21.3.06

Άλλαξε τίποτε στο Αφγανιστάν;

Μπορεί οι Αμερικανοί να έδιωξαν τους Ταλιμπάν από την εξουσία, αλλά τι άλλαξε στο Αφγανιστάν; Τίποτε. Όπως είδα στο BBC News, ένας Αφγανός δικάζεται αυτές τις μέρες στην Καμπούλ. Το έγκλημά του; Έγινε Χριστιανός!!! Ναι, η κατηγορία είναι ότι απέρριψε την ισλαμική θρησκεία, και αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου, εκτός κι αν μετανοήσει και ασπαστεί ξανά το Ισλάμ. Το αστείο (ή τραγικό, μάλλον) είναι ότι ο δικαστής δήλωσε πως θα ζητήσει από τον κατηγορούμενο να επιστρέψει στο Ισλάμ γιατί "η θρησκεία του Ισλάμ είναι ανεκτική"! Τον θεωρείτε φανατικό εξτρεμιστή; Κι όμως, το λέει το Κοράνι! Τους απίστους πρέπει να τους πολεμάμε ανελέητα και να τους σκοτώνουμε, αλλά αν ζητήσουν να γίνουν ισλαμιστές τότε τους χαρίζουμε τη ζωή.

Πράγματι, ανεκτικοί άνθρωποι αυτοί οι μουλάδες...

4 comments:

Mark said...

Not Rude at all. You are right I normally reference my sources. I found it yesterday at Daily Kos... Here is the link with further references. Read the comment thread to find the other sources...

http://www.dailykos.com/story/2006/3/20/121318/459

Περαστικός said...

Πολλοί έχουν επιλεκτική ευαισθησία. Ένα κείμενο που ανέβασα και εγώ με αφορμή τα επεισόδια για τα γνωστά σκίτσα, υπερασπιζόμενος την ελευθερία της έκφρασης, ήταν το μοναδικό του ιστολογίου μου με μηδέν σχόλια. Υπάρχουν πολιτικά ορθοί και πολιτικά εσφαλμένοι στόχοι κριτικής φαίνεται. Δεν ενεργοποιούν αυτά τα πράγματα τα ανακλαστικά των προοδευτικών φαίνεται. Η αλήθεια δεν είναι ατυχώς σακάκι ραμμένο στα μέτρα μας και κάποτε μας στενεύει. Πάντως, ο άνθρωπος χωρίς παιδεία είναι κάτι πολύ χαμηλότερο από ζώο, ακριβώς λόγο του μυαλού που διαθέτει.

cyrus said...

@περαστικός: Είδα το (πολύ καλό) κείμενό σου. Το έγραψες πριν γίνω μπλόγκερ και πριν σε "γνωρίσω", αλλιώς σίγουρα θα το σχολίαζα. Εξάλλου, το πρώτο μου ποστ ήταν γι' αυτό ακριβώς το θέμα.

Και έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Η ελευθερία έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτη.

2. Καμιά ιδέα/θεωρία/ιδεολογία/θρησκεία κ.τ.λ. δεν έχει δικαίωμα να είναι υπεράνω κριτικής/σάτιρας κ.τ.λ.

3. Όποιος νιώθει ότι προσβάλλεται από τα λόγια των άλλων (εξαιρούνται οι κατά πρόσωπο βρισιές) να πιει ξυδάκι. Οι πράξεις κάνουν κακό. Τα λόγια όχι.

Θα σου το γράψω και στο ποστ σου για να μη μείνει παραπονεμένο.

Περαστικός said...

Ευχαριστώ που δεν άφησες παραπονεμένο το post :)
Δυστυχώς, για ορισμένους, ακόμη και τα πιο βασικά στοιχεία της ελευθερίας του ατόμου είναι διαπραγματεύσιμα, ανάλογα με τις ιδεοληψίες τους.