕ 125 ΑΛΒΑΝΟΥΣ,Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΧΤΕΣ,Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ?Η ΜΗΠΩΣ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ Η ΜΗΠΩΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ?Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΧΑΣΙΣΟΜΠΑΡΑ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9 Ο ΕΞΑΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.




ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ,ΑΦΟΥ Η ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΣΥΜΠΙΕΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.
ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΕΡΓΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ,ΜΙΜΟΥΜΕΝΗ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΝΑΣΕΡ, ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΡΟΥΚ Β.
ΑΠΛΑ ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΙΤΟ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.
ΝΑΙ, ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΑ 3.500.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΔΡΑΝΗΣΑΝ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΣΗ ΜΟΥ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ.
ΕΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΕΔΩ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 1.000.000 ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.ΤΖΑΜΠΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ,ΕΠΕΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ,ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ,ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ.
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ 1 ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΡΑ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΑΜΕ ΘΑ ΥΠΕΚΥΠΤΑΝ.
ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ?
ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ.
ΑΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ.
ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΣΣΑ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥΣ ,ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ,ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΩ?
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ.

ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
ΔΕΣ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΔΕΣ ΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (2001).ΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΤΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ.
ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ?
ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.
ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ,ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ?
ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΡΙΣΕΛΙΕ.ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΛΕΣ Ο ΕΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΤ ΑΥΤΟΜ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.
ΑΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΘΕΥΜΑ ΟΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ =ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑΜΠΟΥ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ (ΒΛ ΜΚΟ)
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ.
ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ 1 ΚΑΚΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ 1000.
ΣΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.ΕΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΕΑΝ ΤΑ ΖΥΓΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΗΤΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ....
ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΜΑ "ΣΑΣ ΜΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ".ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ?
ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΕΝΣΤΑΛΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.
ΟΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΣ.ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟ.

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ.

Η επαναφορά της θανατικής ποινής ΔΕΝ είναι σοβαρό θέμα -- με την έννοια ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα δεχόταν καν να το συζητήσει
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΙΚΛ ΔΟΥΚΑΚΗ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ.

Εν προκειμένω, ο Καρατζαφέρης, ο Γεωργιάδης κ.λπ. δεν εμφανίζουν μόνο αυτό το (κατά Έκο) χαρακτηριστικό του φασισμού, αλλά τα εμφανίζουν όλα μαζί -- γι' αυτό και το ποστ
ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΜ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.

Είμαι σίγουρος, όμως, ότι μέθοδοι όπως το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι καλές λύσεις.
ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΕΚ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΟΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΚΕΤΟ,ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.

Σκόπια θα έπρεπε ήδη να είναι προτεκτοράτο μας. Το γεγονός πως δεν είναι οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην εθνικιστική μας αγκύλωση της δεκαετίας του '90. Αν είχαμε αντιδράσει χωρίς εθνικισμούς, συλλαλητήρια, κορώνες και παιδιάστικα πείσματα, το θέμα θα είχε λυθεί προ καιρού.
ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.

δεν
είναι δυνατόν, εν έτει 2007, να γεμίζουμε τα παιδιά μας ψέμματα μόνο και μόνο γιατί έτσι έχουμε μάθει. Η εθνικιστική θεώρηση της ιστορίας έπαιξε το ρόλο της κατά τη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας. Ο ρόλος αυτός τελείωσε. Από εδώ και πέρα, ο εθνικισμός μόνο ζημιά κάνει. Όχι, οι Έλληνες δεν ήταν πάντα οι κακοί -- δεν ήταν όμως και πάντα οι καλοί, όπως μαθαίναμε μέχρι τώρα. Τις σφαγές που έκαναν οι άλλοι τις υπερτονίζαμε, ενώ τις δικές μας τις αποσιωπούσαμε
ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ?

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΣ.

Anonymous said...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.
ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΡΩΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.ΟΙ ΕΘΝΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ .
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.Η ΗΓΕΣΙΑ ΟΜΩΣ....

ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ.

Anonymous said...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ HTTP://EXANDAS.ERT.GR.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ONLINE.

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ Η ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.
Η ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ.
ΕΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ,ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ.ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝΕ.ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ?ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΡΑ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ.
ΕΓΩ ΘΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ,ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΞΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ.
ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ ,ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΓΚΕΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ.Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΤΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ.
ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ?
ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.
ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ,ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ?
ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ,ΕΠΕΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟ

ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟΧΟ,ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.
ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΗΠΩΣ?
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ -ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΚΑΛΑ-
240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ?
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ?
ΓΙΑΤΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΕΤΟΙΜΑ?
ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΑ.HTTP://EXANDAS.ERT.GR.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ONLINE.

Το ντοκιμαντέρ Παρίσι 2005 σε επανάληψη
PARIS 2005...


Είναι εξέγερση και δεν θέλουμε διάλογο,
μόνο όπλα
Θα έχετε μόνο φωτιές
Θα ξεπλύνουμε την σημαία της ειρήνης με μπαρούτι
Τώρα μόλις έσφαξα την Αυτοκρατορία
Είναι το ξεσήκωμα των θυμάτων του συστήματος
Θα τα σπάσουμε όλα στους δρόμους σας*


Ο "τυχαίος" θάνατος των δύο νέων παιδιών στο Κλισί Σουμπουά του Παρισιού στις 27 Οκτωβρίου, πυροδότησε το θερμό Νοέμβρη του 2005 στη Γαλλία. Και για την ανυποψίαστη διεθνή κοινή γνώμη, πίσω από τις στάχτες των χιλιάδων καμένων αυτοκινήτων, ξεπρόβαλε το φάντασμα μιας Ευρώπης άγνωστης. Και μιας εξίσου άγνωστης Γαλλίας που φροντίζει να κρατά καλά κρυμμένα τα εκατομμύρια των "δεύτερης διαλογής" πολιτών της.

Ο Εξάντας, σε μια διεθνή δημοσιογραφική αποκλειστικότητα, κατάφερε να εισχωρήσει στα απροσπέλαστα γκέτο του Παρισιού, στην καρδιά των επεισοδίων. Και η κάμερα κατέγραψε την οργή των νεαρών που ασφυκτιούν χωρίς άλλη διέξοδο πέρα από τις κλοπές και τις πωλήσεις ναρκωτικών. Στην οθόνη εμφανίζεται για πρώτη φορά ο οπλισμός των "ταραξιών": Μικρά πυροβόλα όπλα, περίστροφα, αυτόματα, κοντόκανες καραμπίνες...

Οι νεαροί επιδεικνύουν φωτογραφίες τους με μυδραλιοβόλα...

Κάτοχοι της γαλλικής υπηκοότητας, γεννημένοι στη χώρα αλλά από γονείς μετανάστες, Αλγερινής, Μαροκινής ή Σενεγάλικης καταγωγής, οι περισσότεροι "ταραξίες" είναι καταδικασμένοι να ζουν στο σκοτάδι των γκέτο, δέκα μόλις λεπτά από το κέντρο της Πόλης του Φωτός.

Απομονωμένοι από την κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας εγκλωβίζονται στις "cite", όπως λέγονται τα τεράστια μπλοκ πολυκατοικιών που περικυκλώνουν την πόλη. Τα οικοδομικά συγκροτήματα που είναι χτισμένα με αρχιτεκτονική τέτοια ώστε είναι εύκολο κανείς να μπει σε αυτά, αλλά σχεδόν αδύνατο να βγει...

Γιατί έχετε όπλα;
Για να απαντήσουμε στην αστυνομία.
Για να πούμε ότι και εμείς είμαστε παρόντες.
Άμα πυροβολήσουν, θα απαντήσουμε.

Με την ανεργία να καλπάζει και τις κοινωνικές και ρατσιστικές διακρίσεις να τους στερούν κάθε διέξοδο, οι νεαροί, που κατά τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Σαρκοζί αποτελούν "σκυλολόι", απέκτησαν τους δικούς τους κώδικες, τη δική τους γλώσσα, τη δική τους μουσική και το δικό τους χορό. Μέσα από το χιπ-χοπ ραπάρουν ασύστολα κραυγάζοντας τις διακρίσεις:

Μεγάλωσα εκεί που δεν έχει ηθική
μόνο αίμα και θάνατο
Γύρω μου μυρίζει βενζίνη
Υπερβολικές ανισότητες στις πόλεις μας
Ήδη μυρίζει θάνατος
αποτυπώνεται με κιμωλίες ανεξίτηλες
Πίεση, έγκλημα και οργή
Η πόλη μου είναι κακιά
οι μπάτσοι κατεβαίνουνε συχνά
Ο λόγος μου είναι βενζίνη και ρίμα μου τα σπίρτα
Πέταξε τα σε αυτόν που βαρέθηκε πια
να πιάσουν όλα φωτιά

Με μια καταιγιστική κινηματογραφική γραφή, σχεδόν χωρίς άλλη αφήγηση πέρα από αυτή των στίχων των τραγουδιών του γκέτο, το νέο ντοκιμαντέρ του Εξάντα "Paris 2005", παρουσιάζει τους άγνωστους Ευρωπαίους πολίτες των cite. Tη σκοτεινή πλευρά της σύγχρονης Ευρώπης, την άγνωστη Γαλλία των 5 εκατομμυρίων, αποκλεισμένων από την εργασία, την εκπαίδευση και την κοινωνική πρόνοια, γκετοποιημένων πολιτών.

Η πόλη μου είναι η πρωτεύουσα
Μένω πέρα από το περιφερειακό
εκεί που βρίσκεις πουτάνες και ναρκωτικά
Ένα κόσμο χωρίς όνειρα
Αυτό το κομμάτι είναι για αυτούς που περνάνε τα ίδια μ' εμένα
και θέλουν να τα σπάσουν όλα

Η κάμερα φωτίζει τα πρόσωπα των ανήλικων εμπόρων ναρκωτικών των γκέτο, που επιδεικνύουν την πραμάτεια τους, δηλώνοντας "τυχεροί" που έχουν έστω και αυτή τη δουλειά.

Παρεμβάλλεται, η συνέντευξη του κυρίου Ζαν Μαρί Λεπέν που δηλώνει ότι αν πάρει την εξουσία θα δημιουργήσει "100.000 νέες θέσεις στις φυλακές". Και καταγγέλλει ως μια απ' τις αιτίες των επεισοδίων τη "διάβρωση του σώματος των εκπαιδευτικών απο τις αναρχικές ιδέες του Μάη του '68".

Ενώ για τα αίτια των ταραχών μιλάει και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Monde Diplomatique Nτομινίκ Βιντάλ, καταγράφοντας τις ευθύνες που βαραίνουν την πολιτική ηγεσία, αλλά και τον "προοδευτικό πολιτικό κόσμο" που κωφεύει.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ένα ακόμη "ντοκουμέντο της γαλλικής μεταναστευτικής πολιτικής" που προβάλλεται για πρώτη φορά στην τηλεόραση: Πρόκειται για την καταγραφή της εισβολής των CRS (των Γαλλικών MAT) σε ένα δημοτικό χώρο που κατέλαβαν άστεγοι Γάλλοι πολίτες-μετανάστες δεύτερης γενιάς στο Μοντρέιγ στις 11 Οκτωβρίου 2005.

Την κάμερα χειρίζεται ένας από τους "καταληψίες"...

"Στη Γαλλία όταν κοιτάτε τηλεόραση, βλέπετε μόνο άσπρους. Έχετε την εντύπωση ότι η Γαλλία αντιπροσωπεύει μόνο άσπρους. Αλλά όταν βγαίνετε στο δρόμο βλέπετε όλα τα χρώματα" λέει η Καριμά, μια από τα εκατομμύρια των πολιτών που κατοικούν στα γκέτο, αλλά κατάφερε να ξεφύγει απ' τη μιζέρια και τον κοινωνικό τους αποκλεισμό. Αν και κάτοικος των γκέτο, δε συμμετείχε στα επεισόδια.

Ψάχνω δυο χρόνια δουλειά.
Έχω κοιτάξει παντού, και τίποτα...
Γιατί έχω φάτσα Άραβα, γι' αυτό.
Άμα είσαι Άραβας ή μαύρος σε βάζουν στην άκρη...
Γι' αυτό καίω αμάξια, τα κάνω πουτάνα, για να καταλάβει ο Σαρκοζί

"Η Γαλλία έχει δύο πρόσωπα: Αυτό που δείχνει σε σας, με τα ωραία προάστια το Σανς Ελιζέ, τα μνημεία, τα αξιοθέατα... Πριν από δύο μήνες νομίζατε, ότι έτσι είναι η Γαλλία, νομίζατε ότι όλα είναι καλά. Ε, δεν είναι αυτό η Γαλλία... Η Γαλλία είναι τα δύσκολα προάστια, η μιζέρια...", λέει ο νεαρός Αζίζ που κατοικεί στο Cite de l' Europe (Πολιτεία της Ευρώπης).

9.000 καμένα αυτοκίνητα, σχεδόν 3.000 συλλήψεις, δεκάδες νηπιαγωγεία, σχολεία και μαγαζιά κατεστραμμένα, ο πρώτος απολογισμός.

Κι η Γαλλία του Διαφωτισμού, να νιώθει το φιλελεύθερο παρελθόν της να κλονίζεται, όταν αρχές του 21ου αιώνα επιβάλλεται στη χώρα ο στρατιωτικός νόμος που δημιουργήθηκε το 1955 για να καταπνίξει τα επεισόδια της Αλγερίας...

"Ήταν ένα μήνυμα ...ένα μήνυμα απογοήτευσης, Είναι ο μόνος τρόπος για να ακουστούμε... Εμείς τα βαρεθήκαμε τα πράγματα εδώ πέρα! Βαρεθήκαμε. Δεν υπάρχει δουλειά", λέει ο νεαρός Ριντά Αλγερινής καταγωγής, κάτοικος κι αυτός της "Πολιτείας της Ευρώπης".

Paris 2005...

O Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου ανιχνεύει την πιο βίαιη και πιο μεγάλη εξέγερση των προαστίων στην ιστορία της μεταπολεμικής Γαλλίας...
Και στη μικρή οθόνη, πίσω από τις στάχτες των χιλιάδων καμένων αυτοκινήτων, ξεπροβάλει το φάντασμα μιας Ευρώπης άγνωστης.
Και μιας εξίσου άγνωστης Γαλλίας που φροντίζει να κρατά καλά κρυμμένα τα εκατομμύρια των "δεύτερης διαλογής" πολιτών της.

*Οι στίχοι προέρχονται από τραγούδια του συγκροτήματος FMR (όνομα που σημαίνει "εφήμερο") που δημιουργήθηκε από νέους που κατοικούν στα Παρισινά γκέτο.

Η εξέγερση στο Μπρίξτον το 1981
"5.000 Άγγλοι ταραξίες..."

Τα γεγονότα του Μπρίξτον, στις 10 και 11 Απριλίου 1981, ήταν η πρώτη μεγάλης κλίμακας αντιπαράθεση μεταξύ μαύρων Βρετανών μεταναστών και λευκών αστυνομικών. Είχαν προηγηθεί μικρότερης έκτασης επεισόδια την προηγούμενη χρονιά, όταν αστυνομικοί έκαναν επιδρομή σε τοπικό καφέ όπου σύχναζαν μαύροι. Όμως η εξέγερση του '81 είναι αυτή που έμεινε στη μνήμη, γιατί ανέδειξε την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών ενσωμάτωσης των "μη προνομιούχων" πληθυσμών στη Βρετανική κοινωνία.

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Μπρίξτον ήταν μια υποβαθμισμένη γειτονιά με μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας. Το 1981 ο μισός σχεδόν πληθυσμός του ήταν μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από την Αφρική και την Ινδία. Οι περισσότεροι από αυτούς διέθεταν όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία τους κατέτασσαν στους "κοινωνικά αποκλισμένους": φτώχεια, ανεργία, πρόβλημα στέγης, ανύπαρκτη εκπαίδευση, ρατσιστική και κοινωνική καταπίεση.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Το 1981, η αστυνομία άρχισε "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" στην υποβαθμισμένη περιοχή, σταματώντας νέους, κυρίως μαύρους και ψάχνοντάς τους για μικρά αδικήματα. Οι επιχειρήσεις αυτές, ήταν μεγάλης έκτασης -μέσα σε 9 μέρες είχαν υποβληθεί γύρω στους 1000 νέους σε έλεγχο. Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Απριλίου 1981, δύο αστυνομικοί σταμάτησαν προκειμένου να βοηθήσουν έναν μαύρο νεαρό, που βρέθηκε μαχαιρωμένος στην πλάτη. Ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο, μια ομάδα, επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και τούβλα, θεωρώντας τους υπαίτιους για τον τραυματισμό. Τα επεισόδια της ίδιας μέρας ήταν μικρής έκτασης και δεν προμήνυαν αυτό που θα επακολουθούσε.

Το Σάββατο, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να αναπτύσσονται στην περιοχή. Η σύλληψη ενός νεαρού μαύρου το απόγευμα, ύστερα από ένα φραστικό επεισόδιο με αστυνομικό, έδωσε την αφορμή στο εξαγριωμένο πλήθος. Την ίδια μέρα, 61 ιδιωτικά και 56 αστυνομικά οχήματα καταστράφηκαν, 28 κτίρια κάηκαν και άλλα 117 λεηλατήθηκαν. Οι "ταραξίες", σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, έφταναν τους 5000. Επρόκειτο για νεαρούς μαύρους αλλά και πολλούς λευκούς.



Ποιος φταίει;

Η συντηρητική κυβέρνηση Θάτσερ, κάλεσε τον Ανώτατο Δικαστή λόρδο Leslie George Scarman να κάνει μια μελέτη-αναφορά, για τα αίτια της εξέγερσης στο Μπρίξτον. Το πόρισμά του θορύβησε αρκετά τους συντηρητικούς. Σύμφωνα με τον Scarman, η βαθύτερη αιτία που προκάλεσε την αναταραχή ήταν ο ρατσισμός που διακατείχε την Βρετανική κοινωνία. Όπως επεσήμανε, αν δεν γινόταν άμεσα κάτι, αυτός ο ρατσισμός θα κινδύνευε να γίνει μια βαθειά ριζωμένη ασθένεια που θα απειλούσε την ίδια την επιβίωση της κοινωνίας. Όσο αφορά στην βία που εκδηλώθηκε, η έκθεση του λόρδου, μοίρασε την ευθύνη ανάμεσα στους νεαρούς μαύρους, αλλά και στην αστυνομία. Άφηνε μάλιστα αιχμές για το ρατσισμό πολλών αξιωματικών της. Η έκθεση τέλος, πρότεινε την πρόσληψη μαύρων στις τάξεις της αστυνομίας, αλλά και αλλαγή των μεθόδων της στις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η κυβέρνηση της κ. Θάτσερ παραμέλησε τα συμπεράσματα αυτής της έκθεσης και υπογράμμισε μόνο τη σημασία της διατήρησης της "δημόσιας τάξης".


ΑΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


.Έχω δικαίωμα να προτιμώ τη χώρα μου από τις χώρες των άλλων. Δεν πληρώνομαι για να υπερασπίζομαι όλο τον κόσμο, ούτε για να αναλάβω τη μιζέρια του…"

Συνέντευξη με τον κύριο Ζαν Μαρί Λε Πεν

Ήταν 17.00 η ώρα, όταν εστάλη το πρώτο διερευνητικό mail στο F.N (Εθνικό Μέτωπο), το κόμμα του κ. Ζαν Μαρί Λε Πεν. H απάντηση ήρθε 20 λεπτά αργότερα, με το τηλεφώνημα του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων. Το τηλεφώνημα που ακολούθησε ήταν μάλλον τυπικό, η συνέντευξη κλείστηκε πάραυτα, την ημέρα και την ώρα που ζητήσαμε. Ο αποκλεισμός του κ. Λεπέν από τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει δημιουργήσει μια απεριόριστη λαχτάρα για επικοινωνία.

Συναντήσαμε τον ακροδεξιό ηγέτη, στην έπαυλη του στο Σεν Κλου σε μία από τις ομορφότερες περιοχές στο Παρίσι. Η συνέντευξη για τα Γαλλικά γκέτο έγινε σ' ένα άλλο γκέτο, πλουσίων αυτή τη φορά. Εκεί όπου οι κωδικοί ασφαλείας διαδέχονταν τους σεκιουριτάδες και τα αγάλματα και τα χειροποίητα κιγκλιδώματα παραπέμπουν σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη: Σε μία αποικιοκρατικού τύπου γειτονιά, όπου οι Γάλλοι μεγαλοαστοί ζουν μια άλλη πραγματικότητα, μόλις 30 λεπτά από τα φλεγόμενα προάστια...

Αφού παρέλασε μπροστά μας μια σειρά από γραμματείς, πρόθυμες να μας εξυπηρετήσουν και αφού, όλως τυχαίως πέσαμε πάνω στον μοναδικό έγχρωμο εκπρόσωπο του F.N, δημοτικό σύμβουλο στη Μασσαλία, είχε έρθει η ώρα να εμφανιστεί μπροστά μας ο παρ' ολίγον Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας… Άνετος και με διάθεση να μιλήσουμε για την Ελλάδα που τόσο καλά γνωρίζει, καθώς η πρώτη του γυναίκα ήταν Ελληνικής καταγωγής, απάντησε στα ερωτήματα μας για περίπου μια ώρα. Λίγο αργότερα θα ξεκινούσε η συγκέντρωση του κόμματος στο κέντρο του Παρισιού… Η συνέντευξη του πληθωρική, αντάξια της φήμης του πολιτικού, η απογευματινή συγκέντρωση των οπαδών του ολιγάριθμη και θλιβερή...

Πως κρίνετε την κατάσταση μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία;
Είμαστε μπροστά σε μια ανάφλεξη. Αυτός είναι ο όρος! Ταραχοποιά στοιχεία προχωρούν σε εμπρησμούς αυτοκινήτων, λεωφορείων, μαγαζιών, δημοσίων κτιρίων, ακόμα και εκκλησιών! Αυτό αποκτά σταδιακά ένα χαρακτήρα εμφυλίου πολέμου! Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμη, αλλά η κατάσταση ήδη είναι πολύ σοβαρή. Το είχα προβλέψει από καιρό, γιατί εδώ και χρόνια η Γαλλία βρίσκεται μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη μετανάστευση από τις χώρες του τρίτου κόσμου…Και ενώ πληθυσμός του τρίτου κόσμου δε σταματά να αυξάνεται, ενώ ο πληθυσμός της δικιάς μας ηπείρου παραμένει στάσιμος, για να μη πω ότι μειώνεται, οπότε προβλέπω πάλι, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ποιο είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των Γάλλων που ζουν στα προάστια;
Ο φόβος. Τον αισθάνονται την νύχτα, όταν περπατούν στις πόλεις και στα προάστια. Για τους τίμιους ανθρώπους η απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε ο Σαρκοζί, είναι κάτι που υπάρχει ήδη. Αυτοί μπαίνουν σπίτι τους όταν πέφτει η νύχτα και ξαναβγαίνουν με το φως του ήλιου. Αυτό είναι βαρύ και αρρωστημένο για την ανθρώπινη ευτυχία, αλλά και για τη σταθερότητα της κοινωνίας και την ανάπτυξη της οικονομίας. Βλέπουμε πια, όσοι μπορούν, να μετακομίζουν από τα προάστια, γιατί δεν αντέχουν να συνεχίσουν να ζουν με τον φόβο. Από την άλλη μέσα, σε αυτή τη μαυρίλα, στριμώχνεται ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός μεταναστών. Η πίεση όλο μεγαλώνει και τελικά πιστεύω ότι θα εκραγεί! Υπάρχουν περιοχές εκτός νόμου, όπου η αστυνομία δεν μπαίνει και δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Δεν ξέρουμε ποια είναι η πυκνότητα του πληθυσμού, δεν ξέρουμε εάν έχουν όπλα… Εμείς βέβαια ξέρουμε ότι έχουν, έστω και αν δεν εμφανίστηκαν στα πρόσφατα γεγονότα. Αυτό συνιστά προάγγελο εμφυλίου από τους ξένους προς τη Γαλλία!

Τι πιστεύετε για την μεταναστευτική πολιτική και τι προβλέπετε εσείς;
Θα έπρεπε να γίνει ολοκληρωτική αλλαγή πολιτικής! Καταρχήν πρέπει να σταματήσει η συστηματική πολιτική των ψεμάτων. Κρύβουνε την αλήθεια από τον κόσμο, που είναι η εγκατάσταση μιας παγκόσμιας πολυπολιτισμικότητας. Υπάρχει μια πολιτική βούληση πίσω από τις πολιτικές της μαζικής μετανάστευσης, που θέλει να ενσωματώσει σε ένα αρχαίο πληθυσμό, όπως ο γαλλικός, εκατομμύρια μετανάστες. Αυτοί έρχονται από χώρες που έχουν ήθη, νόμους και έθιμα διαφορετικά, καθώς επίσης και ένα οικονομικοκοινωνικό επίπεδο που δεν επιδέχεται σύγκριση με το δικό μας. Προέρχονται κυρίως από την αφρικανική ήπειρο, αλλά επίσης και από το Πακιστάν, την Ινδία, την Τουρκία, την Άπω Ανατολή. Εννοείται βέβαια ότι υπάρχουν μετανάστες από χώρες που είναι πιο ανεκτές από άλλες, γιατί οι υπήκοοι τους συμπεριφέρνονται με μετριοπάθεια, εξυπνάδα, σύνεση, καλή μόρφωση. Αυτοί δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα …
Η ενσωμάτωση μπορεί να γίνει εύκολα, αλλά πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι σε 30 χρόνια εισήλθαν στη Γαλλία πάνω από 10 εκατομμύρια μετανάστες. Τα σημερινά νούμερα μιλάνε για 400 με 500 χιλιάδες το χρόνο και μ' αυτές τις συνθήκες κανένα μέτρο δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Το αντίθετο. Όσα πιο πολλά πλεονεκτήματα λαμβάνουν οι μετανάστες, τόσοι πιο πολλοί ξένοι θα θέλουν να έρθουν στη Γαλλία! Πώς γίνεται να πείσουμε κάποιον να μην μεταναστεύσει, όταν σε μας θα κερδίζει εκατό φορές περισσότερα χωρίς να δουλεύει, από αυτά που θα κέρδιζε στη χώρα του αν δούλευε; Προφανώς οι ήπειροι θα αδειάσουν προς την Ευρώπη…

Ποια μέτρα θα είχατε λάβει εσείς για να μη φτάσει η κατάσταση σ' αυτό το σημείο;
Εμείς λέμε ότι το πρώτο μέτρο που θα πάρουμε αμέσως είναι να σταματήσει κάθε μετανάστευση, να σταματήσει η αυτόματη απόκτηση της ιθαγένειας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επανάκτηση της κυριαρχίας επί των συνόρων μας. Θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι στο έδαφος μας και να μην είναι η Ευρώπη, ή κάποια άλλη χώρα να μας υποδεικνύει τι να κάνουμε. Πιστεύω ότι μπροστά σε αυτή την απειλή, η Ευρώπη έδειξε την απόλυτη ανικανότητα της να προασπίσει τα εξωτερικά της σύνορα.
Εμείς μπορούμε να θεσπίσουμε την εξής αρχή: Κάθε ξένος που διαμένει στη Γαλλία, πρέπει να καλύπτει όλες του τις ανάγκες και αυτές της οικογένειας του. Δε θα λαμβάνει κοινωνικά επιδόματα, εκτός και αν δουλεύει. Τις αλήθειες αυτές που τις λέω εδώ και 25 χρόνια με οδήγησαν στο να με θεωρούν ρατσιστή ή ξενόφοβο, ενώ δεν είμαι ρατσιστής. Και δεν είμαι ξενόφοβος… Είμαι γαλλόφιλος… Πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να προτιμώ τη χώρα μου από τις χώρες των άλλων. Είμαι αντιπρόσωπος της χώρας μου και έχω εκλεγεί από τους Γάλλους για να τους υπερασπίζομαι… Δεν πληρώνομαι για να υπερασπίζομαι όλο τον κόσμο, ούτε να αναλάβω τη μιζέρια του. Υπάρχουν για αυτό εκκλησιαστικοί οργανισμοί, μη κυβερνητικοί ανθρωπιστικοί οργανισμοί, που έχουν αυτή την αποστολή. Εγώ ως Γάλλος πολιτικός, εθνικιστής, έχω υποχρέωση να υπερασπιστώ πρώτα τη Γαλλία και τους Γάλλους, χωρίς γι' αυτό να πρέπει να θεωρούμαι εξτρεμιστής, ρατσιστής, ή φασίστας…

"Υπάρχει διαφθορά των εκπαιδευτικών από τις αναρχικές ιδέες του Μάη του '68"

Πως λειτουργεί το Γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα σχετικά με τους μετανάστες;
Ακόμα ένα φαινόμενο της άναρχης και αλόγιστης μετανάστευσης… Όχι μόνο υπάρχουν άνθρωποι που δεν μιλάνε γαλλικά, αλλά υπάρχει και ένα 20% των μικρών Γάλλων που δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν, ούτε να γράφουν. Είναι η καταδίκη ενός συστήματος! Είναι απαράδεκτο και είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο πρέπει να επιβάλουμε την τάξη… Υπάρχει επίσης διαφθορά του σώματος των εκπαιδευτικών, όχι εξ' ολοκλήρου αλλά ενός μεγάλου κομματιού, από τις αναρχικές ιδέες του Μάη του '68. Ζούμε ακόμα κάτω από την πίεση αυτής της διάχυτης αναρχίας που απορρίπτει κάθε είδους αρχή, πειθαρχία και ιεραρχία…

Το πρόβλημα είναι και θρησκευτικό; Αυτό που συνέβη στην Αγγλία με τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους, μπορεί να συμβεί και στη Γαλλία;
Φυσικά. Μπορεί να δούμε και χειρότερα… Αλλά σε αυτά τα επεισόδια δεν νομίζω ότι το θρησκευτικό ζήτημα ήταν πρωτεύων. Βέβαια δεν πρέπει να αμφιβάλουμε ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι παρακολουθούν τα γεγονότα από κοντά και ελπίζουν να το εκμεταλλευτούν, είτε στη ειρήνη είτε στη διαμάχη.

Τι γνώμη έχετε για τις απελάσεις που έχει εξαγγείλει ο κος Σαρκοζί;
Πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει χώρος στις γαλλικές φυλακές. Όταν ήμουν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές είχα δεσμευτεί να φτιάξω 100.000 θέσεις στη φυλακή ενώ σήμερα έχει μόνο 50.000. Αυτό σημαίνει ότι όσοι καταδικάζονται σε λιγότερο από ένα χρόνο φυλακής τελικά δεν πάνε. Για παράδειγμα όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν στους νεαρούς ταραξίες δεν θα εκτελεστούν ποτέ. Από εκεί πηγάζει και το συναίσθημα ατιμωρησίας που τους διακρίνει, ενώ αυτές οι καταδίκες προβάλουν σα γαλόνια ραμμένα στο μανίκι τους, για να γίνουν λοχίες και διοικητές του μελλοντικού επαναστατικού στρατού!
Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του δικαστικού σώματος είναι αριστεριστές. Το συνδικάτο των δικαστικών κατά ένα 40% ανήκει σε ακροαριστερή οργάνωση, η οποία εξέδωσε το πρόγραμμά της με εξώφυλλο έναν αστυνομικό με πρόσωπο γουρουνιού! Αυτό λοιπόν πιστεύει το συνδικάτο των δικαστικών...

Μέσα απ' όλα αυτά, πως κρίνετε το μέλλον της Γαλλίας;
Οι δομές είναι σκουληκιασμένες και το Γαλλικό κράτος σε πτώχευση. Το επίπεδο προϋπολογισμού και οικονομίας, η κοινωνική πολιτική, η ιατρική περίθαλψη, το επίδομα γήρατος, τα οικογενειακά επιδόματα, είναι όλα ελλειμματικά! Το εξωτερικό μας χρέος έχει χτυπήσει κόκκινο, εν ολίγοις η κατάσταση είναι τραγική και δεν θα μπορούμε πια, όπως κάναμε στο παρελθόν, να δίνουμε χρήματα για να ηρεμήσουμε τις πιέσεις που ασκούνται στα προάστια. Εκεί ακριβώς θα υπάρξει σύγκρουση.

ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ?
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στο Γάλλο σκηνοθέτη Jean Pierre Bastid, τον κύριο με τα άσπρα μαλλιά και τα γένια που βλέπετε στο βίντεο να βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών και να αντιπαρατίθεται στις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας. Πρόκειται για τον ίδιο κύριο που στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται γεμάτος αίματα, μετά την συνάντηση του με τα Γαλλικά CRS («Compagnies R?publicaines de S?curit?», σημαίνει επί λέξει «Δημοκρατικές Ομάδες Ασφαλείας»!!!), τα καθ’ ημάς ΜΑΤ.

Η «συνάντηση» μεταναστών και CRS έλαβε χώρα στην παρισινή συνοικία Montreuil στις 11 Οκτωβρίου 2005. Το πρωί εκείνης της ημέρας πάνω από δέκα οικογένειες μεταναστών από την Αφρική κατέλαβαν την κλειστή αυτή δημοτική αίθουσα για να στεγαστούν. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μετανάστες βρίσκονται νόμιμα στη χώρα. Ανάμεσά τους άλλωστε βρίσκονταν και τα μικρά τους παιδιά που κάνουν μάθημα στα γειτονικά σχολεία.

Η εκδιώξεις άστεγων μεταναστών από υπό κατάληψη κτίρια βρίσκεται σε ημερησία διάταξη στη σημερινή Γαλλία. Η πολιτική της κυβέρνησης απέχει μακράν από την ανεκτική στάση που κρατούσε η προηγούμενη κυβέρνηση των σοσιαλιστών σε τέτοιου είδους καταλήψεις. Την ίδια μεταστροφή επέδειξε η νέα κυβέρνηση και στο θέμα των νομιμοποιήσεων των μεταναστών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος του Montreuil, του οποίου ο Δήμαρχος είναι και βουλευτής που εκλέγεται με την Αριστερά, κάλεσε τις “δημοκρατικές ομάδες ασφάλειας”, τα CRS, να βοηθήσουν τους άτυχους μετανάστες στην «μετακόμιση». Οι μετανάστες, όπως φαίνεται και στο βίντεο, μετά την «μετακόμισή» τους αυτή, εγκαταστάθηκαν πρόχειρα σε ένα κοντινό πάρκο.

Κάποιοι Γάλλοι ακτιβιστές, όπως ο Jean Pierre Bastid συμπαραστάθηκαν στους άστεγους μετανάστες και υπέστησαν και οι ίδιοι την κρατική βία, παίρνονταν έτσι και μια γεύση του τι θα πει να είσαι μετανάστης στην χώρα της ελευθερίας, της ισότητας και της αδερφοσύνης…

Ο Bastid, συγγραφέας και σκηνοθέτης, πνευματικό παιδί του Jean Cocteau και του Nikola Ray, έχει σκηνοθετήσει ταινίες για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ έχει γράψει και τα βιβλία Le Transafricain και Aventures Sans Frontieres. Το κείμενο που δημοσίευσε ο ίδιος στο παρισινό Indymedia λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα αυτά, έχει τίτλο “Η σειρά μας θα έρθει …η σειρά μας ήρθε” και ένα απόσπασμά του μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Ο κ. Bastid το έγραψε στο νοσοκομείο όπου βρέθηκε έχοντας πολλαπλές κακώσεις, ένα σπασμένο πλευρό, σπασμένη μύτη και αιματώματα στο πρόσωπο.

«Από το 1942, ο Γαλλικός πληθυσμός βρέθηκε κάτω από τον έλεγχο της αστυνομίας του Vichy*. Χωρίς βέβαια να υπολογίζει τους αντιστασιακούς. Τους αντιστασιακούς που βέβαια η μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θεωρούσε ταραχοποιούς και τρομοκράτες. Αυτοί οι ταραχοποιοί απελευθέρωσαν την χώρα.

Κατά την διάρκεια του πολέμου της Αλγερίας, είχαν ξεχάσει ήδη εκείνη την αστυνομική βία. Τη βία που και πάλι είχε αρχίσει να επιβάλλεται στη χώρα.

Σήμερα, κάποιοι γελούν με τις αναμνήσεις αυτές χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η Γαλλία του κ. Sarkozy παίρνει τη σκυτάλη από αυτή του Papon**».

*H κυβέρνηση του Vichy (Βισί), ήταν η δοτή Γαλλική κυβέρνηση που κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής συνεργάστηκε με τους ναζί γράφοντας μια από τις πλέον μελανές σελίδες της σύγχρονης Γαλλικής ιστορίας
** Ο Maurice Papon (Μορίς Παπόν) καταδικάστηκε το 1998 για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γιατί κατά την περίοδο της Κατοχής είχε συνεργαστεί με τους Ναζί. Aπο το 1942 έως το 1944 ήταν το δεξί χέρι του νομάρχη του Bordeaux, υπεύθυνος για τη δημόσια τάξη και για ότι αφορούσε τους Εβραίους. Αργότερα, το 1961 πρωτοστάτησε, ως αρχηγός της παρισινής αστυνομίας στον σφαγιασμό 200 και πλέον Αλγερινών που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία με αίτημα την αυτονόμηση της Αλγερίας.

Όλο το κείμενο του κ. Bastid (στα γαλλικά) βρίσκεται στη διεύθυνση http://nice.indymedia.org/article.php3 ?id_article=10855

Ευχαριστούμε την "άγνωστη" κυρία που μας εμπιστεύτηκε το βίντεο-ντοκουμέντο όταν μας είδε να φιλμάρουμε στο Μοντρέιγ

ΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΕΤΟ

Τα Ευρωπαϊκά γκέτο δημιουργήθηκαν στην προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα έλλειψης στέγης, που εμφανίστηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε μάλιστα θεωρήθηκε ότι αποτελούσαν μια προοδευτική λύση για τη μεσαία τάξη και τους προλετάριους που τους δίνονταν έτσι η δυνατότητα να στεγάζονταν σε σύγχρονα και λειτουργικά καταλύματα, πολύ καλύτερα από τις πρόχειρες κατασκευές που διέθεταν.

Τα γκέτο, από τη γέννησή τους, αποτελούσαν τον πρώτο σταθμό των μεταναστών που ζητούσαν μια καλύτερη τύχη στις Ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις. Στην περίπτωση της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, φιλοξενούσαν καταρχάς τους μετανάστες που κατέφθαναν από τις αποικίες. Στην περίπτωση της Γερμανίας τους εργάτες-μετανάστες που κατέφθαναν από διάφορες γωνίες του κόσμου. Τότε όμως υπήρχαν δουλειές λόγω των καταστροφών που άφησαν πίσω τους οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι, αλλά και της αυξανόμενης βιομηχανικής ανάπτυξης. Μεταφορικά, ανέκαθεν τα γκέτο αποτελούσαν ένα καθαρτήριο. Ένα καθαρτήριο που μπορούσε να οδηγήσει τόσο στον παράδεισο -αν ο κάτοικός τους έβρισκε δουλειά που θα του επέτρεπε να μετακομίσει αλλού-, όσο και στην κόλαση -αν η ανεργία και η ανέχεια τον εγκλώβιζαν για πάντα μέσα σ' αυτά.

Ενδεικτικά, οι κυριότερες Ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν σήμερα γκέτο είναι το Παρίσι, η Λυών, το Λονδίνο, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Αμβέρσα, οι Βρυξέλλες και το Ρότερνταμ. Χαρακτηριστικό κοινό στοιχείο τους, είναι οι γκρίζες απρόσωπες και δομημένες με κανονιστικό και ομοιογενή τρόπο πολυκατοικίες τους που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρόκειται για οικοδομικά συγκροτήματα αποκομμένα από τον αστικό χώρο των κοινωνικά ευνοούμενων και μοιάζουν περισσότερο με πόλεις σε μόνιμη καραντίνα.

Ελλείψει ουσιαστικών -ή τουλάχιστον επιτυχημένων- προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης, η φαινομενική προσωρινότητα των γκέτο διαδέχτηκε την μονιμότητά τους. Ολόκληρες γενιές ανθρώπων πια γεννιούνται και πεθαίνουν εγκλωβισμένοι μέσα στην απρόσωπη αρχιτεκτονική τους. Εκεί μέσα αναπτύσσουν τη δική τους κουλτούρα και ψυχοσύνθεση, ένα κράμα της "μαμάς πατρίδας" και της οργής με την οποία αντιμετωπίζουν τη νέα τους κατάσταση.

Με αυξημένους τους δείκτες ανεργίας μέσα σε αυτά και την πλειοψηφία των κατοίκων τους να ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, ο πληθυσμός των γκέτο έγινε με τα χρόνια εύκολο θύμα, αλλά και θύτης μιας ολοένα αυξανόμενης εγκληματικότητας. Η σύσταση συμμοριών αλλά και η διέξοδος μέσα από τη δημιουργία καλλιτεχνικών και μουσικών σχημάτων αμφισβήτησης, αποτελούν πλέον εγγενή στοιχεία της ζωής στα ευρωπαϊκά γκέτο. Στοιχεία μέσα από τα οποία οι νεαροί μετανάστες αποκτούν την χαμένη τους ταυτότητα. Αυτή η αλληλεγγύη είναι που τους προστατεύει από τον αυξανόμενο ρατσισμό που τρέφεται εναντίον τους και που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ένταξή τους στο "ξένο" περιβάλλον. Η κοινωνία που ζει έξω από τα γκέτο μαθαίνει εύκολα να τα φοβάται. Και αντίστοιχα τα γκέτο αναπαράγουν εσωτερικά την εχθρότητα προς την κοινωνία που τα έχει δημιουργήσει και τα έχει ταυτόχρονα καταδικάσει.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι αποτυχίες των κυβερνητικών επιλογών στη λύση επιμέρους θεμάτων, όπως η πρόσβαση στην εργασία, την υγεία ή την εκπαίδευση, γίνεται περισσότερο αντιληπτές.

Σήμερα στη Γαλλία όπου συνολικά η ανεργία φτάνει το 9,9%, στις "ευαίσθητες αστικές περιοχές", όπως αποκαλούν τα γκέτο, η ανεργία αγγίζει κατά μέσο όρο το 20,7%, ενώ σε ορισμένες από αυτές τις συνοικίες το ποσοστό φτάνει μέχρι και το 50%. Επίσης, στην ίδια χώρα, ενώ συνολικά το 10% ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, αυτό το ποσοστό στα γκέτο αγγίζει το 26,5%.

Με μια πρώτη ματιά, ο κοινωνικός αποκλεισμός των μεταναστών αντικατοπτρίζει την αδυναμία των Ευρωπαϊκών πολιτικών για την πλήρη κοινωνική τους ένταξη. Αυτές οι πολιτικές αφορούν κατά κύριο λόγο:



Την ένταξη των μεταναστών στην αγορά εργασίας

Την παιδεία και εκμάθηση της γλώσσας

Τις κοινωνικές υπηρεσίες και την πρόσβαση σε αυτές

Το κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον

Την εθνικότητα, την ιθαγένεια, και τον σεβασμό στο διαφορετικό

Θέματα στέγασης και αστικού περιβάλλοντος


ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.

Εξέγερση των νέων στα Γαλλικά προάστια - Χρονικό

Ήμουν μια φορά και περίμενα ένα φίλο εδώ από κάτω και έρχονται οι μπάτσοι και σταματάνε. Με καλώδια με κολλάνε στο τοίχο και με ψάχνουν. Και όλα αυτά για ένα τυπικό έλεγχο ταυτότητας, ενώ ο κόσμος που κοίταζε νόμιζε ότι είμαι καταζητούμενος...
Αυτή είναι η καθημερινότητα...

Από τη συνέντευξη νεαρού ράπερ των γκέτο στον "Εξάντα"

Λίγες μέρες πριν ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια στη Γαλλία, λες και το 'χε προβλέψει η Γαλλική κυβέρνηση και έστειλε τον "απεσταλμένο" της. Ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, που από τις 19 Οκτωβρίου κήρυξε έναν "πόλεμο δίχως έλεος" στην βία των προαστίων. Στις 25 Οκτωβρίου ο Σαρκοζί επισκέφτηκε το υποβαθμισμένο προάστιο του Argenteuil, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή. Οι νεαροί κάτοικοι των υποδέχτηκαν με μπουκάλια και πέτρες. Ο ίδιος τους αποκάλεσε αποβράσματα και αλήτες, ενώ δεν παρέλειψε να καθησυχάσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την υπόσχεση ότι θα "καθαρίσει" αυτές τις περιοχές. Το φυτίλι είχε ήδη ανάψει…



Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 - Η αφορμή των επεισοδίων

Μια ομάδα περίπου δέκα εφήβων μεταναστών, παίζουν ποδόσφαιρο στο γκέτο του Clichy-sous-Bois, ενός από τα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού. Το παιχνίδι τελειώνει και οι νεαροί κατευθύνονται προς τα σπίτια τους. Ξαφνικά, αστυνομικοί κατακλύζουν την περιοχή. Στη θέα τους, τρεις από τους νεαρούς μετανάστες απομακρύνονται τρέχοντας. Οι αστυνομικοί τους κυνηγούν, στην προσπάθειά τους να κρυφτούν σε έναν ηλεκτρικό υποσταθμό της Γαλλικής εταιρίας ηλεκτρισμού, οι δύο από τους νεαρούς και πεθαίνουν από ηλεκτροπληξία,. Ο τρίτος τραυματίζεται και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.
Τα τρία θύματα προέρχονταν από διαφορετικές πολιτισμικές κοινότητες. Οι δύο που σκοτώθηκαν, ο 15χρονος Bouna Traore και ο 17χρονος Zyed Benna ήταν από το Μαλί και την Τυνησία, ενώ ο νεαρός που τραυματίστηκε, ο 17χρονος Muhittin Altun, έχει Τουρκο-Κουρδικές ρίζες.

Μόλις γίνεται γνωστό το γεγονός, διακόσιοι περίπου νέοι του προαστίου Clichy-sous-Bois συγκεντρώνονται στην πλατεία Beauvau. Και κάπως έτσι ξεκινούν όλα… Γύρω στις 11 το βράδυ, η ύπαρξη δεκάδων ανεξέλεγκτων ομάδων νεαρών οδηγεί στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση "αστικών ταραχών". Απέναντι στους νέους παρατάσσονται 300 περίπου αστυνομικοί.
Τα πρώτα αποτελέσματα: 23 αυτοκίνητα καμένα, οι τζαμαρίες ενός εμπορικού κέντρου σπασμένες, ενώ αμαξοστάσια λεωφορείων, ένα σχολείο, το ταχυδρομείο και το δημαρχείο του προαστίου υπέστησαν ζημιές. Τα επεισόδια κράτησαν περίπου μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.


Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2005

Το βράδυ περίπου 400 Γάλλοι νεαροί, κυρίως μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς του Clichy-sous-Bois, πετούν πέτρες και μολότοφ σε ότι βρίσκουν μπροστά τους. 23 αστυνομικοί τραυματίζονται, ενώ συνάδελφοί τους πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες. Δεκάδες άτομα συλλαμβάνονται…


Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2005

Εκατοντάδες μετανάστες των γκέτο, φορώντας μπλούζες που γράφουν με μαύρα γράμματα "θάνατος για το τίποτα", διαδηλώνουν ειρηνικά αποτείνοντας φόρο τιμής στους δύο νεαρούς που σκοτώθηκαν. Το βράδυ, το σκηνικό αλλάζει. Στα επεισόδια που ακολουθούν, οι νεαροί δείχνουν αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουν στο εξής ειρηνική τακτική.


Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2005

Οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών μεταναστών και αστυνομίας συνεχίζονται και αυτό το βράδυ στο Clichy-sous-Bois. Η έκρηξη μιας χειροβομβίδας αερίου της αστυνομίας μέσα σε τζαμί, πυροδοτεί την κατάσταση.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Σαρκοζί υποσχέθηκε "μηδενική ανοχή" προς τους στασιαστές κι έστειλε αστυνομικές ενισχύσεις. Ο Υφυπουργός ίσων ευκαιριών, Azouz Begag επέκρινε τους χαρακτηρισμούς του Σαρκοζί περί "αλητών" και υποστήριξε ότι δυσχέραιναν την κατάσταση.


Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005

Για άλλη μια νύχτα, στο Clichy-sous-Bois, μαίνονται βίαια επεισόδια. Και για πρώτη φορά εξαπλώνονται στα γύρω προάστια. Οι φόβοι για περεταίρω κλιμάκωση της εξέγερσης και σε άλλες περιοχές του Παρισιού και της Γαλλίας μεγαλώνουν…


Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2005

Ο Πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, επισκέπτεται τις οικογένειες των δύο νεαρών που έχασαν τη ζωή τους. Παρότι εγγυάται "πλήρη έρευνα για τα αίτια του θανάτου τους", οι ταραχές συνεχίζονται και αυτό το βράδυ σφοδρότερες, τόσο στο Clichy-sous-Bois, όσο και σε άλλα υποβαθμισμένα προάστια Βόρεια και Δυτικά του Παρισιού.


Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2005

Μετά τη "μακρά σιωπή" του από το ξέσπασμα των επεισοδίων, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ εμφανίζεται και συνιστά στους Υπουργούς του ψυχραιμία. Οι ταραχές εξαπλώνονται σε 22 προάστια γύρω από το Παρίσι. Νεαροί μετανάστες καίνε ένα αστυνομικό τμήμα στο Aulnay-sous-Bois, ενώ οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς. Μια ανάπηρη γυναίκα παθαίνει εγκαύματα από τη φωτιά που βάζουν νεαροί σε λεωφορείο, ενώ πάνω από 300 αυτοκίνητα καίγονται την ίδια νύχτα.


Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2005

Με καθυστέρηση έξι ημερών, και κάτω από πιέσεις, αρχίζει η αστυνομική έρευνα για τον θάνατο των δύο νεαρών. Η εξέγερση όμως εξαπλώνεται πέρα από τα προάστια του Παρισιού και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας: Στη Ντιζόν, τη Μασσαλία και τη Νορμανδία. Εκατοντάδες αυτοκίνητα καίγονται, ενώ νεαροί βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα μέχρι και μέσα στο καλά φυλασσόμενο κέντρο του Παρισιού.


Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2005

Ομάδες νεαρών δημιουργούν μεγάλης κλίμακας επεισόδια, αναστατώνουν τόσο τα προάστια του Παρισιού όσο και άλλες πόλεις της Γαλλίας. Εκατοντάδες αυτοκίνητα καίγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ γίνονται πολλές συλλήψεις.


Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2005

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού, Υβ Μπο, δηλώνει ότι οι νεαροί δρουν οργανωμένα και με συγκεκριμένη στρατηγική. Η αστυνομία επιστρατεύει εφτά ελικόπτερα με φώτα και κάμερες. Παρόλα αυτά τα επεισόδια συνεχίζονται και αυτή τη νύχτα με αμείωτη ένταση.




Η χλιδή των μεγαλοαστικών συνοικιών


Συλλήψεις κατά τα πρόσφατα επεισόδια


Αφίσα της Παρισινής Act Up στην οποία ο κ. Σαρκοζί εμφανίζεται σαρκαστικά να προτείνει στους Γάλλους να ψηφίσουν Λε Πεν

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2005

Ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, έπειτα από συνάντηση με την κυβέρνηση, υπόσχεται να επαναφέρει τη τάξη στη Γαλλία, συλλαμβάνοντας και τιμωρώντας "αυτούς που σπέρνουν βία και φόβο". Η νύχτα που ακολουθεί είναι από τις χειρότερες για τη Γαλλία. Πάνω από χίλια αυτοκίνητα καμένα, εκκλησίες στο στόχαστρο των νεαρών και εκατοντάδες συλλήψεις συνθέτουν την εικόνα της ενδέκατης νύχτας των ταραχών. Σ' αυτήν προστίθενται ακόμα δύο σοβαροί τραυματισμοί αστυνομικών στην πόλη Γκρινί, κοντά στο Παρίσι.


Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2005

Ο 61χρονος Ζαν Ζακ λε Σαναντέκ πεθαίνει στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί από την Παρασκευή, μετά τον τραυματισμό του από νεαρούς στο προάστιο Σαιν Ντενί. Τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τον καταμετρούν σαν την πρώτη ανθρώπινη απώλεια, πιέζοντας τη κυβέρνηση για εξεύρεση λύσης. Ο Πρωθυπουργός Ντε Βιλπέν, προτείνει απαγόρευσης της κυκλοφορίας και εφαρμογή νόμου που θα κηρύττει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων Γαλλίας εκδίδει φάτουα, δηλαδή θρησκευτικό διάταγμα, καλώντας όλους τους μουσουλμάνους νεαρούς να απέχουν από τα επεισόδια. Η εξέγερση το ίδιο βράδυ εξαπλώνεται σε 300 ακόμα πόλεις της Γαλλίας…


Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2005

Το Συμβούλιο των Υπουργών εγκρίνει την 12ήμερη επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά περίπτωση και την εφαρμογή του νόμου έκτακτης ανάγκης που πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Αλγερία το 1955. Οι πρώτες αντιδράσεις ενάντια στο νόμο έρχονται από την αριστερά και κάποιες προσκείμενες εφημερίδες, είναι όμως σχετικά χλιαρές. Την ίδια νύχτα, τα επεισόδια αφήνουν 1173 αυτοκίνητα καμένα και 12 αστυνομικούς τραυματίες, ενώ συλλαμβάνονται 330 άτομα.

Συνολικά μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το BBC, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 5873 αυτοκίνητα καήκανε, 1500 άνθρωποι συνελλήφθησαν - 17 από αυτούς έχουν καταδικαστεί - και 120 αστυνομικοί και πυροσβέστες τραυματίστηκαν.


Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2005

Ο νόμος εφαρμόζεται στα Παρισινά προάστια και σε πάνω από 30 πόλεις της Γαλλίας. Η πόλη Αμιέν είναι η πρώτη στην οποία επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή που τα επεισόδια συνεχίζονται για άλλη μια νύχτα, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι με την επιβολή του νόμου μειώθηκε αισθητά το επίπεδο των συγκρούσεων.


Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005

O υπουργός εσωτερικών, Νικολα Σαρκοζί δηλώνει στην τηλεόραση ότι ορθά χρησιμοποίησε τις εκφράσεις "αποβράσματα" και "αλήτες". Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά… "προσυπογράφει" αυτά που είπε ο ίδιος.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν, μετά από σύντομη συνομιλία του με τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ, εκτιμά ότι τα επεισόδια θα τελειώσουν σύντομα. Την ίδια μέρα, 260 ενήλικα άτομα καταδικάζονται από την Γαλλική δικαιοσύνη σε ποινές φυλάκισης για συμμετοχή σε επεισόδια


Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005

Ξεκινάει ο εορτασμός της "ημέρας μνήμης" για το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν αισθητή τη δύναμή τους σε όλο το Παρίσι, χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα επεισόδια. Οι τοπικές αρχές του Παρισιού, εφαρμόζοντας τον νόμο έκτακτης ανάγκης, ανακοινώνουν την απαγόρευση των δημοσίων συναντήσεων που "ως σκοπό θα είχαν τη διατάραξη της τάξης", από το πρωί του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής.


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2005

Ενώ στο Παρίσι επικρατεί σχετική ηρεμία, στη Λυών η αστυνομία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει χημικά εναντίον εξεγερμένων νεαρών στη κεντρική πλατεία Μπελεκούρ. Είναι οι πρώτες μεγάλης έκτασης συγκρούσεις στην καρδιά Γαλλικής μεγαλούπολης. Την ίδια μέρα, ο Υπουργός Εσωτερικών Σαρκοζί ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι απελάσεις καταδικασθέντων μεταναστών.


Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2005

Η Λυών ακολουθεί το παράδειγμα του Παρισιού και, εφαρμόζοντας τον νόμο, απαγορεύει τις δημόσιες συναντήσεις μετά τη δύση του ηλίου. Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα των μέτρων, καταμετρώντας 370 αυτοκίνητα καμένα, 150 λιγότερα από την προηγούμενη νύχτα.

Μεγαλύτερης έκτασης είναι όμως οι ταραχές σε Τουλούζη και Σαιν Ετιέν. Ο ακροδεξιός Ζαν Μαρί Λεπέν βρίσκει την ευκαιρία να προβεί σε ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις, ανακαλύπτοντας τη "ρίζα του κακού" στις μαζικές μεταναστεύσεις από τον Τρίτο Κόσμο. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στη Γαλλία ποσό 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανάκαμψή της από την ταραγμένη περίοδο που πέρασε.


Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005

Ενώ ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, στον πρώτο μεγάλο του τηλεοπτικό λόγο προς τη γαλλική νεολαία, διαβεβαιώνει ότι θα δημιουργηθούν "ίσες ευκαιρίες για όλους", το Συμβούλιο των Υπουργών εγκρίνει την παράταση της εφαρμογής του νόμου έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες!

Τις ημέρες που ακολουθούν, το Παρίσι και τα προάστια επιστρέφουν σιγά σιγά στους κανονικούς τους ρυθμούς


ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.


ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.
ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

cyrus said...

Ανώνυμε, ο τρόπος σκέψης μας διαφέρει ΠΑΡΑ πολύ. Ειλικρινά, δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσουμε την ανακύκλωση εκατέρωθεν επιχειρημάτων που δεν μπορούν να βρουν κοινό τόπο.

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Anonymous said...

ΜΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ.
ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ?

cyrus said...

Είναι θέμα αφετηρίας. Νομίζω πως είναι φανερό αυτό από τα τελευταία σχόλιά μας. Για παράδειγμα, άλλη Ελλάδα οραματίζεσαι εσύ, κι άλλη εγώ. Κι αυτές οι δυο Ελλάδες είναι ασύμβατες μεταξύ τους.

Τουλάχιστον, μπορούμε να συνυπάρχουμε...

Anonymous said...

ΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
ΑΥΤΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ,ΔΙΑΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Anonymous said...

κοιτα φιλε τι βρηκα στο forum του ρεσαλτο το οποιο ειναι αριστερο περιοδικο.




Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΑ» στον ΑLTER με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου μου δόθηκε η ευκαιρία να θέσω στον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο το εξής ερώτημα: «Κύριε υπουργέ το βράδυ των Γαλλικών Εκλογών σε ερώτηση τού εάν προτίθεστε να εφαρμόσετε και στην Ελλάδα τις ιδέες του Νικολά Σαρκοζί για τους Μετανάστες είπατε ότι «ευχαριστώ όλους τους μετανάστες που επέλεξαν την πατρίδά μας για να έρθουν να ζήσουν εδώ!», δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την απόλυτο αντίθεσή σας στην πολιτική της Γαλλίας ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι εσείς ο υπουργός των Εσωτερικών της Ελλάδος, δηλ ο θεωρητικός φύλακας της νομιμότητας, ευχαριστείτε και τους παρανόμως εισελθόντες οικονομικούς μετανάστες;»


Η συνέχεια της εκπομπής ήταν εκρηκτική, ενώ κανονικά τελείωνε στις 02.10, τελικώς τελείωσε στις 02.50 και ενώ προηγήθηκε μία κανονική μάχη άνευ προηγουμένου. Οι κατηγορίες οι συνήθεις «ΕΙΣΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΑΪΝΤΕΡ», «ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ» κλπ. Για μία ακόμη φορά μόλις κάποιος τολμά στην Ελλάδα να θέσει δημοσίως το ζήτημα των μεταναστών, αμέσως γίνεται δέκτης τόνων λάσπης! Πιάστηκαν μάλιστα από μία έκφραση που χρησιμοποίησα ως σχήμα λόγου, ότι δηλαδή όπως πάμε και αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας σε 20 χρόνια θα έχουμε Αλβανό Πρωθυπουργό και προσπάθησαν να με διαβάλουν και να με συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο.
Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να σας παραθέσω ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία και όλοι εσείς μόνοι σας να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Το 1993 η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με την συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων και των τριών τότε κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ ομοφώνως εξέδωσαν ένα πόρισμα για την μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Εκεί στην σελίδα 29 αναγράφονται επί λέξει τα εξής:

«Ο Αλβανικός πληθυσμός περιλαμβανομένου και του ευρισκομένου στις γειτονικές χώρες θα διπλασιαστεί μετά από 30-35 έτη και από 6 εκατ. Σήμερα θα πλησιάσει τα 12, δηλαδή το 2025 θα υπερτερεί κατά 20% του ελληνικού πληθυσμού ακόμη και εάν οι δημογραφικοί μας δείκτες βελτιωθούν. Η Αλβανία λόγω της νεανικής σύνθεσης του πληθυσμού και της μικρής αναλογίας γερόντων θα συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο νέες χώρες όχι μόνον των Βαλκανίων, αλλά ολοκλήρου της υφηλίου, ενώ η Ελλάδα θα είναι η πιο γεροντική χώρα των Βαλκανίων.
Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου, ενώ ήταν κατά το ήμισυ Αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι και κατά το ήμισυ Σέρβοι μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σήμερα οι Αλβανόφωνοι αντιπροσωπεύουν το 77% του συνόλου με 2.000.000 ενώ οι Σέρβοι έγιναν μειονότητα με 200.000 (ποσοστό 13%) σε χρονική περίοδο 45 ετών.»

Στην σελίδα 30 λέει τα εξής:
«...Ο λαός είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του κράτους που προωθεί την παραγωγή, την οικονομική και κοινωνική πρόοδο και εγγυάται την ύπαρξη και την ασφάλειά του.
Η δημογραφική εξασθένιση-γήρανση της κλασσικής Ελλάδος και του Βυζαντίου οδήγησε, σύμφωνα με έγκριτες μαρτυρίες, τον Ελληνισμό σε υποταγή αιώνων και παρ΄ολίγον σε ολοκληρωτικό αφανισμό...
Τα πληθυσμιακά κενά που δημιουργούνται σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα υπάρχει ο κίνδυνος να καλυφθούν από αλλοδαπούς (κυρίως Μουσουλμάνους) με εξαιρετικά δυσμενή απώτερα επακόλουθα.»

Στην σελίδα 31:
«Εάν για την ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού και γενικά για την πορεία της οικονομίας μας και των ασφαλιστικών ταμείων στηριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν προβλήματα σοβαρά με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις σύμφωνα με την εμπειρία των περασμένων 10ετιών σε χώρες της Δ. Ευρώπης. Οι μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα, άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλες κοινωνίες διαφορετικές του δυτικού πολιτισμού.»

Θέλετε να μάθετε ορισμένα από τα ονόματα των βουλευτών που τα υπογράφουν όλα αυτά ήδη από το 1993; Μπακογιάννη Ντόρα (Ν.Δ.), Φάνη Πάλη-Πετραλιά (Ν.Δ.), Πέτρος Τατούλης (Ν.Δ.), Παναγιώτης Κρητικός (ΠΑΣΟΚ), Σγουρίδης Παναγιώτης (ΠΑΣΟΚ), Δρεττάκης Μανώλης (ΣΥΝ) κ.α.
Δηλαδή ήδη από το 1993 η Ελληνική Βουλή στο σύνολό της παραδεχόταν ότι εάν δεν ακολουθήσουμε εξαιρετικά προσεκτική δημογραφική πολιτική από την μία και εάν δεν αποφύγουμε την κάλυψη των δημογραφικών μας αναγκών από μετανάστες, τότε κινδυνεύει η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους! Τι έκαναν για όλα αυτά οι Κυβερνήσεις μας από το 1993 έως σήμερα; Τα ακριβώς αντίθετα! Ακόμη και η πλήρης εξίσωση Τριτέκνων-Πολυτέκνων που αναφέρεται στην σελίδα 35, δεν έχει υλοποιηθεί. Ενώ για την κάλυψη των αναγκών της χώρας έκαναν όλα αυτά τα οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά επικίνδυνα! Εμείς είμαστε οι ρατσιστές λοιπόν; Επειδή ανησυχούμε για αυτά που οι ίδιοι έχουν εγγράφως και ομοφώνως παραδεχθεί;
Στο διαδίκτυο ανάμεσα σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα για αυτό το θέμα κείμενα βρήκα και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο του κ. Θεοδώρου Κατσανέβα. Ο κ. Κατσανέβας υπήρξε επί σειρά ετών διοικητής του ΙΚΑ, άρα γνώστης των δημογραφικών μας προβλημάτων και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο τίτλος του άρθρου του είναι ο εξής «ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Σε αυτό αναφέρει ότι:
«Το έτος 2015 οι αλλοεθνείς μετανάστες στην Ελλάδα θα ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια άτομα, έναντι συνολικού πληθυσμού 13,5 εκατομμυρίων. Οι εκτιμήσεις αυτές στηρίζονται σε μετριοπαθέστατους υπολογισμούς του ΟΗΕ, του ΟΟΣΑ και άλλων φορέων, όπου δεν συνυπολογίζεται η αύξουσα πορεία της εισροής λαθρομεταναστών, που ενδέχεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε έκτακτες περιστάσεις. Ήδη η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό αλλογενών μεταναστών στην Ευρώπη, με εξαίρεση το λιλιπούτειο Λουξεμβούργο. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός αύξησής τους, που είναι αλματώδης λόγω της υψηλής γεννητικότητάς τους, σε είκοσι με τριάντα χρόνια είναι πολύ πιθανόν να έχουν υπερβεί σε αριθμητικά μεγέθη τον φθίνοντα ελληνικό πληθυσμό.»
Και στο κλείσιμο του άρθρου του, ανάμεσα σε άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα που λέει καταλήγει ως εξής:
«Το βασικό ζήτημα πως η λαθρομετανάστευση, εφ΄όσον δεν αντιμετωπισθεί με ορθολογικό και ευφυή τρόπο, χωρίς ξενοφοβίες και ρατσισμούς, θα αλλοιώσει την εθνολογική βάση της χώρας. Και στο σχετικά κοντινό μέλλον η Ελλάδα θα κινδυνεύει να πεθάνει.»
(Όλα αυτά θα τα βρείτε στο διαδίκτυο στο http://www.unipi.gr/katsanevas/)

Δηλαδή η Ελλάδα στο κοντινό μέλλον θα κινδυνεύει να πεθάνει και εμείς θα μείνουμε σιωπηλοί μήπως και μας πουν ρατιστές; ΑΙΣΧΡΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ!
Ο διεθνολόγος και Ιστορικός Περικλής Νεάρχου, προσωπικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και αρθρογράφος στο ΠΑΡΟΝ, σε ομιλία του με θέμα: «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» στις 12-14 Φεβρουαρίου του 2007 καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:
1. Το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως αποτελεί μέγα εθνικό πρόβλημα, ανεξάρτητα εάν υποβαθμίζεται από υποτίμηση, ιδεολογική σύγχυση, αμηχανία ή σκοπιμότητα.
2. Η παγκοσμιοποίηση αντιμάχεται εκ των πραγμάτων το Εθνικό κράτος γιατί επιδιώκει να επιβάλει την ενιαία παγκόσμια αγορά πέρα από εθνικούς φραγμούς ή περιορισμούς. Περιβάλλει την επιδίωξή της αυτή με ιδεολογήματα περί διεθνισμού, κοσμοπολιτισμού, «πολυπολιτισμού», τα οποία δεν πρέπει να παίρνει κανείς τοις μετρητοίς και να τα δέχεται ανεπιφύλακτα.
3. Περιορισμένη, επιλεκτική και αυστηρά ελεγχόμενη μετανάστευση είναι επωφελής για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Η σημερινή όμως ανεξέλεκτη λαθρομετανάστευση και οι άκριτες μαζικές νομιμοποιήσεις υπονομεύουν τα ίδια τα θεμέλια του ελληνικού Εθνικού Κράτους και της κοινωνικής συνοχής.
4. Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Να θέσει επί τάπητος για σοβαρή δημοσία συζήτηση το θέμα.»

Τι άλλο νομίζετε ότι προσπάθησα να κάνω από αυτό στην επίμαχη εκπομπή; Να συζητήσουμε επιτέλους ένα θέμα εις το οποίο όλοι οι φορείς συγκίνουν ότι ενδεχομένως και να αποτελέσει το ΤΕΛΟΣ του Ελληνισμού!
Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. ως υπεύθυνο πολιτικό Κόμμα θα θέσει το θέμα αυτό στην δημόσια συζήτηση. Θα αντιμετωπίσουμε με επιχειρήματα και με στοιχεία τις κραυγές των πολιτικών μας αντιπάλων, οι οποίοι και φέρουν βαρύτατες ευθύνες διότι έπραξαν αντίθετα από το όμόφωνο πόρισμα της Ελληνικής Βουλής όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει θάρρος! Το έχουμε!
Τι ζητάμε; Απλά να αποφασίσει η ελληνική πολιτεία πόσους μετανάστες χωρά η Ελλάς. Εμείς προτείνουμε το όριο της Ιταλίας και τις Ελβετίας δηλ. το 3%. Σε συνεργασία με τους Διεθνείς Οργανισμούς και τις Ανθρωπιστικές οργανώσεις, ζητούμε την αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Ούτε διωγμούς θέλουμε, ούτε ακραίες ενέργειες! Ψυχραιμία και αντιμετώπιση του θέματος με υπευθυνότητα και με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον. Και πάνω απ΄ όλα ζητούμε πριν από την απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων στους οικονομικούς μετανάστες, την διενέργεια Δημοψηφίσματος, διότι ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος εάν επιθυμεί να παραχωρήσει ένα τόσο μεγάλο τμήμα της Εθνικής του κυριαρχίας σε άλλους.
Κλείνοντας το σύντομο αυτό άρθρο, επειδή η συνήθης κατηγορία είναι ότι όλες αυτές είναι ακροδεξιές απόψεις, αν και επικρατούν σήμερα σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, σας καλώ να αγοράσετε από τα περίπτερα το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ. Είναι αφιερωμένο σε αυτό το θέμα και όλη η ομάδα του είναι Αριστερής προελεύσεως. Βλέπετε, αυτούς δεν μπορούν να τους λασπώσουν όπως εμάς.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
Εκπροσωπος τυπου ΛΑ.Ο.Σ.

cyrus said...

Σας παρακαλώ πολύ, σταματήστε το spamming. Αν έχετε κάτι να πείτε επί του ποστ, πείτε το -- αλλιώς θα υποχρεωθώ να κλείσω τα σχόλια.

cyrus said...

Όσο για την "αριστεροσύνη" του περιοδικού Ρεσάλτο, αυτή είναι σαν την αριστεροσύνη του Καραμπελιά και της Κανέλλη: συζητήσιμη...

(όχι εδώ, όμως)

Anonymous said...

Ο λαός μίλησε και έστειλε τον Καρατζαφέρη στη Βουλή.

Το να εκθιάζει κανείς την πατρίδα του δεν είναι κακό...απεναντίας είναι καλό...αφού το ανάποδο είναι κακό

Δεν συζητώ φυσικά για τον Λιακόπουλο....ο κύριος είναι πωλητής του υποθετικού "δεν λέω εγώ οι άλλοι τα λένε".

Ο Καρατζαφέρης δεν πουλάει φούμαρα. Μιλάει πολύ σοβαρά για πολιτικά ζητήματα και σήμερα είναι βουλευτής των Ελλήνων, ένας από τους 300, μαζί με άλλους εννιά ομοϊδεάτες του.

Αλλά το ζητούμενο εδώ είναι: Εϊναι ο Καρατζαφέρης φασίστας; Ο cyrusgeo χρειάστηκε τον ΕΚΟ για να μας πείσει...Ισχύει η ίδια πολιτική πειθούς και για κάθε δημοκράτη;

Για παράδειγμα πόσο δημοκράτες είναι οι πολιτικοί που από θέση Υπουργού Παιδείας επιτρέψανε τους μαθητές δυο ταχυτήτων, αυτούς που πάνε φροντιστήριο και αυτούς που δεν πάνε (επειδή δεν έχουν να πληρώσουν). Όπως επιτρέψανε και αυτούς που πάνε στη τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ξένου πανεπιστημίου...με μεταγραφή λόγω ειδικού προβλήματος! (Υπόθεση ιού Τσιτουρίδη..μετάταξη λόγω ασφάλειας) (οι πολιτικοί μας χρειάζονται μπράβους για να λειτουργήσουν δημοκρατικά ακόμα και για τους γιούς τους).

Μπορείς όμως cyrusgeo να παραμυθιάζεις το κόσμο περί "φασιστικών" προβλημάτων....αλλά αυτή είναι μια ελαφριά αντιμετώπιση των πολιτικών προβλημάτων...Δικαιώμα σου να είσαι ελαφρύς.

Αυτό το μήνυμα ως συμπολίτης σου, αισθάνθηκα την υποχρέωση να στο στείλω...και σε σένα και στους αναγνώστες σου. Μπορείς να το πετάξεις...αλλά μπορείς να το σκεφθείς και να κρίνεις την ουσία, όχι αναζητώντας τον άνθρωπο πίσω από το μήνυμα (αυτή θα ήταν μια φασιστική ενέργεια...)

Παρόλα αυτά το μήνυμα δεν είναι ανώνυμο!

cyrus said...

Αγαπητέ bugman, ας τα πάρουμε κομμάτι-κομμάτι:

1. Ο λαός μίλησε και έστειλε τον Καρατζαφέρη στη Βουλή.

Δικαίωμά του.

2. Το να εκθειάζει κανείς την πατρίδα του δεν είναι κακό...απεναντίας είναι καλό...αφού το ανάποδο είναι κακό

Φυσικά -- αρκεί να μην το κάνει ψευδόμενος.

3. Δεν συζητώ φυσικά για τον Λιακόπουλο....ο κύριος είναι πωλητής του υποθετικού "δεν λέω εγώ οι άλλοι τα λένε".

Πολύ σωστά. Σου διαφεύγει, όμως, η ιδεολογική συνάφεια (παρά τις κατά καιρούς κόντρες) μεταξύ Λιακόπουλου, από τη μια, και Καρατζαφέρη, Βελόπουλου και Γεωργιάδη, από την άλλη.

4. Ο Καρατζαφέρης δεν πουλάει φούμαρα. Μιλάει πολύ σοβαρά για πολιτικά ζητήματα και σήμερα είναι βουλευτής των Ελλήνων, ένας από τους 300, μαζί με άλλους εννιά ομοϊδεάτες του.

Επίτρεψέ μου να έχω αντιρρήσεις. Ο Καρατζαφέρης έχει αλλάξει πολλές φορές ευκαιριακά απόψεις, έχει διαδώσει ψευδείς φήμες, έχει ασχοληθεί με γελοία πράγματα δίνοντάς τους υπερβολικές διαστάσεις, και ο λαϊκισμός του σπάει κόκαλα. Το ότι σήμερα είναι βουλευτής δεν σημαίνει πως θα πάψει η κριτική εναντίον του -- το αντίθετο. Εδώ θα είμαστε, και θα τα δούμε.

5. Αλλά το ζητούμενο εδώ είναι: Εϊναι ο Καρατζαφέρης φασίστας; [...]

Κάνεις το ερώτημα, αλλά μετά το αφήνεις μετέωρο. Το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι πολιτικοί είναι ανίκανοι ή/και νεποτιστές δεν μας λέει απολύτως τίποτε για τον Καρατζαφέρη.

6. Μπορείς όμως cyrusgeo να παραμυθιάζεις το κόσμο περί "φασιστικών" προβλημάτων....αλλά αυτή είναι μια ελαφριά αντιμετώπιση των πολιτικών προβλημάτων...Δικαιώμα σου να είσαι ελαφρύς.

Η λέξη "παραμυθιάζεις" υπονοεί ότι κάπου είπα ψέματα. Περιμένω, λοιπόν, να μου υποδείξεις πού το έχω κάνει. Επίσης, θα ήθελα να μου εξηγήσεις κατά ποιον τρόπο το να στηλιτεύεις κάποιες πολιτικές ιδέες συνιστά "ελαφρότητα".

7. [...] μπορείς να το σκεφθείς και να κρίνεις την ουσία, όχι αναζητώντας τον άνθρωπο πίσω από το μήνυμα (αυτή θα ήταν μια φασιστική ενέργεια...)

Το να ασχοληθώ με το ποιος έγραψε κάτι, αγνοώντας παράλληλα το τι έγραψε, δεν θα ήταν φασιστική ενέργεια, αλλά λογική πλάνη -- κάτι το οποίο προσπαθώ να αποφεύγω...

Anonymous said...

Από όσα έχεις επισημάνει στο μήνυμά μου το ενδιαφέρον είναι το 6.

Και είναι ενδιαφέρον...γιατί αναφέρομαι στο παραμύθιασμα στο "φασιστικό" πρόβλημα έναντι των πραγματικών προβλημάτων. Το οποίο φασιστικό πρόβλημα εξάγεται από "θέσεις" του Καρατζαφέρη που τις ταίριαξες με τις ασπόψεις του ΕΚΟ, όχι αυτούσιες αλλά κατά την τραβηγμένη εκδοχή τους, υποθέτωντας τις προθέσεις του ανθρώπου.

Πόσο σίγουρος είσαι για τις προθέσεις του Καρατζαφέρη; Το αίτημα για συντηρητική υποδοχή μεταναστών σου φαντάζει ρατσιστικό; Λάθος...Ρατσιστικό θα ήταν να διάλεγε κανείς μετανάστες βάσει χώρας προέλευσης, χρώματος ή θρησκείας. Όταν όμως ορίσεις ένα αριθμό ανθρώπων που μπορείς να υποδεχτείς τότε ορίζεις και το πλεόνασμα ως πρόβλημα και το εξάγεις στην Ε.Ε. όπου και ζητάς λύσεις...οικονομικές.

Φασιστικό λοιπόν είναι να βάζεις στις κρίσεις σου τις προθέσεις του άλλου...και να διαμορφώνεις γνώμη, και ειδικά κοινή γνώμη. Μπορείς να κρίνεις έναν λόγο ως ανεδαφικό, ως ελαφρύ, ως γενναίο, ως ικανοποιητικό αλλά και ως παραμύθι. Αλλά να αντιστρέψεις τον λόγο κάποιου μιλώντας για προθέσεις που δεν σχετίζονται με τον λόγο, αλλά μαζί με αυτές εμφανίζουν διαφορετικό τον λόγο....είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ.

Ζητάς λοιπόν να σου αποδείξω αν οι προθέσεις του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ δεν είναι αυτές για τις οποίες εσύ αναφέρεις. Μα δεν υπάρχει λόγος να συζητήσω για τις προθέσεις του ανθρώπου....παραβλέποντας τον λόγο του, και κυρίως παραβλέπονβτας τα έργα του. Χρησιμοποίησες "υποθετικές" προθέσεις...για να παραλλάξεις τον λόγο του για να ταιριάξεις με τα συμπεράσματα του ΕΚΟ. Δες λές ψέμματα, ούτε αλήθειες...ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ λες............γιατί μια φαντασία σε οδηγεί να βλέπεις φασίστα τον Καρατζαφέρη.

cyrus said...

Bugman (εσύ είσαι, υποθέτω):

Είσαι σίγουρος ότι μιλάς για το ποστ μου; Σε ρωτάω γιατί δεν είδα πουθενά να "υποθέτω τις προθέσεις του ανθρώπου". Τα όσα λίγα είπα για τον Καρατζαφέρη και τους συν αυτώ στηρίζονται αποκλειστικά σε δημόσιες δηλώσεις και ενέργειές τους.

Anonymous said...

Εσύ τα γράφει αυτά:

"Ο φασισμός εκμεταλλεύεται την ατομική και κοινωνική απογοήτευση. Ένα από τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά όλων των φασιστικών καθεστώτων του παρελθόντος ήταν η (επιτυχημένη) προσπάθεια προσεταιρισμού μιας εξαθλιωμένης μεσαίας τάξης που μαστιζόταν από την οικονομική κρίση ή ένιωθε πολιτικά εξευτελισμένη και φοβισμένη από την πίεση που ασκούσαν οι χαμηλότερες τάξεις. Στην εποχή μας, που οι πρώην «προλετάριοι» είναι πλέον «αστοί», ο φασισμός προσπαθεί να αποκτήσει ερείσματα σ’ αυτήν ακριβώς την τάξη. Εξ ου και η προσπάθεια του Καρατζαφέρη να δείξει λίγο «λαϊκοδεξιός», λίγο «κεντρώος» και λίγο «αριστερούτσικος» ταυτόχρονα, φροντίζοντας να αποστασιοποιηθεί από ακραίες δηλώσεις και ενέργειες μελών του ΛΑ.Ο.Σ., να απομακρυνθεί από τον πρώην φίλο του γάλλο φασίστα Λεπέν, και στις συνεντεύξεις του να φαίνεται ευπροσήγορος, πράος και διαλλακτικός. Γι’ αυτό έχει υιοθετήσει και «σοσιαλίζουσα» ρητορική, εκφράζοντας θέσεις που υποψιάζεται πως συμμερίζεται η πλειονότητα των πολιτών."


Η αναφορά στην προσπάθεια δεν είναι αναφορά πρόθεσης;

cyrus said...

Μα, τα όσα αναφέρω στη συνέχεια, συν πολλά άλλα που έχουν συμβεί στο μεταξύ (το ποστ έχει γραφτεί ενάμιση χρόνο πριν), όπως η αναφορά του στις προκηρύξεις της "17 Νοέμβρη" (ότι περιέχουν έγκυρες αναλύσεις, δηλ.), η πίεσή του προς υποψηφίους του ΛΑ.Ο.Σ. να μην κάνουν δηλώσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ρατσιστικές, η υιοθέτηση συνθηματολογίας που προέρχεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό ακριβώς δείχνουν. Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις αυτό που λέω "ερμηνεία". Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποτελεί δίκη προθέσεων.

Anonymous said...

Ώστε είναι ερμηνεία, όχι γιάννης δηλαδή γιαννάκης...
Ας κρίνουν λοιπόν οι αναγνώστες σου τον ερμηνευτικό σου λόγο..στο τέλος μήπως πρέπει να σε χρίσουμε και ειδικό φασιστολόγο, επειδή έχες την χάρη να ερμηνεύεις τους "φασίστες";

Η παλαιότητα του άρθρου δεν δικαιολογεί τον μη σχολιασμό του. Το να λέμε όμως "Φασίστα" αυτόν πού αύριο θα ορκίσει βουλευτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι βαρύ....(ούτε ο Καραμανλής δεν τολμάει να πει φασίστα τον Καρατζαφέρη...αναφέρεται στα "άκρα", γιατί τον συμφέρει να βρίσκεται πιο αριστερά...)

Και επειδή σε μάλωσα...ας πούμε ότι στα blog λέμε και μαλακίες καμιά φορά (όπως τα περί φασισμού και Καρατζαφέρη)..και ας το πάρει το ποτάμι....

Φυσικά θίχτηκα, διότι φέτος ψήφισα τον Καρατζαφέρη...όχι φυσικά γιατί κάποιος τον χρίζει φασίστα, ή ακολουθεί το ρεύμα μιας συγκεκριμένης προπαγάνδας...

Ο Καρατζαφέρης δεν έχει πολιτικό χώρο...Όποιοι τον εντάσσουν κάπου κάνουν λάθος...Ο άνθρωπος έχει πολιτικό λόγο...μόνο. Αυτό δεν αρέσει στα μεγάλα κόμματα όπου ο πολιτικός λόγος πρέπει να ταυτίζεται σε κάποιον πολιτικό χώρο όπου κάθε νεωτερισμός βαπτίζεται ριζοσπαστικός ή εκσυγχρωνιστικός ή νεο...κάτι.

Με δεδομένο, για τα μεγάλα κόμματα της κυριαρχίας τους στους πολιτικούς χώρους...κάθε επίδοξος πολιτικός έξω από αυτούς τους χώρους εκφράζει το περιθώριο, όπως τους νεοφασίστες...Αυτήν την θέση τους την στηρίζουν με προπαγάνδα και σ΄αυτήν την κατεύθυνση το δικό σου πόνημα...εντάσσεται, ίσως άθελά σου, ίσως εσκεμμένα ή και διατεταγμένα....δεν μπορώ να συζητήσω τις προθέσεις σου, εσύ θα τις ορίσεις...και η δική σου συνέπεια θα δείξει ότι είσαι αληθινός!

Bugman
www.filosofia.gr

cyrus said...

Bugman, διαφωνώ με όλα (!) όσα λες στο τελευταίο σου σχόλιο.

Δεν θα συνεννοηθούμε, αλλά δεν πειράζει -- καλή καρδιά...

Anonymous said...

αντωνης, νεο ηράκλειο

κατ' αρχην δηλώνω δεξιός, δημοκράτης και ως εκ τουτου αντικομμουνιστης.

διαβάζοντας με ενδιαφερον την συζήτηση χαιρομαι βλέποντας πως το κτήνος του κουμουνισμου σιγα-σιγα ψοφαει.

Αρνούμαι να δεχτώ την "δέσμευση" των όρων "δημοκρατικος" και "προοδευτικος" αποκλειστικά από αριστερίζοντες που ούτως ή άλλως δεν τους ανήκουν.

Αδιαφορώ για την πορεία του κ. Καρατζαφέρη στην πολιτικη ζωή αλλά όταν υπάρχουν (και βασιλευουν) κκε (το πρώτο ξενοφυτεμένο κομμα απο το 1918 αν δεν κανω λαθος και οι νοσταλγοι της δημοκρατιας της βορειας Κορεας, της Κινας και της Κουβας) και συνασπισμος που σκοπός της υπαρξης του ειναι η νομικη προστασια 17Νοεμβριτών και λοιπων εμπριστων κάδων της πατησίων, προφανως ερχεται η ισοροπια μπαινοντας ο ΛΑΟΣ στην βουλη (που σεβεται το πολιτευμα και φανταζομαι δεν θα απεχει κατα την εκλογη προεδρου της δημοκρατιας).

Μολις περασε η προεκλογικη περιοδος και ξεκινησε η κοινοβουλευτικη δραστηριοτητα του ΛΑΟΣ, αν καποιος εχει κατι πραγματικο να προσαψει στο ΛΑΟΣ, παρακαλειται ας μου το στειλει στο tel_sale [at] yahoo [dot] gr

εχω και αλλα να "συρω" στην ελληνικη αλλα και αλλοδαπή αριστερα, τωρα ομως κλεινω γιατι μολις νικησε ο ολυμπιακος!

Anonymous said...

οταν ψαχνεις πολυ πεφτεις και σε καλοφτιαγμενες προπαγανδιστικες ιστοσελιδες που προσπαθουν να μας δημιουργησουν ενοχες οτι ταχα ειμαστε κακοι ρατσιστες και οτι εχουνε υποχρεωση να καλοδεχθουμε καθε καρυδιας καρυδι.
τα επιχειρηματα τους ειναι εωλα.
απο την ιστοσελιδα www.oloiisoi.gr

ερωτηση

τι προσφερουν οι ξενοι στην χωρα μας?

Πολλά! Καταρχάς, οι εργαζόμενοι μετανάστες έχουν δώσει «ανάσα» και στα ασφαλιστικά ταμεία! Από τους 1.900.000 ασφαλισμένους στο IKA, οι 500.000 είναι αλλοδαποί. Σε μια περίοδο που λόγω μείωσης του εργατικού δυναμικού και υπογεννητικότητας μεγαλώνει η ψαλίδα ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες στο ασφαλιστικό σύστημα, η παρουσία ξένων μεταναστών είναι παραπάνω από ευεργετική.
Όλα τα αρμόδια Ινστιτούτα αναφέρουν ότι οι οικονομικοί μετανάστες, ιδίως από τις γειτονικές χώρες, αποτέλεσαν σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για τη χώρα μας. 200.000 μετανάστες έχουν ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς, με συνολικό ύψος καταθέσεων 3 δισ. ευρώ!
Από άλλες έρευνες, έχει προκύψει ότι το 36% των μεταναστών σχεδιάζει να παραμείνει στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ταυτίσει το μέλλον τους με τη χώρα μας. Έχουν επιλέξει να δώσουν στα παιδιά τους ελληνική παιδεία, να προσφέρουν στην πατρίδα μας, όπως κάνουμε και εμείς.

1)οταν χρειαστει να παρουνε συνταξη θα μας τα παρουν πισω στο πολλαπλασιο.
οσο για την ψαλιδα μπορουν να δοθουν επιδοματα γεννητικοτητας.
αλλα στο κεφαλαιο συμφερει να κανει εισαγωγη φτηνων εργατων.

2)τα ελεγχομενα και παχυλως επιδοτουμενα ινστιτουτα λενε οτι τους πει το αφεντικο.

3)το 26% των ασφαλισμενων του ικα ειναι αλλοδαποι.(500.000/1.900.000=26%)
τις εισφορες που πληρωνουν αυτοι θα μπορουσαν να πληρωνουν ελληνες εργατες που τωρα ειναι ανεργοι.
πληρωνει και το κρατος επιδομα ανεργιας ενω θα επρεπε να ειχε εσοδα απο τους φορους που θα πληρωναν.
ειναι πολυ ασχημο να εισαι ανεργος στην πατριδα σου και να βλεπεις τους αλλοδαπους να καλοπερνανε.
ετσι γινεσαι ρατσιστης και ψηφιζεις διαφορους....
αλλα οταν εχεις πραγματικη ανεργια ανω του 10% και επισημη ανεργια των νεων 23%,τοτε οι μεταναστες ειναι απλα περιτοι.χωρις ρατσιστικη διαθεση απο εμενα.

4)εχουν καταθεσεις 3 δις ευρω.
3.000.000.000/200.000=15.000 ευρω.
αρα εχουν κατα μεσο ορο 15.000 ευρω εκαστος.
κατα τα αλλα ειναι φτωχοι και ταλαιπωρημενοι.
ποσοι ελληνες εχουν 15.000 ευρω στην τραπεζα?ολοι χρωσταμε τα μαλλιοκεφαλα μας.
στο τελος θα μας αγορασουν ολους και θα τους λεμε και ευχαριστω.

5)το παραμυθι οτι επελεξαν την χωρα μας πρεπει να τελειωσει .
απλα αφου μας βρηκαν χαζους μας καλοπιανουν.στην αρχη ολοι θελουν να πανε στην ευρωπη αγγλια γαλλια γερμανια ιταλια αλλα αφου πιανονται εδω αποφασιζουν να μεινουν.
και μαλιστα φωναζουν και τους δικους τους.
"ελατε παιδια εδω ειναι ξεφραγκο αμπελι, θα κανουμε οτι θελουμε και δεν θα δινουμε λογαριασμο σε κανεναν."
6)εδωσαν λεει την ελληνικη παιδεια στα παιδια τους .
ειναι λυση αναγκης αφου καποια στιγμη θα απαιτησουν να γινουν σχολεια στα οποια η διδασκαλια θα γινεται ειδικα για αυτους.
και σιγα την παιδεια που εχουμε.
μαλιστα φοιτουν στα σχολεια μας χωρις να εχουν πληρωσει ουτε ευρω για βιβλια δασκαλους και υποδομες.
αρα ζουν εις βαρος μας.
εκτος εαν οι υποστηρικτες τους κανουν ερανο και καλυψουν τα εξοδα τους.δεν εχω προβλημα.εσεις που θα τα βρειτε ειναι το ζητημα.
7)το 36% θελει να μεινει εδω.
εμας μας ρωτησαν?οχι
αρα δεν ειναι δημοκρατες.
ποιος ειναι τωρα ο φασιστας δηλαδη.


ειπες στον ανωνυμο


"Θεωρώ κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει διάλογο (γιατί αυτό θέλει πάντοτε προσπάθεια) εξ ορισμού δημοκράτη. Πέρα από τις φασιστικές ιδέες (σαν κι αυτές που χρεώνω στον Γεωργιάδη, π.χ.), υπάρχει και η φασιστική πρακτική: το να καταφεύγεις στη βία για να προωθήσεις τις (όποιες) ιδέες σου. Κι αυτόν το φασισμό, πίστεψέ με, τον θεωρώ πολύ χειρότερο..."

δεν μας ρωτησε κανεις μας το επεβαλαν.αρα ειναι φασιστικη πρακτικη η οποια νομιμοποιειται με την νομοθετικη πραξη.και ο χιτλερ νομους εφτιαχνε ομως.
αρα πρεπει να απαιτησουμε να γινει διαλογος και να βρεθει μια βιωσιμη λυση.μια λυση πρωτα για την ελλαδα και μετα για τους μεταναστες.

εαν το πολιτικο κατεστημενο ηταν αποτελεσματικο τοτε ο καρατζαφερης θα εβλεπε την βουλη με τα κυαλια.
ποιος φταιει τωρα δηλαδη,αυτοι που τον ψηφισαν η αυτοι που εσπρωξαν τους ψηφοφορους προς τα εκει?

προχθες ειδα τον "φασιστα" γεωργιαδη στην εκπομπη του μαοικου θεμου αναστασιαδη.
γιατι του δινει βημα?
μηπως τελικα το διπολο φασισμος κομμουνισμος ισχυει και εσυ κανεις λαθος?

μην με παρεξηγεις ,δεν εχω να χωρισω τιποτα μαζι σου.
απλα εχουμε διαφορετικες αποψεις.
δημοκρατια εχουμε.

πιστευω οτι η δεξια νεοφιλελευθερη πολιτικη εχει σκοπο να μας αντικαταστησει με εισαγομενους εργατες ,χωρις δικαιωματα και να μας διατηρησει διασπασμενους.
και ως αριστερος λυπαμαι που η αριστερα υποστηριζει τους ξενους,εις βαρος της ελληνικης εργατικης ταξης.

θα ηθελες να μου δωσεις τον ορισμο της αριστερας και του αριστερισμου?

cyrus said...

Ανώνυμε 7/10/07 2:38 PM:

Δεν σκοπεύω να προσπαθήσω να αναλύσω (ούτε και να λύσω) το διεθνές πρόβλημα της μετανάστευσης μέσα από ένα μπλογκ. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, συζήτησέ το κάπου όπου να ασχολούνται με αυτό, ή άνοιξε δικό σου μπλογκ και συζήτησέ το εκεί με όποιον τον ενδιαφέρει.

Από εκεί και πέρα:

Οι πολιτικοί δεν οφείλουν να σε ρωτήσουν και για τις 30.000 αποφάσεις που παίρνουν καθημερινά. Μπορείς να τους κρίνεις, να εκφράσεις δημόσια (μόνος σου ή μαζί με άλλους) την άποψή σου και, αν θες, να μην τους ψηφίσεις. Αλλά το γεγονός ότι παίρνουν εκείνοι τις αποφάσεις κι όχι εσύ δεν είναι φασισμός -- ας μην τρελαθούμε κιόλας...

Τον Καρατζαφέρη τον ψήφισαν α) οι ακροδεξιοί και β) όσοι πείστηκαν από τη λαϊκίστικη ρητορική του. Προσωπικά δεν με ενοχλεί να βλέπω τον Καρατζαφέρη στη Βουλή. Με ενοχλεί να βλέπω ανθρώπους όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Βελόπουλος, ανθρώπους που εμπορεύονται ευαισθησίες και καλλιεργούν τον εθνικό εγωισμό, πολλές φορές ψευδόμενοι -- αλλά, αφού κάποιοι τους ψήφισαν, καλά κάνουν και βρίσκονται εκεί.

Ο Θέμος δίνει βήμα στον Γεωργιάδη για τον ίδιο λόγο που έδωσε και στον Λιακόπουλο, και για τον ίδιο λόγο που όλα σχεδόν τα ιδιωτικά κανάλια δίνουν βήμα σε εκπροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ.: γιατί η παρουσία τους προκαλεί τζέρτζελο και τινάζει στον αέρα οποιαδήποτε προσπάθεια σοβαρής συζήτησης, εν μέσω φωνασκιών και αντεγκλήσεων. Όλα αυτά φέρνουν ακροαματικότητα.

Δεν ξέρω τι κάνει διεθνώς η δεξιά φιλελεύθερη πολιτική, αλλά πιστεύω πως στην Ελλάδα αυτή δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, δεν βλέπω καμιά σαφή και οριοθετημένη πολιτική με συγκεκριμένο όραμα σε καμιά κυβέρνηση από το 1821 και δώθε.

Δεν έχω ιδέα τι είναι αριστερά σήμερα -- και δεν έχω δει και κανέναν που να έχει καταφέρει να την προσδιορίσει με επιτυχία. Για μένα, όμως, το να είσαι αριστερός σημαίνει τουλάχιστον να είσαι διεθνιστής -- γι' αυτό και δεν μπορώ να θεωρήσω αριστερούς ούτε την Κανέλλη, ας πούμε, ούτε τον Καραμπελιά.

Αν κάνω λάθος, θα φανεί στο μέλλον.

Anonymous said...

εσυ ξεκινας την συζητηση για το μεταναστευτικο λεγοντας για φασισμους.


"Εξάλλου, η διαφωνία αποτελεί δείγμα κοινωνικής πολυμορφίας. Ο φασισμός καλλιεργεί – και μετά εκμεταλλεύεται – τον φυσικό ανθρώπινο φόβο για καθετί διαφορετικό, για καθετί ξένο. Το πρώτο πράγμα που κάνει οποιοδήποτε φασιστικό κίνημα είναι να καταγγείλει τους «ξένους εισβολείς» -- δηλ. τους μετανάστες. Ο φασισμός είναι εξ ορισμού ρατσιστικός. Ακούστε τις κορώνες όλων των προαναφερθέντων για τους «ξένους που έρχονται και κλέβουν τα μεροκάματα των ελλήνων που μένουν εξαιτίας τους άνεργοι», κ.τ.λ. Πράγματα που ακούγονται (ακριβώς τα ίδια) από όλα τα ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.."

δεν νομιζεις οτι για καποιες σημαντικες αποφασεις θα επρεπε να μας ρωτανε?
πχ για την καταργηση του αρθρου 16,το ασφαλιστικο υπερ του κεφαλαιου ,το ευρωσυνταγμα την εισχωρηση στην εε ,το ευρω,καποια σημαντικα εργα αναπτυξης ,την εισοδο στην εε γειτονικων χωρων και πολλα αλλα.
και φυσικα το μεταναστευτικο.
προφανως και δεν χρειαζεται να μας ρωτανε για τις 30000 αποφασεις αλλα για τις 10 η 20 η 50 η 100 σημαντικοτερες,οι οποιες μας αφορουν αμεσα ,θα πρεπει να μας ρωτουν.
αλλιως τι δημοκρατια εχουμε?
ποια η διαφορα με την χουντα και τον φασισμο?
νομιζεις οτι η εκλογικη νομιμοποιηση εχει ισχυ λευκης επιταγης?
νομιμοποιηση για ελεω θεου μοναρχια?
μα που ζουμε, στον μεσαιωνα?
με την λογικη σου οι λαικοι αγωνες ειναι απο περιτοι εως παρανομοι εφοσον υπαρχει η ελεω θεου εκλογικη νομιμοποιηση.
και η θυσια του τσε?αδικη?



λες

"Με ενοχλεί να βλέπω ανθρώπους όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Βελόπουλος, ανθρώπους που εμπορεύονται ευαισθησίες και καλλιεργούν τον εθνικό εγωισμό, πολλές φορές ψευδόμενοι -- αλλά, αφού κάποιοι τους ψήφισαν, καλά κάνουν και βρίσκονται εκεί."

και ο συριζα εμπορευεται ευαισθησιες
πχ οι κουρδοι στην κουμουνδουρου και η επισκεψη του αλαβανου στο φορουμ μεταναστων προεκλογικα.
εχει ομως επιλεκτικη ευαισθησια.ο αστυνομικος στην εντατικη μετα απο επιθεση αντιεξουσιαστων,δεν ηταν στην ημερησια διαταξη.
αυτοι χαλανε το ονομα της αριστερας.δεν το βλεπεις?
ο πλουσιοτερος στην βουλη ειναι κατ εσενα αριστερος μονον επειδη ειναι διεθνιστης?

ποιος ειναι ο εθνικος εγωισμος?
οταν κερδιζει η εθνικη ελλαδος εισαι υπερηφανος η οχι και οταν χανει λυπασαι η οχι?
και γιατι οι ελληνες διεθνιστες πρεπει να κατηγορειτε τον ελληνικο εθνικο εγωισμο και αβανταρετε τον σκοπιανο?
ειναι δικαιο να μας κλεβουν το ονομα μακεδονια?
ανηκει σε εμας και σε κανεναν αλλο.

εγω ως αριστερος πιστευω οτι πρεπει να αγαπω την πατριδα μου.
δεν ειναι ασυμβιβαστο η σοσιαλιστικη οικονομικη πολιτικη και η εθνικη υπερηφανια.
εαν υπαρχει κοινωνικη δικαιοσυνη τοτε εχουμε επιπλεον λογους για να αγαπαμε την πατριδα μας και το εθνος.
αλλωστε και οι σοβιετικοι ελεγαν μητερα πατριδα.αυτοι δεν ηταν αριστεροι?
αλλωστε εσυ δεν μπορεις να ορισεις τι ειναι αριστερα,πως λες οτι η κανελη και ο καραμπελιας δεν ειναι?
αλλωστε και ο μικης θεοδωρακης ολο για πατριδα και εθνος μιλαει και ηταν κατα του βιβλιου ιστοριας της ρεπουση.αυτος δεν ειναι αριστερος?
αληθεια ειδες την μηχανη του χρονου το σαββατο για την μικρασιατικη καταστροφη?τι λες για αυτο?τα περι συνωστυσμου τα λενε οι τουρκοι .
γιατι η ρεπουση τα αναπαραγαγει στα ελληνικα σχολεια?
γιατι υιοθετει την αποψη του τουρκικου εθνικισμου?
λες

" Η εθνικιστική θεώρηση της ιστορίας έπαιξε το ρόλο της κατά τη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας. Ο ρόλος αυτός τελείωσε. Από εδώ και πέρα, ο εθνικισμός μόνο ζημιά κάνει. Όχι, οι Έλληνες δεν ήταν πάντα οι κακοί -- δεν ήταν όμως και πάντα οι καλοί, όπως μαθαίναμε μέχρι τώρα. Τις σφαγές που έκαναν οι άλλοι τις υπερτονίζαμε, ενώ τις δικές μας τις αποσιωπούσαμε"

γιατι εσεις,οι διεθνιστες αποσιωπατε τις σφαγες των αλλων εναντιον των ελληνων?
ετσι θα πετυχετε μια καλυτερη κοινωνια?

cyrus said...

Το μεταναστευτικό είναι ένα ελάχιστο κομμάτι σ' ένα τεράστιο κείμενο. Εσύ εστιάζεις εκεί -- όχι εγώ.

δεν νομιζεις οτι για καποιες σημαντικες αποφασεις θα επρεπε να μας ρωτανε;

Σε ένα άλλο σύστημα, ίσως. Στο παρόν σύστημα, δεν έχουν τέτοια υποχρέωση. Αν διαφωνείς, τους καταψηφίζεις, κι αυτό είναι όλο. Ή βγαίνεις στους δρόμους να διαδηλώσεις.

ποια η διαφορα με την χουντα και τον φασισμο;

Τεράστια: ψηφίζεις, και μπορείς και να πεις ελεύθερα τη γνώμη σου.

Τα επόμενα ερωτήματα που κάνεις είναι άσχετα. Ιδίως αυτό με τον Τσε.

Και πού ξέρω εγώ αν ο Αλαβάνος είναι αριστερός; Τι σημαίνει αριστερός; Μια παράμετρο μόνο έδωσα, που την θεωρώ την πιο σημαντική. Από πού κι ως πού τα αυθαίρετα συμπεράσματά σου;

Η ΕΣΣΔ αριστερή; Δικτατορία ήταν.

Ο Μίκης αριστερός; Κάποιοι συγκρατούμενοί του στη Μακρόνησο άλλα μου έλεγαν.

Πού κολλάει η εθνική Ελλάδος;

Ποιος υιοθετεί την άποψη του τουρκικού εθνικισμού;

Ποιος αποσιωπά τις σφαγές των άλλων εναντίον των Ελλήνων;

Γιατί δεν υπάρχει πλέον ένα σχόλιο της προκοπής σ' αυτό το ποστ;

Anonymous said...

λυπαμαι πραγματικα εαν απαξιεις τα σχολια τα οποια διαφωνουν με εσενα.


λες
"Το μεταναστευτικό είναι ένα ελάχιστο κομμάτι σ' ένα τεράστιο κείμενο. Εσύ εστιάζεις εκεί -- όχι εγώ."
η κυρια κατηγορια προς τον καρατζαφερη ειναι οι αποψεις του στο μεταναστευτικο.συγγνωμη αλλα το θεωρησα προφανες,για να αναφερθω κυριως σε αυτο.

λεω
"δεν νομιζεις οτι για καποιες σημαντικες αποφασεις θα επρεπε να μας ρωτανε;"

απαντας
"Σε ένα άλλο σύστημα, ίσως. Στο παρόν σύστημα, δεν έχουν τέτοια υποχρέωση. Αν διαφωνείς, τους καταψηφίζεις, κι αυτό είναι όλο. Ή βγαίνεις στους δρόμους να διαδηλώσεις"

σε ποιο συστημα?και μαλιστα ισως?
δηλαδη εννοεις οτι πουθενα δεν εχουμε δικαιωμα δημοψηφισματος?

λες

"Το μόνο θέμα, τα τελευταία χρόνια, που θα ήθελα να τεθεί σε δημοψήφισμα είναι το Ευρωσύνταγμα."
αρα συμφωνεις οτι εχουμε λογο για καποια σημαντικα ζητηματα.

τοτε γιατι λες αυτο?

"Σε ένα άλλο σύστημα, ίσως. Στο παρόν σύστημα, δεν έχουν τέτοια υποχρέωση"

αφου δεν εχουν υποχρεωση γιατι επιθυμεις δημοψηφισμα?

μετα εχω αδικο που λεω

"
δεν νομιζεις οτι για καποιες σημαντικες αποφασεις θα επρεπε να μας ρωτανε?
πχ για την καταργηση του αρθρου 16,το ασφαλιστικο υπερ του κεφαλαιου ,το ευρωσυνταγμα την εισχωρηση στην εε ,το ευρω,καποια σημαντικα εργα αναπτυξης ,την εισοδο στην εε γειτονικων χωρων και πολλα αλλα.
και φυσικα το μεταναστευτικο.
προφανως και δεν χρειαζεται να μας ρωτανε για τις 30000 αποφασεις αλλα για τις 10 η 20 η 50 η 100 σημαντικοτερες,οι οποιες μας αφορουν αμεσα ,θα πρεπει να μας ρωτουν.
αλλιως τι δημοκρατια εχουμε?
ποια η διαφορα με την χουντα και τον φασισμο?
νομιζεις οτι η εκλογικη νομιμοποιηση εχει ισχυ λευκης επιταγης?
νομιμοποιηση για ελεω θεου μοναρχια?
μα που ζουμε, στον μεσαιωνα?
με την λογικη σου οι λαικοι αγωνες ειναι απο περιτοι εως παρανομοι εφοσον υπαρχει η ελεω θεου εκλογικη νομιμοποιηση.
και η θυσια του τσε?αδικη?"

αν δεν εχουν υποχρεωση τοτε εχουμε κοινοβουλευτικη δικτατορια.
κατι σαν το αρθρο της ναομι γουλφ για τα 10 βηματα εκφασισμου μιας ανοικτης κοινωνιας.

και τι σαν τους καταψηφισω.και τι σαν διαδηλωσω,αφου συμφωνα με αυτα που λες" Σε ένα άλλο σύστημα, ίσως. Στο παρόν σύστημα, δεν έχουν τέτοια υποχρέωση. Αν διαφωνείς, τους καταψηφίζεις, κι αυτό είναι όλο. Ή βγαίνεις στους δρόμους να διαδηλώσεις" οτι και να κανω αυτοι θα περασουν τα δικα τους
μετα μου λες
"ποια η διαφορα με την χουντα και τον φασισμο;

Τεράστια: ψηφίζεις, και μπορείς και να πεις ελεύθερα τη γνώμη σου."

αφου δεν εχω δικαιωμα και δυνατοτητα να επηρεασω τα πραγματα η ψηφος και η φωνη μου πανε στον βροντο.καποιος κακοπροαιρετος θα ελεγε οτι μας ωθεις στην μοιρολατρια και την αποχη.αλλα οχι εγω.
απλα πιστευω οτι εχεις παρασυρθει.


"Αν διαφωνείς, τους καταψηφίζεις, κι αυτό είναι όλο"
ωραια λογικη και μαλιστα απο αριστερο.

ο τσε θυσιαστηκε για να απελευθερωσει τους ανθρωπους.
προερχοταν απο μια ευπορη αργεντινικη οικογενεια αλλα τα παρατησε ολα σπουδασε ιατρικη για να βοηθησει τους φτωχους και περιπλανιωταν με μια μοτοσυκλετα.
θα μπορουσε να ζει μια ανετη και ασφαλη ζωη αλλα αυτος εκανε αλλες επιλογες.
επελεξε να θυσιαστει ωστε να απελευθερουθουνε οι λαοι απο διαφορους....
μονον ασχετη δεν ειναι η αναφορα μου.


"Πάρτε, για παράδειγμα, την ψύχωση που έχουν τελευταία οι ημέτεροι ακροδεξιοί με τα δημοψηφίσματα."


αφου δεν ξερεις τι ακριβως ειναι αριστερα, τοτε πως οριζεις την ακροδεξια?

και τι σε πειραζουν τα δημοψηφισματα?


λες
"Για μένα, όμως, το να είσαι αριστερός σημαίνει τουλάχιστον να είσαι διεθνιστής "
ο συριζα προβαλει τον διεθνισμο.
το εγραψα διοτι κρινεις μονον τους λαος για διαφορα.
τωρα απο οτι καταλαβαινω τα χωνεις και στον συριζα ,αλλα κατοπιν εορτης.
θα ηταν καλυτερα εαν εκανες στο ποστ σου πριν τα σχολια και κριτικη στον συριζα που προσπαθει να οικειοποιηθει ολη την αριστερη ιδεολογια.
περιμενω στο επομενο σου ποστ να κανεις μια αναλογη κριτικη στον συριζα.
ετσι για λογους δικαιοσυνης.


λες
"Η ΕΣΣΔ αριστερή; Δικτατορία ήταν."
ναι, αλλα αριστερη δικτατορια.
η κεντρικα ελεγχομενη και η κολεκτιβοποιηση σου λενε κατι?
πρεπει να κανουμε την αυτοκριτικη μας.

λες

"Ο Μίκης αριστερός; Κάποιοι συγκρατούμενοί του στη Μακρόνησο άλλα μου έλεγαν"
ποιοι συγκρατουμενοι? δωσε τα στοιχεια σου και πηγαινε και πες τα στον ιδιο.
μεχρι και οι πετρες γνωριζουν τους αγωνες του για την δημοκρατια ,την ελλαδα και την αριστερα.
αφου ομως εσυ δεν ξερεις τι ειναι αριστερα τι τον κρινεις.
επισης πες στο κκε οτι δεν ειναι αριστεροι.

λες

"Πού κολλάει η εθνική Ελλάδος;"
στο εθνικο συναισθημα που εχουμε ολοι μεσα μας.
εαν ο βελοπουλος βοριδης γεωργιαδης ,πιασαν το νοημα ,τοτε ειναι μαγκες και τους παραδεχομαι,ασχετα τις αποψεις τους.
λες
"Ποιος υιοθετεί την άποψη του τουρκικού εθνικισμού;"
τα περι συνωστισμου τα λενε οι τουρκοι σημερα.αφου στην τουρκια ο εθνικισμος ειναι στο φουλ,τι να υποθεσω?
εαν τα καταδικαζαν τοτε δεν θα μπορουσα να πω τιποτα ,αλλα αυτοι οχι μονον δεν ζητουν συγνωμη αλλα γιορταζουν και την γενοκτονια.τετοια διαστροφη.
ειναι σαν να λεμε οτι οι γερμανοι γιορταζουν το ολοκαυτωμα.
αληθεια ειδες χθες την μηχανη του χρονου?

λες
"Ποιος αποσιωπά τις σφαγές των άλλων εναντίον των Ελλήνων;"
μολις σου απαντησα.
για την ρεπουση δεν υπηρξε γενοκτονια των ποντιων.ουτε βορειοηπειρωτικος αγωνας ουτε τα πογκρομ του 55 στην πολη ουτε οι σφαγες επι τουρκοκρατιας ,ουτε μακεδονικος αγωνας, ουτε κομιτατζιδες,ουτε μελας ουτε διγενης ουτε προσφυγες σφαγμενοι και ακρωτηριασμενοι με ψυχικα τραυματα για ολη τους την ζωη.
μην μας πουν και εθνικιστες.

αλλα αφου η ακαδημια αθηνων βρηκε τουλαχιστον 70 λαθη ,εγω τι να πω?



"Γιατί δεν υπάρχει πλέον ένα σχόλιο της προκοπής σ' αυτό το ποστ;"

πραγματικα λυπαμαι για αυτη την ατυχη φραση σου.


αληθεια, εσυ εισαι αριστερος?
οχι,γιατι το κριτηριο του διεθνισμου το εκπληρωνεις.


λες
"Θεωρώ κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει διάλογο (γιατί αυτό θέλει πάντοτε προσπάθεια) εξ ορισμού δημοκράτη. Πέρα από τις φασιστικές ιδέες (σαν κι αυτές που χρεώνω στον Γεωργιάδη, π.χ.), υπάρχει και η φασιστική πρακτική: το να καταφεύγεις στη βία για να προωθήσεις τις (όποιες) ιδέες σου. Κι αυτόν το φασισμό, πίστεψέ με, τον θεωρώ πολύ χειρότερο"

η κρατικη βια σε διαδηλωσεις σου λεει κατι?
αλλα αφου δεν εχουν υποχρεωση να μας ρωτησουν....

το κρατος δεν χρειαζεται τον γεωργιαδη για να γινει φασιστικο.
ηταν, ειναι, και θα ειναι.αλλα αφου δεν εχουν υποχρεωση να μας ρωτησουν....

και μην κρινουμε μονον αποψεις αλλα και πραξεις.
ιδωμεν...


αληθεια ,εαν αποφασισουν να απελασουν τους αλλοδαπους τι θα κανεις?
προφανως τιποτα ,αφου δεν εχουν υποχρεωση να μας ρωτησουν.

ελπιζω να καλυψα τις αποριες σου.

cyrus said...

Ανώνυμε, αν νομίζεις ότι θα κάτσω να απαντώ στις διαστρεβλώσεις που κάνεις στα λεγόμενά μου, είσαι γελασμένος.

Επιπλέον, έχω βαρεθεί να απαντάω σε σχόλια ενός ποστ ηλικίας ενάμιση χρόνου -- όχι τίποτε άλλο, αλλά η συζήτηση γίνεται ιδιωτική, αφού δεν μπορεί να συμμετάσχει και κανένας άλλος.

Άσε πια τις ύβρεις, τις προσβολές και τις χυδαιότητες που αναγκάστηκα να σβήσω (όχι, δεν αναφέρομαι σ' εσένα).

Για όλους αυτούς τους λόγους, τα σχόλια σ' αυτό το ποστ θα κλείσουν. Αν κάποτε αποφασίσω να αναφερθώ ξανά στο θέμα, έλα να διαστρεβλώσεις τις εκεί απόψεις μου.