15.3.06

Γιουροβίζιον 2006 (Ωχχχ!)

Τέσσερα υποψήφια κομμάτια. Το πρώτο ("Πήγασος" -- το λιγότερο αντιπαθητικό κατά τη γνώμη μου) ντίσκο των σέβεντιζ. Το δεύτερο και το τρίτο (Καρβέλας και Κοντόπουλος) παπαριές των έιτιζ (έχετε δει τη "χρονομηχανή" στο MAD; Ένα τέτοιο πράμα). Και το τέταρτο μια μπαλάντα των έιτιζ με την "ερμηνεία" της Βίσση σε πρώτο πλάνο, κι όλα τα υπόλοιπα σε δέκατο πλάνο. Και η κριτική επιτροπή (με μουσικάρες όπως ο Θέμος μέσα), μαζί με το "κοινό" -- ομόφωνα -- ψήφισαν το χειρότερο από τα 4. Το τέταρτο.

Ελάτε στη θέση των ευρωπαίων συμπολιτών μας. Το Μάιο θα δουν μια κυρία <<γκουχ, γκουχ>> Μαΐων να κραυγάζει, να ωρύεται και να χτυπιέται χάμω επί σκηνής προσπαθώντας να τραγουδήσει (με τη μοναδική της ερμηνευτική ικανότητα που τόσες φορές έχουμε θαυμάσει στα αριστουργήματα του μέγιστου μουσικοσυνθέτη Καρβέλα) στα αγγλικά (την προφορά δεν τη σχολιάζω -- άλλωστε, ποιος έλληνας τραγουδιστής έχει καλή προφορά;) ένα κομμάτι που δεν έχει να πει απολύτως τίποτε, ούτε σε επίπεδο μουσικής (φυσικά) ούτε σε επίπεδο στίχων (βεβαίως, βεβαίως). Τι θα ψηφίσουν; Ε; Τι;

Δεν είμαι μέντιουμ (αν ήμουν αφενός θα ήμουν απατεώνας και αφετέρου θα έβγαζα τα κέρατά μου και θα ήμουν στην παραλία στις Μαλδίβες, δεν θα καθόμουν εδώ να γράφω ποστάκια), αλλά νομίζω πως το μόνο που θα αποτρέψει μια πανωλεθρία για τον εθνικό εγωισμό κάποιων συνελλήνων θα είναι η ευγένεια των ξένων προς την οικοδέσποινα.

Έτσι κι αλλιώς, το απόλυτο ρεκόρ κακογουστιάς και φαλτσωδίας που έθεσε το 2002 ο Ρακιντζής δεν νομίζω πως μπορεί ποτέ να ξεπεραστεί.

3 comments:

Nada said...

Αφήστ που θα κάνουμε χρόνια να ακούσουμε κομμάτια σαν το Spanish Galleon αγαπητέ (ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, παρεμπιπτόντως)

Artanis said...

Ελπίζω να γνωρίζει ότι στη Γιουροβίζιον τραγουδάνε ζωντανά και όχι με play-back.
Έχω την υποψία ότι στο ζωντανό η φωνή δεν θα είναι τόσο καλή.
Δυστυχώς.

christoforos said...

Μαύρα χάλια...Η Βίσση και το τραγούδι δηλ.
Αλλά η μαντάμ Βίσση έχει τραγουδήσει και με την Κύπρο (δις αν θυμάμαι καλά)..Επιτρέπονται οι μετεγγραφές;